ספרו של סב סבי

ראם ערן

New member
ספרו של סב סבי

לפני כ 10 ימים הפנה ספרן את תשומת ליבי למכירה של הגדת פסח באתר מכירות פומביות של ספרים יהודיים ( ועל כך נתונה לו שוב התודה
). אותה הגדה נדפסה בשנת 1896 ולוותה בהערות של סב סבי ר'חיים טאובס אשר סבי קרוי בשמו. בעצת משפחתי החלטנו לנסות ולרכוש את הספר . נכנסנו למכירה הפומבית ואכן זכינו בה
היום קיבלתי הודעה כי הספר בדרכו אלי וכולי ציפייה. אדווח כאשר הספר יגיע. להת' ערן

כל הכבוד../images/Emo70.gif

ואני מוכרח לספר שעקבתי ב"שידור חי" אחר רגעיה האחרונים של המכירה, אתמול בערב, וכל שניה וחצי עשיתי "רענן", כדי לראות שאף אחד לא עקף אותך...
ועל זה אומרים: מי שנתן את העצה - שישלם על הזכיה...
ארנון

א77

New member
מזל טוב

ואוליי גם לזאת, כיוון רבי ירמיה בתלמוד בבלי, מסכת בבא מציעא דף פ"ה: אמר רבי ירמיה, מכאן ואילך תורה מחזרת על אכסניא שלה...

avitalit

New member
ברכות ואיחולים .

התרגשתי לקרוא על הגילוי ועוד יותר מתרגש מהבאת הספר ל"מקומו הטבעי". אין ספק שבפסח הבא עלינו לטובה - יהיה לכם הרבה על מה לדבר סביב שולחן הסדר !!!! וכמי שספרים ישנים "עושים לו את זה" אני ממש ממש מקנא !!!! כל טוב !

שרי סילבר

Active member
ברכות, ערן../images/Emo140.gif מזדהה עם כל מילה של אביטלית ידידנו. אני כבר יכולה להריח את הספר הזה (מודה באשמה, אני מאלה שמסניפים ספרים, חדשים וישנים, הכל הולך...).

הדס ח

New member
אלפי ברכות

פשוט נפלא. מתנה מהעבר.... ועם כל כך הרבה משמעות. הדס

אבוטבול

New member
מכירה פומבית

מעניין שגם במשפחה שלנו היתה זכיה במכירה פומבית של אלבום תמונות ממסע שעשו רבנים ומנהיגים מהונגריה לארץ ישראל ב1900 ומשהו בין הרבנים הבולטים היה הרב קראוס מדברצן שאני שארו. התמונות שהגיעו גרמו לנו נחת רב

נהדר!!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif:-

בכל מיני דרכים שלא תהיה לכם טעות כל מה שצריך חוזר בסוף למקורו, לבית אבא,שמחה בשבילך שהצלחת להשיג את הפריט היחודי הזה שהוא חלק חשוב מהמורשת המישפחתית וכל הכבוד לספרן שנטל חלק במיצוות השבת אבידה וכמובן שזה מחייב שיר איך לא? נ.ב רגע אני צריכה מוזה. שלך חנה גונן

שיר לכבוד הספר של טאובס../images/Emo63.gif

ביד רועדת ויראה נכתבה לה הגדה למלא את אשר ישראל צווה ביד משה בא יהודי ירא שמים עשיר בתורה ואוהבה כיפלים ובהשתוקקות ואהבה הוסיף בעטו ביאור והבנה שידעו קרובים וידעו רחוקים מכמני תורתנו הנעימים אך אויה לאותה צרה נעלמה ההגדה התגלגלה ההגדה מבית האיש היא נעלמה האם תשוב למקומה? והנה אחרי שנים רבות פדוה ידים צעירות נאמנות ושורשיות ומי יתן ותוסיף ברכה בשובה לכור מחצבתה שלך חנה גונן

א77

New member
אני מבין

שהספר הודפס, ונמכר. את הספר חיבר אב סבו של ערן. אבל זה לא היה בבעלותו, כיון שזה נמכר, כמו כנראה כל אלה שהודפסו. בכל מקרה, יש עכשיו לנין המתעניין, ספר שסבא רבה שלו חיבר בשעתו. זה לעצמו הרבה מאד וגם משמח. ארנון כנראה עסוק, הוא אירגן מסיבה לכל המשפחה, ומציג את הקנין. מ פ ר ג נ י ם ל ך. ותמיד בהצלחה.

לא נורא למשוררים מותר להיות קצת..

פואטים ובזה מיניתי את עצמי למשוררת הפורום( נגיד)
שלך חנה גונן

הלו ארנון ארנון מה עשית

כבר אותי חיש מנסה לחרוז לך פה שיר יפה על כל ברבי רב שמצוי בעניני גניאולוגיה עכשו שלך חנה גונן

ראם ערן

New member
../images/Emo141.gifתודה לכולם

על הפירגון האדיר ולמשוררת הפורום על שהעלת חיוך על שפתי - יישר כח שוב אני מרגיש כאן כמו בן משפחה ערן

א י י ב י

New member
מרגש מאוד

נכנסתי רק היום לפורום והתרגשתי מאוד לקרוא על הזכייה. מקנא ומפרגן.

שרי סילבר

Active member
אהלן אייבי../images/Emo140.gif בתקוה ששלומך טוב, נחמד לראות שאתה עדיין איתנו.

למעלה