ספרו, ספרו...

אוססונה

New member
מספרת.....

בוקר טוב, מועדים לשמחה, ושבת שלום! ליל הסדר, היה מתיש ומעייף, עד בלי די, בירושלים. במיוחד, במגזר החרדי, לא מספיק שעייפים מהנקיונות, אלא מענים ומענים אותנו, באריכותה של "ההגדה". פירושים ופרשנויות, עד בלי סוף...כאשר סוף סוף מגיעים "לארוחה", אוכלים אותה "בחפזון", כדי להספיק "לאכול" את האפיקומן, לפני שעת "חצות". בלי האפיקומן, איני יודעת אם ניתן לסיים את סדר פסח "כהלכתו". לפעמים, בא לי החשק, לגנוב להם את "האפיקומן", ולא להחזיר. אני מתאפקת. (אם כי, קרה פעם אחת, "בגלגולי הקודם", שאני זוכרת אותה היטב, אחד האחים שלי, מצא את האפיקומן, ואכל אותו. אבי כעס מאוד מאוד, כהרגלי אני, כבר אז בימים ההם, לא הייתי מוותרת, כעסתי עליו בחזרה. לא קרה כלום והשמים לא נפלו.....). איני רוצה להתעכב יותר מדאי, בכל מיני סיטואציות, עצובות ואף במצחיקות באותה מידה, עד אשר מגיעים לאפיקומן. אני אספ-ר, את אשר התרחש ביני לבין זוגתי, אחרי "ליל הסדר", כאשר למעשה הוא הוא "ליל הסדר" שלנו. בד"כ, כאשר אנו מגיעות לירושלים, אני תמיד דואגת, היכן שתינו "נלון", במיטה אחת. עדיין, יש לי חברות "טובות", עוד מהימים ההם, תמיד מסדרות לנו "דירה" פנויה, של שכנים וקרובים, אשר נסעו לשבת וחג אל משפחה אחרת. אף אני עושה כך, כאשר הן באות לחיפה. כך, היה אף "בליל הסדר" הזה. לתומי, חשבתי, כי אחרי ליל הסדר, נלך אל אחת הדירות. אלא, ריקי עשתה לי הפתעה נעימה. במקום ללכת לאותה דירה, ריקי, משכה אותי רגלית, אחרי שעת חצות, אל "מלון הייאט", אשר בהר הצופים, שבירושלים. למי שמכירה את "ירושלים", משכונת רמת אשכול, להר הצופים, המרחק אינו רב. מה גם, כשאני עייפה, קל מאוד "לפתות" אותי. במיוחד, אם "המפתה" אותי, היא ריקי זוגתי. ישר, אני פותחת לה את "הרגליים". אף בשעה שאחר חצות, פתחתי לה את הרגליים, וצעדנו ברגליים "פתוחות", בצעדים קלילים ומהירים, אל "בית המלון". בימים אלה, לא קל "לשתי נשים", לצעוד רגלי בלילה, בחשיכה ובאפלה, באיזור שעל הגבול. העיקר, שם, עשינו לעצמנו "סדר" של פסח, כהלכתו. כהרגלנו בקודש, אין שתינו "פוסחות" על אף טיפה אחת של עונג. עד כדי כך, ששכחנו את עצמנו "במלון", באנו לארוחת הצהרים, רק אחרי "האפיקומן" (הקינוח...). בלי כל תכנון, רק אתמול בערב, חזרננו לחיפה... שתינו, טיילנו במחוזות ילדותינו... אף, הספקנו להיות בברכת הכהנים, בכותל המערבי. יחד עם "נועה" הקטנה, אשר היא היא, חלק ניכר ובלתי מבוטל, באהבתינו, זו את זוז, ואף את זו. בייייייייייי.

פאמקי

New member
ספרו, ספרו...

איך עבר החג? היכן עשיתן את הסדר?
לבד/ עם בת הזוג? הייתן מוותרות על ההתכנסות הזו, או ששמחות עליה?

מבפרת... מספרת... ../images/Emo6.gif

איך עבר החג? אהה.. בגדול מאוד כיף... בקטן, בלילה.... היה קצת לבד.. קצת עצוב... כל המשפחתיות הזו גורמת לי לרצות את היחד... היכן עשיתן את הסדר? אצל הדודה.. עם הרבה משפחה ואוכל.. והיה מעולה.. ומצחיק עד דמעות לבד/ עם בת הזוג? חחח... לבד... הייתן מוותרות על ההתכנסות הזו, או ששמחות עליה? שמחה מאוד מאוד... כי יש הזדמנות לראות את המשפחה המורחבת שאני לא בקשר איתה ביום יום... ואת האנשים בגילי.. לשבת ולצחוק... להתבסם קצת... כולם, כולל אמא שלי שזה בכלל מצחיק.. ושרים קצת ואוכלים הרבה... ושמחים... צריך לחבק את הרגעים האלו.. הם לא ברורים מאליהם ויבוא היום שעוד נתגעגע אליהם... המשך שבוע מלא בניחוח אביבי...

kivsadoingmee

New member
בעעעעע....

