ספרות איטלקית... help!

Crazy_Bitch

New member
ספרות איטלקית... help!

אני נורא מעריכה סופרים ומשוררים איטלקיים... למישהו יש משהו להמליץ לי עליו? ותרחיקו טיפה יותר לכת מאשר הדקמרון ודנטה אם אפשר...

Crazy_Bitch

New member
אין לך מושג עד כמה זה לא עוזר לי...

יש מצב לקבל פירוט כלשהו?

Rivendell

New member
נטליה גינצבורג

סופרת איטלקייה יהודיה, שהיא אולי אחת הסופרות האיטלקיות הגדולות ביותר. אני אישית קראתי את "כל אתמולינו שלה והיה מצויין.

einat-z

New member
עוד מטליה גינצבורג

העיר והבית - חליפת מכתבים לאורך כמה שנים בין קבוצת חברים. ספר נ-ה-ד-ר. ועוד אחד שלה: ולנטינו. 4 סיפורים.

אוקיי ../images/Emo9.gif

´הנסיך´ מאת מכיאוולי. סופר איטלקי שהיה ידוע במעורבותו בתככי חצר.

סלשי

New member
רשימה קצרצרה:

אלזה מורנטה - "ואלה תולדות." ע-נ-ק. אסור להפסיד. [גם "כזב וכישוף" שלה.] קלארה סירני - "מישחק הממלכות". מאוד לטעמי, וגם קשור להסטוריה שלנו. אחרים: מאריה תרזה די לאשה - "מעבר בצל". לא גדול בהשוואה לקודמים, אבל טוב בפני עצמו. אלברטו מוראבייה. למי שאוהב.

Mycroft

New member
פרימו לוי

הוא סופר יהודי-איטלקי שכתב ספרים על השואה. הוא עצמו היה ניצול שואה.

*GormE*

New member
../images/Emo99.gif אומברטו אקו!!! ../images/Emo99.gif

אהובי משכבר הימים אני עכשיו בקטע של ספרות גרמנית דווקא...

einat-z

New member
אה, וגם איטאלו קאלווינו

היחיד שאני מכירה שלו - הערים הסמויות מעין. ספר נפלא. כתבתי כאן עליו פעם, הנה השרשור ההוא. מוזכר שם עוד ספר של איטאלו קאלווינו. תהני!

ספר שאיני יודע את שמו... ../images/Emo4.gif

שלום לכולכם, מישהי סיפרה לי שהיא צפתה בתוכנית של יוסי סייאס, במהלכה הוא ראיין מישהי שכתבה ספר בו סיפרה על חייה במשך מספר שנים כבת זוגו של מורה רוחני נשוי. היא לא יכלה לספר לי מה שם האשה או מה שם הספר... האם למישהו יש מושג? תודה רבה מראש
נ.ב. ההודעה הזו לא ממש קשורה לשרשור הזה, אבל ניסיתי מספר פעמים להוסיף הודעה חדשה ולא הצלחתי...

Boojie

New member
לא ראיתי את התוכנית,

אבל זה ממש נשמע כמו רבקה זוהר (אם אני זוכרת את השם נכון), זוגתו של שלמה קאלו.

נדמה לי שזו לא היא

כי היא חייתה לצד אותו מורה רוחני נשוי בהודו - פרט ששכחתי לציין בהודעה הקודמת. תודה בכל אופן.

moben

New member
רקוויים של טאבוקי

שקראתי לאחרונה מעניין, אבל זה לא יצירת מופת. הוא לא ממש הולך עד הסוף ויש הרבה רעיונות שנשארים באוויר. לא קראתי דברים אחרים שלו אז איני יכול לומר על כלל יצירתו. שווה קריאה. התירגום ככה ככה. הוצאת הקיבוץ המאוחד/ הספריה.

galahead

New member
פיראנדלו, בעיקר פיראנדלו

אבל רק אם יש לך חשק לקצת מרירות, קצת אירוניה, קצת תיאורים כפריים שלווים ומוטרפים קלות. סיפורי מסכה. המסכה שנשתכחה. אחד, אף אחד ומאה אלף. יש עוד, אבל אני לא בטוח אם יצאו בעברית. מומלץ מאוד... לטעמי, לפחות :)

מור ד

New member
תשאל את אבינור מפורום איירווזיון

הוא מומחה בכל דבר שגקשור לאיטליה!,

למעלה