ספרד/אשכנז למה? ומדוע?

ספרד/אשכנז למה? ומדוע?

בס"ד שלום לכולם סבא שלי ספרדי גמור דור 6 מירושלים עם שורשים בחלב סוריה. אבא שלו לא יכל להחזיק בו אז הוא שם אותו במוסד לעברינים צעירים ושם היה אדם טוב שמדי פעם היה לוקח ילד שניים לביתו ופעם אחת הוא לקח את סבא שלי ולקח אותו בתורמשפחה אומנת האיש הזה חשוב לציין: ייקי גמור (ב. הוא עזר מאד לסבא שלי ועד היום כל המשפחה מצד אבא שלי בקשר טוב אתם ואנחנו מזמינים /מוזמנים לכל השמחות) בקיצור עברו כמה שנים והסבא הספרדי שלי גדל בבית הייקי והתנהג קצת כמו ייקי הוא התחתן הוליד ילדים ובינהם את אבא שלי ומכיוון שסבא שלי ספרדי אז גם אבא שלי ספרדי אבל האם זה נכון? משום שאבא שלי, גם חצי אשכנזי? ואבא שלי גם התחתן והוליד ילדים ובינהם אותי ואם סבא שלי ואבא שלי ספרדים אז גם אני אלא אם זה משנה שאני 3/4 אשכנזי? ולשאלתי העיקרית איך אני צריך לנהוג כאשכנזי או כספרדי? {ענו בבקשה גם על השאלות בתוך הטקסט} בתקווה לתשובה ברורה אמוץ

tamarhp

New member
זה קצת מבולבל...

תוכל לעשות טיפה סדר? בכל מקרה, אתה צריך לנהוג עפ"י מנהג אבות. אם אבא שלך ספרדי, כך אתה צריך לנהוג.. וואלה - אתה נראה מה-זה אשכנזי.. ודווקא שי לא נראה אשכנזי והוא כן..

לא אי אפשר לדעת!

יש דברים שלא מספרים ובמיוחד לא לך יה נוכלת! אמורים לך משהו אז את ישר חייבת לרוץ לכולם לספר! את סתם מעצבנת! תפסיקי להתערב בדברים שלא שלך! את לא רוצה שאני יכתוב לך מגילה כמו שכתבתי לפני שבוע בערך לך באי סי קיו נכון?! אז יופי! רדי ממני וממנה!

tamarhp

New member
???

"יש דברים שלא מספרים" - סבבה "ובמיוחד לא לך יה נוכלת!" - ניר נוכל, תשאל אותו אפילו! אבל למה אני?? "אמורים לך משהו אז את ישר חייבת לרוץ לכולם לספר!" - אני לא זוכרת שאמרת לי משהו אישי שסיפרתי לאחרים..מה שרחלי יודעת - היא יודעת את זה לבד. ותשאל אפילו אותה. "את סתם מעצבנת!" - תודה "תפסיקי להתערב בדברים שלא שלך!" - רק התעניינתי.. את לא רוצה שאני יכתוב לך מגילה כמו שכתבתי לפני שבוע בערך לך באי סי קיו נכון?!" - יש לי אותה עדין.. "אז יופי! רדי ממני וממנה! " - ואם ביום חמישי.. לא בא לי?

למעלה