אני עדיין מסטולה מכל היין ששתיתי
את הסדר עשיתי עם המשפחה והמשפחה המורחבת לצערי בלי האישה... ו... לגבי ההתכנסות... זה הכל תלוי - באיזו הרגשה אתה מקבל אני אוהבת את המפגש עם המשפחה... במיוחד עם הבני דודים - שאותם לא רואים כל יום ... אבל השנה היה לי ממש קשה... אז בהחלט הייתי מוותרת חוצמיזה אני מתגעגעת בטירוף לאישתי...!!!

טורטיתת

New member
מספרת, מספרת....

איך עבר החג ? - מה איך עבר החג ? ! עוד לא עבר יש עוד חג . . למה ככה לגמור לי החופש מהר, חוה"מ זה גם חג... זה גם חופש.... עוד לא הייתי פה.... עוד לא הייתי שם..... הארץ קטנה זה נכון, אבל יש הרבה מה לראות בה ולעשות בה. היכן עשיתן את הסדר?
- בארץ זה ברורררר עם המשפחה. אחים דודים אחיינם, בלאגן גדול ... טעים מאוד ומשמין מאוד... את האפיקומן לא מצאתי, אבל מתנות קניתי לכולם וגם קבלתי. לבד/ עם בת הזוג? - לבד בדד אין ♥. הייתן מוותרות על התכנסות הזו, או ששמחות עליה?
- לא מוותרת על התכנסות. בעד משפחה, אוהבת מעריכה ומכבדת את השבט, למרות שלפעמיים הביחד הזה חונק, לוחץ, דורש. אוףף חסר לי כבר
.

אוווווף היה ממש טוב

אירחתי את כל המישפחה אצלי הייה מעייף אבל שווה כל רגע,הרבה יין הרבה אוכל והמון צחוקים,זה היה מאוד חסר לי וחשוב לי הביחד עם כוווווווווולם אני הכרזתי שמעכשיו כל החגים יהיו כאן אצלי.

סתם....קניתי לאחותי מחשב ניד מתנה באמת שדרש

מאמץ והצקות לטכנאי וזה. ואז היא קיבלה אותו והביעה כזה זה לא נוח לי רוצה תוכנה כמו שהייתה לי והסברתי לה פעמיים שאין יותר. האמת היא שהייתי קצת במצוקה אז אחותי השניה קפצה מיד להגן עלי ורבה איתה כמו תמיד!(הן תמיד רבו!) וזהו בערך די מסכם הכל. לא היה שלו כמו שאני אוהבת...

טורטיתת

New member
אחיות...

איזה מזל שלי יש רק אחיים.... חג הבא את מוזמנת ואין צורך להביא מתנות . אז קבלי עוד
ועוד
ועוד
ועוד
כמו שחבקת אותי / אותנו בעבר..

פאמקי

New member
"סיפור, אתן רוצות סיפור?"../images/Emo119.gif

...הסדר היה בסדר
. ...עשיתי אצל הוריי, קל"ב. נסעתי וחזרתי. ...הייתי לבד כי בימים אלה אני לבד. ובעצם, בשנתיים האחרונות, גם כשהייתי בזוג, עשיתי חגים לבד... לא נחמד
. ...בהחלט הייתי מוותרת על ההתכנסות הזו. היא מוציאה ממני דברים שלא נעימים לי, מין חוסר נוחות להיות ב"סיר הלחץ" הזה. אוהבת את המשפחתיות, אך רוצה אותה כתוצר שלי, משהו שאבנה ביחד עם האהבה שלי. מין "מיקס" שלה ושלי (בהנחה שכל צד אוהבת את החלק במיקס של השניה). אך היה משהו בהחלט מעניין עם ההתכנסות הזו- הורי "לא יודעים" עלי. כלומר, מניחה שיודעים, (הם מכירים את האקסיות שלי- כחברות שלי, אך לא התעכבנו על איזה סוג חברות, הם לא מפספסים שיחה או דיבור מבלי להזכיר את האחרונה, מדברים עליה כמו שמדברים על בני זוג וכו'...) אך... אף אחד לא שאל, ואני לא בסוג של דיאלוג איתם, שאספר על כוס קפה... אז אבא שלי נכנס למטבח בזמן שהכנתי סלטים, חיבק, נישק והודה לי שהגעתי. בין התודות הוא איחל לי "שאהיה מאושרת עם... בת הזוג שלי". אימי ישבה במטבח, אך לא ממש ראיתי תגובה, עד שאמרתי לו תודה ואותה שאלתי אם היא שמעה את האיחול? אז היא אמרה לו שמת לב במה בירכת אותה? והוא המשיך, כאילו לא שומע את דברינו ש"מה יש לי בחיים חוץ מהילדים שלי? שיהיו מאושרים, זה מה שחשוב לי, לא מעניין אותי כלום חוץ מזה". אז... יודעת שזה משהו שרבות כאן היו רוצות לעצמן (שההורים יחשפו את הדברים, ו"יהרגו את המפלצת הזו") סליחה שזה לא משמעותי לי כמו לחלקכן, אך מאחלת לכל אחת להצליח להיות שלמה ללא אישורים מבחוץ, או שתצליחו לקבל את האישורים החשובים לכן. המשך חג שמח
.

