ספרות=שיעמום!!!!

ספרות=שיעמום!!!!

טוב די נימאס לי אני חושבת שמישהו צריך לספר לאנשי משרד החינוך שספרות לא מעניין אף אחד ובעיקר בעיקר לא מעניינים הסיפורים והשירים שאנחנו צריכים ללמוד!!! כאילו את מי מעניין הסיפור העיוורת או השירים ליבי במזרח, אמנון אני חולה או עוד חוזר הניגון, או..... זה פשוט לא מעניין !!! מי שחושב/ת כמוני שירשום/שתרשום :
בייייייי אנשים... בהצלחה בכל מקרה מחר בבגרות!!!!!

Anna Karenina

New member
תראי...

עם כמה שזה משעמם, אין מה לעשות, ספרות זה מקצוע חשוב, וסופרים כמו ש"י עגנון הם בסיס התרבות של בני האדם, ואין הרבה מה לעשות עם זה... כנ"ל לגבי נתן אלתרמן ונתן זך. זו דעתי לפחות. אז גם אם זה לא מעניין אותך...אין הרבה מה לעשות, מחר זה נגמר, ואני רוצה להאמין שתזכרי מזה משהו גם אח"כ...

MafistoCat

New member
תגובה

לדעתי כל מקצוע תלוי בא-י-ך ולא בהכרח ב-מה. בספרות רוב הסיפורים והשירים כלל לא משעממים, הם פשוט מועברים לנו באופן שטחי. במקום ללמוד מתוך מסקנות והתבוננות אישית, שאילת שאלות שנוגעות גם לנו, כאן, בזמן הזה, במקום לדון בתוכן הרעיוני של הסיפור ולא רק בטכני, אנחנו נדרשים לקלוט את מה שהמורה אומרת על השיר/הסיפור, כלומר את דעתה, ואחר-כך לפלוט, עדיף מילה במילה, את התשובות במחברת המשובצת של בחינת הבגרות. איני טוענת שכל שיר או סיפור שאנו לומדים יכול להיות מעניין (הזכרת כאן את שירת ימי הביניים) אבל אם תנסי לקרוא ספר או שיר מבלי שמורה יתן לך את ההסבר והפירוש מוכן ומודפס יתכן תגלי שאת דווקא נהנת מספרות. דבר נוסף: הרבה דברים שאנחנו לומדים בבית ספר אנו כביכול לא צריכים אבל יש סיבה שמלמדים אותם, הם מהווים בסיס ללמידה מאוחרת, שבדרך כלל היא בחירה אישית של כל אחד. הבעיה בעיקרה לא עולה בנוגע לחומר הלימוד עצמו ולנושאים אלא לאופן הלימוד, לדרך בה רוצים שנידע את הבסיס.

אני לא מסכים...

ספרות זה מקצוע מאוד מעניין רק חבל שבמקום ללמוד את הסיפורים והשירים צריך ללמוד ולשנן את כל הניתוחים המעיקים של כל מיני אנשים שאנחנו לא מכירים במקום לנתח את השיר לפי ראות עיניי... בדיוק כמו הסטוריה, המקצוע על פניו מאוד מעניין אבל ללמוד לשנן כל פרט קטן נראה לי מיותר ומוגזם. עצם השינון זה מה שגורם לאנשים לשנוא מקצועות שהם לאו דווקא כל כך נוראים...

morethanwords

New member
אני אישית מאוד אהבתי ללמוד ספרות,

ניתחתי כל דמות איך שראיתי את זה ותמיד התשובה התקבלה.... אבל היסטוריה לעומת זאת, פה באמת צריך להתלונן מקצוע מזעזע שלא בהכרח חייב להיות כזה

qet1

New member
לדעתי זה צריך להיות מקצוע בחירה

אני מבין שיש אנשים שכן אוהבים את זה כמו שאני למשל מאוד אוהב פיזיקה, ואני מבין שיש אנשים שלא סובלים את זה אבל כמו שפיזיקה זה לא מקצוע חובה אין שום סיבה שספרת יהיה! לדעתי מי שרוצה ללמוד ספרות שיעשה 3/5 יחידות ומי שלא רוצה שלא יילמד בכלל, זה הכי הגיוני והוגן

shani yakovian

New member
נכון שזה מקצוע משעמם...

אבל הוא קל ...... הבגרות היום הייתה ממש קלה..... שכל המקצועות יהיו ככה משעממים וקלים .....

ספרות=מקצוע נהדר.

הייתי מחכה כל הזמן לשיעור הזה,זה היה השיעור החביב עליי,בתוך כל סדר היום המעיק ,לברוח עם איזה סיפור או שיר. והיום חתמתי 5 יחידות אותם הספרתי לעשות תוך שנה

רוגלי

New member
זה לא מקצוע חובה

ניתן לעשות במקום ספרות את המקצוע "מחשבת ישראל", שמדבר על אמונה יהודית. לא בקטע של הלכה, אלא יסוות האמונה. אני מניח שהמקצוע לא מוצג בכלל בבתי ספר שלא דתיים. אני בכל אופן למדתי את זה השנה אבל החלטתי בכל זאת לגשת לספרות, רק בגלל שספרות יותר קל לי ופחות צריך ללמוד ולהשקיע. אצלי לפחות. בכל מקרה, החלב הזה כבר נשפך, אז מה זה משנה? העיקר שנגמר.

qet1

New member
אצלנו לא הייתה אפשרות כזו

וגם אם יש כזו אפשרות זה עדיין חובה לבחור אחד מהם....זה עדיין לא טוב זה כמו שיהיה חובה ללמוד או פיזיקה או כימיה.....אני אבין אם התלמידים ההומניים יתמרמרו

למעלה