ספריות שמע...

MotiAd

New member
ספריות שמע...

היי חברים. רציתי לשאול בתור שאלת פתיחה אם מותר לשווק עם תוכנה מסחרית קוד שנכתב ומשתמש ב-DX (נניח DirectSound שיהיה חלק איטגרלי מהתוכנה)? והשאלה האמיתית שלי היא: האם קיימת היום ספרייה גרפית שניתן לעשות איתה הדמיות של קול במרחב? (כלומר, מצב מסויים: אדם יושב בחדר עם שני מקורות שמע שנמצאים במיקומים שונים והחדר סגור מסביבו בקירות. המטרה שלי היא לחשב מה יהיה הצליל ועוצמתו על אוזני האדם או בכל מיקום אחר בחדר בעצם (זה אותו הדבר) כמובן שזה אמור להיות במרחב (3D)). כי אני צריך להכיר עכשיו את הפיזיקה של זה כדי להתחיל ולכתוב ספריות שמע בעצמי עם אפקטים שונים וכדומה. שלכם, מוטי.

אלדד28

New member
כן,

מותר לך; ולגבי השאלה השניה, נדמה לי ש-DirectSound יודעת לתמוך ב-Surround ו-EAX וכל הדברים שקשורים בכך - אולי לא בצורה אופטימלית מבחינה פיזיקלית, אבל שווה בדיקה.

MotiAd

New member
או קיי. נחמד. ומצאתי משהו...

חמוד מאוד מאוד שנקרא OpenAL על תקן GL והוא עוסק בקול. זה ממש ספריות שמתקמפלות ויש קוד מקור ועובד ע"פ מה שהבנתי עם DirectSound וכו'. ממש נחמד ויש שם ממש את כל הקוד לפונקציות מסויימות.

ilankt

New member
יש ספריית קול מעולה

שהיא חינמית כל עוד התוכנה לא מסחרית... http://www.fmod.org/ זה קל מאוד להשתמש איתה, והיא אמורה להיות יותר מהירה מהאחרים... היא תומכת ב 3D sound, ב OGG, MP3 וכו...

MotiAd

New member
אההה...

הבנתי עכשיו. תודה רבה גם אותה אני אבדוק. תודה שוב.

למעלה