טורטיתת

New member
"יהרגו את המפלצת הזו"

אצלך נשמע הכל פשוט וקל. אולי בגלל שקבלת הבנת את עצמך, וכך יותר קל למשפחה לחברה לקבל אותך כמו שאת. חלק מהבעייה (ובעיקר שלי הבעיה,) לבין להכיר את עצמי. אני לא שלמה עם עצמי, לא סגורה על עצמי, ולכן אני גם בתוך ארון בתוך כספת נעולה ברח בריח....אם אבא שלך איחל לך להיות מאושרת עם בת הזוג שלך, זאת אומרת שקבלת את עצמך קיבלת את מה שאת, וזאת הם ראו הבינו הרגישו. ברגע שאת משדרת שאת שלמה עם משהו אין אפס לדעתי זה יוצא זה פורץ. האושר שלך מוקרן החוצה. לגבי אותה מפלצת, אז אצלי היא עוד בתוך הראש. היא נמצאת שם. היא צועקת פה ושם הלו... מה את עושה... די כבר עם השטויות תתחתני כבר קחי משכנתא ילד, למה להיות שונה למה להיות אחרת ! אין מה לעשות זה החינוך שקבלתי, זה משהו שיושב בראש כמו שטיפת מוח ויוצא ומלחיץ זאת מפלצת שאני מנסה לחסל אותה כבר שנים, אבל היא בתוך הראש. אני מגרשת אותה והיא חוזרת. האישור הראשון שאני רוצה לקבל זה את אישורי בלבד להרגיש טוב עם עצמי ולא לפחד להרגיש. גם שהרגשתי אהבתי פחדתי מעצמי. פחדתי מהתחושות פחדתי מהרגשות. פחדתי מהתוצאה מהבנה מהכרה בעצמי. חפרתי וכבר לפנות בוקר והשליח כבר מגיעה עם העתון........ נ"ב : הסיבה העיקרית שנכנסתי לפורום הזה, כי כאן מבינה מאחרות את עצמי. ומילים כמו שלך פאמקי מוציאות מימני את עצמי. אז תודה

שונה ממי??

כי.. כאן את לא שונה בכלל... ואת יכולה להתחתן.. לעשות ילד.. לקחת משכנתא... רק עם אישה... ואני יודעת שהחינוך שקיבלנו משפיע מאוד על הדרך בה אנו חיות וחושבות... ואני יודעת שאם היית מאמינה שזה פשוט, היית יוצאת מהכספת לפני זמן רב... אבל- זה באמת פשוט! כי באיזשהו שלב צריך להבין שהאושר שלנו חשוב ומשמעותי, לא פחות מאושרם של הסובבים. ועדיף להיות מאושרת עם עצמי, אבל עם מעט חברים, מאשר להיות מלאה במשפחה וחברים, אבל מבפנים להיות רקה ועצובה. ויכול מאוד להיות שהסובבים לא יקחו את "הגילוי" קשה כמו שנראה לך.. סתם נקודות למחשבה, שאני בטוחה שחשבת עליהן הרבה... מנסה לחזק נשים כדי שיהיו נאמנות למי שהן באמת.. ולהפסיק לפחד מעצמן.. סופ"ש מלא קסם

פאמקי

New member
אז זהו...

שעבורי, זה לא ממש משמעותי. משום מה, אין לי צורך באישורים ממשפחתי. מניחה שבגלל שאני מקבלת את עצמי ומאוד שלמה, אני לא מקווה שיקבלו אותי, אני מניחה שיקבלו אותי. אך גם אם לא... זה בסדר מבחינתי.

ji ji

New member
זה לא קשור לצורך באישור

זה פשוט נעים יותר לדעת שמקבלים את הבחירה שלך...

מיטל225

New member
בהחלט חלום :)

הלוואי וזה היה קורה לי... אבל איך אומרים, אם נאמין במשהו ונחשוב עליו הוא יקרה... אז מעכשיו אני אחשוב על זה, אולי בפסח הבא אני אוכל לכתוב סיפור דומה
המשך חג שמח

למעלה