ספרייה?!

Investigations

New member
ספרייה?!

אני נמצא במשבר לאחרונה סוף סוף יש לי הרבה זמן ואני רוצה לסדר את ספריית המוזיקה שלי (ואני לא מדבר על הדיסקים והתקליטים כי את זה סידרתי מזמן) אבל אני לא מצליח למוצא את הדרך הנכונה? אז אנא תנו כמה עצות וספרו איך אתם מארגנים לפי מה? איך אתם מחליטים באמת באיזה סגנון השיר (עם אתם מסדרים לפי הסגנון) בקיצור כולי בבלאגן ואני לא יודע איך להשליט סדר באנרכיה הזו!

Aeroguy

New member
אצלי - רק לפי אמן \ אלבום

בתחילת השם של כל אלבום אני שם את השנה בה האלבום יצא, כך שיש לך רשימה אלפביתית של אמנים, ואז בתוך כל אמן יש לך רשימה כרונולוגית של האלבומים, ובכל אלבום השירים לפי סדר האלבום. אני לא מתייחס לסגנון, זה נראה לי בלתי אפשרי, בלתי רצוי ובלתי הגיוני לתחם את כל המוזיקה לקטגוריות, כהרוב הגדול של האמנים חולשים על יותר מ"קטגוריה" אחת.

Investigations

New member
בדיוק הנקודה אבל אני לא מחזיק אלבומים שלמים ב

אלבומים אני קונה, אני מדבר על שירים בודדים.

Aeroguy

New member
אז איך לי ממש עצה

אני באופן עקרוני לא אוהב שיש לי שירים ללא שאר האלבום, אצלי יש רק אלבומים. אבל פשוט תסדר אותם לפי אמן, ואז באמן יהיו לך את השירים אלפביתית, לא?

Investigations

New member
אוקיי אז לאומן שיש לך רק שיר אחד שלו תפתח תיק

איפשר לצאת מזה. חייבת להיות איזה שיטת סידור נורמלית אני פשוט לא מצליח לעלות עליה

Barmelai

New member
לדעתי אתה בבלגן רק כי אתה מכיר ככה

שיר או שניים של אמנים ולהקות. הם תלושים באויר עבורך ולא מתכנסים לכלום. אתה ממוקד במיקרו של השירים אבל לא תראה את התמונה הגדולה ולא תחוש את האמנים, התקופה, הז'אנר. בשביל זה המציאו את האלבום השלם. ואחרי שסיימתי לחרבש לך בראש הנה הרעיון שלי: צור תיקיה עבור כל אות. סך הכל יהיו לך 26 תיקיות תמיד, לא פחות ולא יותר. דחוף את השירים לפי שם הלהקה לתיקיה עם האות המתאימה ובא לחקירות גואל.

Barmelai

New member
אופס...סליחה לא שמתי לב

שכתבת שאלבומים שלמים אתה קונה. לפעמים רשעים מטיפים לצדיקים, קורה

Investigations

New member
אני אסלח אבל רק הפעם ../images/Emo13.gif

ומה לעשות לפעמים האלבומים שלמים נעשים בשביל שיר אחד בלבד.

almogi

New member
פתרון פשוט ויעיל

אפשר להשתמש בתוכנה שמאפשרת לך לבצע חיפושים וחתכים שונים, אבל אני מצאיתי פתרון פשוט יותר: השירים מסודרים אצלי לפי אומנים ובתוך כל אמן לפי אלבומים. חוץ מזה יש לי ספריה שבה אני שם שירים של אומנים שאינם קשורים לאלבום מסוים (לא תממיד כל האלבום מענין אותי). עכשיו יצרתי תקיה בשם "שנת הוצאה" ובתוכה תת תיקיות בשמות "1960" עד "2007" ולכל אלבום יצרתי באותה תיקיה קיצור דרך לספריה עם השם שבה יצא האלבום. (גוררים מהתקיה בה נמצא האלבום עם עכבר ימני ובוחרים "צור קיצור דרך"). עכשיו יש לי ספריה שבה כל האלבומים מסודרים לפי שנים. אותו דבר עם ז'אנר וכו'. ככה תקבל סדרה של ספריות שבכל אחת מהן האלבומים / שירים מסודרים לפי מפתח אחר. המינוס של השיטה הזאת היא שבכל פעם שאתה מוסיף אלבום/שיר אתה צריך לעדכן בכל הספריות, אבל זה לא כל כך נורא...

Investigations

New member
100 ש"ח למי שהבין?!../images/Emo6.gif

סתם קצת יותר מידי מסובך לא? אכן מתאים לחובב פרוג לסבך ככה תעניינים!

מורנא007

New member
זה מזכיר לי

שפעם ברח עכבר מאחת המעבדות באימולוגיה, והוא הסתובב ליד עכבר של המחשב. ואז צריך להחליט אם לקחת את העכבר הזה או ההוא

pasteran

New member
השיטה

אני דווקא כן חושב שיש מקום לחלוקה ז'אנרית גסה בהתאם להתפרסות הז'אנרים אצלך. ברוב האלבומים יש ז'אנר אחד בולט. אם זה ז'אנר חשוב או מיוצג בכבדות אז צריך להקדיש לו ספריה. פרוג למשל צריך להיות בנפרד כי הוא הסגנון העילאי ולא כדאי לשים אותו עם הפושטים. בדיסקים אני מפריד רק בין ג'אז, רוק, קלאסי, פרוג ומטאל. בתוך רוק אני מפריד בין עשורים ובתוכם ממין לפי האלפבית. על המחשב יש עוד כמה קטגוריות כמו אלטרנטיב, פולק, בלוז, פסייק, בחורות... אין כללים. אתה צריך להחליט מה סדר העדיפויות שלך ומה נוח לך שיהיה ביחד. לא ממש רואה את הנוחות במיון אלפביתי בלבד או שנתי בלבד. הרי לפחות על המחשב אין שום בעיה למצוא בדיוק את מה שאתה רוצה כי יש מיון אלפביתי אוטומוטי. אם רוצים לשמוע כמה אלבומים ביחד, נראה לי שסיווג ז'נרי יעזור. כאילו מה אתה עושה כשפתאום בא לך לשמוע מוזיקה צרפתית. תתחיל לשוטט בין כל האותיות? בקיצור יש כללים. והשיטה שלי מן הסתם ממששת באופן אופטימלי בלי התקורה שמציעים האלמוג מעליי.

Investigations

New member
../images/Emo127.gif מממ

אני חושב שאני אקח את כל העצות והעשה איזה אבולציה משלי!

ringo rulz

New member
אני פשוט משתמש במדיה פלייר

(החדש) שם פשוט אתה יכול לבחור אם אתה רוצה לראות את זה לפי ז'אנר, שנה, אמן, אלבום וכו' זה הרבה יותר נוח לי, אבל בתיקיות זה לפי א"ב של אומנים ובתוך כל אמן יש אלבומים

למעלה