ספרד או גרמניה

SRuu96

New member
ספרד או גרמניה

שלום לכולם,
בעלי ואני מתכננים בחצי שנה הקרובה לעבור לאירופה.
צמצמנו את האפשרויות שלנו לספרד או גרמניה. אני בעלת אזרחות אירופאית.
מצד אחד המליצו לנו בעבר לעבור לספרד מכיוון שאני דוברת ספרדית, אך אנו מפחדים שהמצב הכלכלי רע והאבטלה גבוהה. לכן יש את האופציה השניה שהיא גרמניה, אך אין לאף אחד מאיתנו את השפה.
לבעלי אין מקצוע מסויים (או תואר), הוא מוכן לעבוד גם בעבודות כפיים, בעיקר כי עדיין הוא אינו יודע לא גרמנית ולא ספרדית.
אני עוסקת בתכנות WEB ומקווה למצוא שם עבודה בתחום..
נשמח לשמוע דעות לכאן או לכאן, בעיקר מה המצב בספרד כרגע בשוק העבודה ובתחומים כמו בריאות, חינוך, יוקר מחיה (ממי שכבר חי שם). בגרמניה ידוע לנו שהמצב טוב מבחינה כלכלית אך קשה מאוד להסתדר ולמצוא עבודה ללא גרמנית.
תודה לכולם וסופ"ש מקסים!
 

forglemmigej

New member
למה גרמניה דוקא

השפה היא מכשול רציני, האם לא כדאי למדינה ששניכם דוברים את שפתה כמו אירלנד, או איטליה, איטלקית זו שפה לא קשה ללמידה,עבודת כפיים זה לא פשוט כל כך, מה שישאר זה בעיקר עבודות ניקיון מה שעוסקים בהם בעיקר מרומניה ופולין כי אין להם לא שפה ולא מקצוע בדרך כלל, לעיתים הם עובדים במקצוע שנחשב עבודת כפיים כמו סיוד או הפעלת ציוד כבד אבל יש להם ניסיון מארצות המוצא .
תחשבו טוב טוב לפני שאתם מהגרים לאירופה , המצב היום לא מי יודע מה יש המון צעירים מובטלים, המון בוגר אוניברסיטה שקשה להם למצוא עבודה והם מתפשרים על פחות , בארץ המצב לא רע בכלל
 

SRuu96

New member
תודה רבה על התשובה! לגבי איטליה..

זאת גם אופציה שחשבנו עליה, יש לנו זוג חברים ישראלים שגרים שם, והם עובדים בחברה ישראלית ללא צורך בידיעת השפה. פשוט ניסינו לצמצם את האפשרויות שלנו מבחינת המדינות, כי המבחר הוא גדול וזה מאוד מבלבל, לכן הלכנו ישר על ספרד כי אני יודעת את השפה או גרמניה, שלפי רוב הדעות רמת החיים שם והשירותים הניתנים מאוד גבוהים. לפי התגובה שקיבלנו על ספרד, יש מצב שנשקול את איטליה שוב.. תודה :)
 

La Milagrosa

New member
אני תושבת ספרד

וכמו שהסברתי למישהו אתמול פה, היום זה כבר יותר מסובך לקבל מעמד תושב קבע גם אם יש לך אזרחות של מדינת איחוד אחרת.
כשאני הגעתי לפני הרבה שנים, עם דרכון גרמני (אפילו לא היתה לי אז ת.ז גרמנית), ישר נתנו לי תעודת תושב קבע שמקנה זכות לעבוד ולקבל שירותי בריאות ממלכתיים. היום, החוקים השתנו. כדי לקבל תעודת תושב ולהיות זכאית לעבודה ולכיסוי ביטוחי ממלכתי, (וזה בהנחה שאזרחותך היא לא ספרדית, אלא של מדינת איחוד אחרת)- תצטרכי קודם כל להציג חוזה עבודה. אחרת, תוכלי אמנם לחיות בספרד, אבל בלי כיסוי וזכויות סוציאליות וגם יהיה לך קשה לשכור דירה, למשל.
אני לא מבינה במחשבים והייטק, אבל אני מאמינה שבמדריד לא תהיה לך בעיה למצוא משהו, אם את דוברת ספרדית ואנגלית.
 

SRuu96

New member
חבל ממש לרדת לרמה הזאת..

לא לכל האנשים יש אפשרות לענות במהרה ולהיכנס כל יום לבדוק הודעות. אני מאוד מעריכה את התשובה ונתת לי פרספקטיבה חדשה שלא ידעתי על ספרד, למרות שיש לי שם משפחה וגם חברים שגרים שם, הם לא היו מעורים בנושאי הבירוקרטיה עד כדי כך.
מכיוון שבעלי ואני חשבנו לקחת קורס של חצי שנה לפני שאנחנו מתחילים לחפש עבודה, זו קצת בעיה אם לא נוכל לקבל כיסוי ושירותי בריאות ממלכתיים (או בכלל להירשם כתושבים..). חשבתי שזה כמו ברוב המדינות שברגע שאת מגיעה ונרשמת כתושבת עם כתובת את יכולה לבקש להצטרף לשירותי הבריאות ולשלם מה שצריך..
שוב תודה רבה על התשובה! חבל מאוד שלא חיכית עוד טיפה כדי לראות אם יש תגובה ממני וישר ירדת לרמה של לכתוב תגובה כמו שכתבת מתחת. זה רק ירחיק אנשים אחרים מלשאול שאלות ולקבל אינפורמציה מאנשים שיכולים באמת לעזור..
 

La Milagrosa

New member
לכולם יש אפשרות לפחות להגיד תודה. אלא אם הם חיים בג'ונגל

בלי אינטרנט ובלי טלפון נייד.
לדעתי תוכלו לבטח את עצמכם בביטוח רפואי פרטי.
לי יש פוליסה למרות שאני מכוסה ע"י מערכת הבריאות הציבורית הספרדית.
תבררו בחברות כמו ASISA או ADESLAS SEGURCAIXA לגבי האפשרות הזאת.
 

SRuu96

New member
תודה רבה, אבדוק את האפשרות של ביטוח בחברות הללו.

 

BigBadWolf

Member
לא מבין למה מאפשרים פה בפורום כזו שפה


 

TrigATUSA

New member
לא הייתי כאן כמה זמן ואני רואה שהתחלת לאבד את זה

החיים קשים עליך והתחלת להיות ממורמרת?
כנראה שיש דבר כזה כמו קארמה
 

La Milagrosa

New member
רק מפגרים מאמינים בקארמות.

אגב, למה ממורמרת? החיים שלי בזמן האחרון דווקא יותר קלים ונוחים מאי פעם (חמסה, חמסה). ושלך?
 
למעלה