ספריו של ק.צטניק

r i c k i

New member
ספריו של ק.צטניק

זה עתה סיימתי לקרוא את סלמנדרה, ויש לי שאלה קטנטנה מתוך בורות: האם שאר הספרים בסדרה (בית הבובות וכו'...) הם המשכו של אותו הסיפור, או סיפורים אחרים?

ann17

New member
אני גם

קראתי רק את סלמנדרה אבל אני מניחה ששאר הספרים לא יהיו המשך כי הסיפור סלמנדרה נגמר בסוף השואה ואין ממש לאן להמשיך.

citizen 9

New member
כמובן שלא מדובר פה בהמשכים ../images/Emo58.gif

בסופה של הסלמנדרה מגיעה גם סופה של השואה והארי רואה את בעלות הברית נעות לקראתו. מבחינת בית הבובות מדובר פה על אספקט שונה לחלוטין של השואה בניגוד לסיפור האהבה שמתרחש בסלמנדרה פה מדובר בבית זונות שתוכנן ונבנה על מנת לספק את צרכיהם המיניים של קצינים נאצים באמצעות נערות יהודיות שנלקחו ממשפחותיהם.. הספרים של ק.צטניק קשים מאוד ולי לקח זמן לעבור מספר לספר. תקופת המתנה של חודשיים לפחות בין כל אחד, הייתי צריך את הזמן כדי לעכל את הזוועה הזו ואת התיאורים בכל כך קשים שבספריו. אולי כדי שתשקלי לעשות הפסקה אם רק עכשיו סיימת לקרוא את הסלמנדרה.

Rivendell

New member
קראתי את "בית הבובות"

ואכן היה מצמרר למדי. אני לא רואה את עצמי מרימה עוד משהו שלו בעתיד הקרוב.

יש קשר בין חלק מהדמויות בספרים

של קצטניק. אך הקשר אינו קשר של זמן לרוב, אלא יותר קשר של קרבה משפחתית. אם אינני טועה הגיבור ב"קוראים לו פיפל" הוא אחיה של הגיבורה ב"בית הבובות". בכל מקרה שווה ואף חשוב לקרוא את קצטניק, אך יש לקחת אותו במינונים לא גדולים, כלומר לא לקרוא ברצף מספר ספרים. הוא מכניס לאוירה מאוד קשה ובקלות נשאבים לעולם הזוועות שלו. לעשות הפסקה של כמה ספרים אחרים לפני שחוזרים לעוד ספרים שלו.

LIRY1

New member
זה לא בדיוק המשך

אבל כן יש סוג של המשכיות, למשל בספר "העימות" מדובר עדיין על הגיבור של "סלמנדרה" (אם זיכרוני אינו מטעה אותי - הארי פרלשניק), ואפילו מוזכר האופן בו מצא את מותה של אהובתו סוניה (האצבעות שלה). אבל כל סיפור מתרכז יותר בדברים אחרים, בעימות למשל, מדובר יותר על העליה לארץ וההתמודדות הפנימית של ניצולי השואה, על הקושי בקליטתם לארץ, שאנשים לא כ"כ הבינו עד כמה חמורה היתה השואה (קשה היה להאמין), את הסבל שעברו כשהגיעו לארץ שחשבו שכאן כל צרותיהם יסתיימו... אני מצטרפת ליעל - חשוב מאד לקרוא את ספריו של קצטניק, ספרים אמנם קשים ומדכאים, אבל זה לא סתם ספר מדכא, אלא ספר אמיתי על משהו שעברו ההורים / הסבים והסבתות שלנו, זה חלק מההיסטוריה שלנו כעם יהודי שרצו שנושמד ונאבד בגלל היותנו יהודים!!! (מעבר לכך - חשוב כיום עם כל התופעה של הכחשת השואה שרק הולכת וגדלה).

למעלה