tombenarye1234
New member
ספרות משמעותיות
שלום, לא ידעתי מה הפורום המתאים לשאלה הזאת, לכן אשאל אותה גם כאן. (בהתחלה חשבתי לשאול בפורום מתמטיקה, אבל אז נזכרתי שבפורום מתמטיקה מתעסקים בעיקר מספרים מדוייקים) בספר "עקרונות הכימיה א" של פרופ' עמנואל מנזורולה מובא הסבר לספרות משמעותיות. בספר התבקשתי לפתור תרגיל ולכתוב את התשובה עם כמות הספרות המשמעותיות שבו. אתן את ההסבר שלי לתשובה ואשמח אם תוכלו להסביר לי איפה הטעות שלי. התרגיל הוא (עמ' 57 תרגיל 1.81 (ה))
שלום, לא ידעתי מה הפורום המתאים לשאלה הזאת, לכן אשאל אותה גם כאן. (בהתחלה חשבתי לשאול בפורום מתמטיקה, אבל אז נזכרתי שבפורום מתמטיקה מתעסקים בעיקר מספרים מדוייקים) בספר "עקרונות הכימיה א" של פרופ' עמנואל מנזורולה מובא הסבר לספרות משמעותיות. בספר התבקשתי לפתור תרגיל ולכתוב את התשובה עם כמות הספרות המשמעותיות שבו. אתן את ההסבר שלי לתשובה ואשמח אם תוכלו להסביר לי איפה הטעות שלי. התרגיל הוא (עמ' 57 תרגיל 1.81 (ה))
57.40/42.103 - 4.972/2.897
המחשבון מורה על התשובה 0.074588059 עכשיו יש לכתוב את התשובה על פי מספר הספרות המשמעותיות. לשם כך נבדוק מהו המספר בעל כמות הספרות המשמעותיות הנמוך ביותר. התשובה היא 4. לכן גם בתשובה הסופית אמורים להיות רק 4 ספרות משמעותיות. ידוע שהאפסים מהצד השמאלי של התשובה אינם ספרות משמעותיות, ולכן התשובה אמורה להיות 7.459 כפול 10 בחזקת מינוס 2. לעומת זאת, התשובה של הספר היא 0.075. (למעשה נראה כאילו החשיבו את האפסים כספרות משמעותיות) מה מקור ההבדל בין 2 התשובות? תודה, תום