ספריות מידע

hugothehand

New member
ספריות מידע

מספרים על פקיד הודי בשם רנג'ומן, שבתחילת המאה ה-20 נחשב למתמטיקאי דגול. על-אף שלא זכה לחינוך פורמלי היה בעל תפיסה מתמטית מאוד ייחודית. לכשנשאל השיב שהאל שיבא נגלה אליו בחלום ולימד אותו את כל שהוא יודע. פיליפ ק. דיק האמריקאי, שבכלל היה שבוי בקונספציה שכולנו שבויים תחת מכונה אימתנית המחוללת מציאות מדומה, חיבר ספר (follow my tears the policeman said), וכעבור שנתיים מיום שפורסם מצא עצמו ניצב בסיטואציה שהיתה זהה לאחת הסצנות מספרו. ועל
קובלאי חאן הסיני שחלם ארמון ובנה אותו כבר דיברנו.
השאלה שאני הולך להציג לא נובעת מחיבה למיסטיקה חס וחלילה. האם מישהו מכם ניסה לקחת את הכלי של החלימה הצלולה והשתמש בו למשהו מעבר לכיף של החלום? נניח למטרת תרפיה, לפתירת בעיות מהיומיום, לקבלת הדרכה, מספרים של הלוטו, אני יודע מה?
או אולי נשאל זאת אחרת: האם החלומות הצלולים יש בם משהו מעבר למשחקיאדה? הרי הוכחנו שזוהי יכולת שנרכשת ושממדי הפעילות שלה הולכים וגוברים על ציר הזמן - כמו שריר. לאיזה מטרה זה קורה? למה זה נועד? מה התועלת של החלומות האלה? יכול להיות שאנחנו מפספסים פה איזה משהו?

ravehor

New member
משחקיאדה זה רק החצלולים הראשונים

אני מאמין שצריך ולהמשיך ולחקור, ללמוד על עצמך ועל מה שיש לעולם החלומות להציע ולנצל את ההזדמנות הזו שניתנה לך.

למה זה נועד?
לדעתי לכלום, זו טעות אבולוציונית. הרי לא רק בני האדם ניחנו ביכולת החלימה, הרבה יונקים חולמים ומעלים רגשות, פחדים ותשוקות מהתת מודע.
מה שמייחד אותנו היא היכולת לחשוב באופן לוגי ורציונלי, ומכאן נובעת האפשרות להכניס את המחשבה הזאת לתוך החלום - משהו שלא "תוכנן מראש". אף חיה לא יכולה לחשוב לעצמה בחלום "היי, אני בעצם רק בחלום, לא במציאות."
לכן אני חושב שהקשר הזה בין המודע לתת מודע הוא באמת מיוחד ושיש לנצל אותו.

כל מה שמסביב

אף אחד לא יודע למה יש לנו חלומות צלולים. אף אחד לא יודע למה יש בכלל חלומות, או למה ישנים.
יש כמובן השערות, תיאוריות והסברים (חלקם טובים, חלקם פחות) אבל את כל אלו אנחנו לומדים מניסויים ותצפיות כמו מניעת שינה, ניטור שינה וכו. אי אפשר ללמוד על הסיבה האמיתית לכך שדברים הם כך ולא אחרת. אני לא חושב שיש מקום בכלל לדבר על "למה זה נועד". גם אם יש תכלית עליונה לכל העניין הזה אף אחד מאיתנו לא הולך להבין אותה. אין לנו אפילו את הכלים לדעת מתי יש לנו תשובה נכונה בנושא הזה.
כל מה שיש פה זה מצב קיים- אנחנו חולמים צלול.
מהנקודה הזו השמיים הם הגבול. צריך לבדוק, צריך לחקור.. לאף אחד אין את התשובות. אף אחד עוד לא מצא את הגבול.
לי ברור שיש יותר ממשחקיאדה לכל העניין. כשאני בחלום צלול (איכותי) אני מסתכל מסביב, ועדיין קשה לי לעכל את המחשבה שאת כל זה אני יצרתי. כל פיסת קיר, כל שיח או אדם שאני פוגש הם יצירי הדמיון שלי. כשאנחנו מטיילים ככה במוח של עצמנו אי אפשר ממש לדעת לאן ניתן עוד להגיע.
אני יודע (מניסיון) שאפשר לדבר עם צדדים שונים באישיות של עצמך, לבקש מהמוח ליצור דברים חדשים ויצירתיים, לשחזר טעמים ורשמים חושיים ועוד ועוד, אבל אני בטוח שאפשר עוד.

ודרך אגב, אני לא חושב שזה נכון לומר שרק לבני אדם יש חלומות צלולים. למען האמת- לכלבה שלי יש חצלולים כל הזמן. שאלתי אותה ;) נסה להוכיח לי שאני טועה.

l coyote l

New member
לכל, אבל בעיקר למשפט האחרון.

romikili

New member
רעיונות בעיקר

בכל תחום אומנותי (מוזיקה, ציור עיצוב)

קיבלתי כבר כמה רעיונות ממש מעניינים לגבי עיצוב של הדירה שלי, מחלום רגיל דווקא. אין לי כוח להסביר אבל הרעיונות יצאו לפועל בחודשים הקרובים :)

apocalipto

New member
היה לי קטע נחמד עם חלום

יש את הסרט waking life שאני זוכר שהיו בו רעיונות מעניינים וגם משוגעים על חלומות ואידיאלים והוא עסק גם בחלימה צלולה(זה גיליתי רק בזמן האחרון). בכל מקרה, לא צפיתי בו עד הסוף לפי מה שאני זוכר. אבל אני כן זוכר שהיה קטע שזוג שכב במיטה ודיבר על זה שהרעיונות שלנו עוברים בין מוחות בחלום או אולי בתת מודע משודרים מאחד לשני ברחבי העולם.
בכל מקרה ב2007-8 בערך היה לי חלום של תחרות ביער עם מלכודות ונשקים ובה מתחרים אנשים והורגים אחד את השני כדי לנצח. ב2010-11 גיליתי את הספר משחקי הרעב וגיליתי שהוא ממש דומה לחלום שלי.
אז אני לא מאמין בשידור של מחשבות אבל זאת עדיין חוויה מיוחדת.
הספר הראשון אגב יצא ב2008.

hugothehand

New member
אווטאר

צפיתי בסרט ממש כשהוא יצא. הסצינה בה מתנהל הקרב כשהם רכובים על-גבי דרקונים לקוחה מתוך חלום צלול ישן שלי

למעלה