ספרדית...איפה, כמה, למה?

Rimshot

New member
ספרדית...איפה, כמה, למה?

שלום ! שמעתי שמאוד מאוד כדאי ללמוד קצת ספרדית לפני הטיול בדרום אמריקה, (אפילו שיש מצב ללמוד גם שם עוד קצת) בעיקר בגלל שאני נוסע לבד ;) שתי בעיות: 1. אין לי הרבא זמן... עכשיו אני עסוק בפסיכומטרי 2. לא בא לי להוציא על זה המון כסף (שמעתי על קורסים של 990 ש"ח וזה נראה לי מוגזם) המלצות? דעות ? תודה...

sela v

New member
יש ספר ששכחתי את שמו

שאפשר ללמוד בעזרתו ספרדית. לגבי המחיר, מה זה מחיר מוגזם? תלוי מה אורך הקורס. האם אתה מצפה שמישהו ילמד אותך בארץ ספרדית בהתנדבות? אלא אם כן זה אינטרס של ממשלת ספרד והם יפתחו קורסים בחינם. מה שכן אפשר אולי להכנס להרצאות באוניברסיטה גם אם לא רשומים, אבל זה תלוי. אני יודע שדווקא את לימוד השפות המורה בודק שמות
ככה זה לפחות היה באנגלית, אבל אולי בגלל שזה מקצוע שהנוכחות בו חובה.

thewhiteknight

New member
לימוד ספרדית...

עם אתה לא ממשפחה ארגנטינאית/ ספרדית, ולא יודע את השפה אני חושב שחיוני שתלמד את השפה. אני בן להורים ארגנטינאיים ויודע ספרדית שוטף, ולכן אין לי בעייה להסתדר בכל מקום. ברחוב, להתחיל עם בחורות ומה לא... יש הרבה מאוד חברה שקנו את כל הספרים הללו ומחפשים להיפטר מהם... ועם לא... פשוט מוצאים מישהו שיש לו ומצלמים. בטוח שיעלה הרבה יותר זול. כאן בדרום אמריקה (אני נמצא בריו דה ז'נרו כרגע...) אפשר למצוא בהרבה מקומות את הספרים האלה (אל ניניו) , מצולמים ועם כריכה... המקומיים הבינו שזה עסק טוב... יש את השיחון של פרולוג, ספרון קטן וכחול, עם אוצר מילים ענק, ומשפטים שימושיים לתרגול... בנוסף... שים לב שיש שני סוגים עיקריים של ספרדית, הספרדית המדוברת בספרד, והספרדית המדוברת בדרום אמריקה: ארגנטינה, צי'לה, פרו, בוליביה וכו'... בכל מדינה מדברים במבטא שונה וצריך להתרגל... וחכה עד שתשמע איך מדברים בקורדובה, ארגנטינה... בקיצור, תנסה להשיג ספר שמתמקד בספרדית של המקום... נתן

Yo-man

New member
נתן, למה סתם להפחיד ?!

לך, כדובר השפה, למבטאים השונים יש חשיבות. למי שמגמגם כמה מילים בספרדית לא משנה מה המבטא ואם אמרים וילה, וייה או ויז'ה (Villa). העיקר שבסוף יבינו על מה אתה מדבר. לגבי הקורס - הוא נותא תורם לביטחון העצמי, אבל אין אפשרות ללמוד שפה בחודשיים. לומדים מעט מילים שקל לזכור ומשתמשים בהם כל יום (איפה, כמה, לאן, מיטה, ארוחה וכו') ולומדים את הבסיס של השפה, עם דגש מאוד קטן על זמנים, שכן זה נושא נורא רחב. אם תוכל למצוא מישהו שעבר את הקורס ויכול לשבת איתך (לא מומלץ, אבל זה הרע במיעוטו) זה יתן לך קצת מושג. להסתובב עם הספר ממש אין צורך, לשם כך קנה שיחון. הספר לא מציע משהו אחר אלא אם בא לך לשבת באוטובוסים ולעשות תרגילים... אחרי חודשיים של טיול מי שלמד בקורס ומי שלא יודעים לדבר אותו דבר בדרום אמריקה. ועד שיעברו אותם חודשיים אתה לא באמת מטייל לבד, ותמיד יהיה מי שיעזור או מי שידע כמה מילים באנגלית שבורה.

../images/Emo45.gifשפה שקל להבין איך להסתדר...

אבל הדיקדוק סיוט... במיוחד לאור העובדה שהוא חסר משמעות בעברית... בכל מקרה אין שום צורך בידע בשפה כדי להסתדר... יש כאלה שלומדים שפה תוך חודש... יש כאלה שלא יגיעו לאותה רמה גם בשנה... לא מזיק כמובן לקחת איזה קורס... כי כמובן שזה נותן בסיס הרבה יותר טוב... אבל אם לרכוש ספר... הייתי רוכש באנגלית כי הרבה יותר פשוט להבין את הדיקדוק דרך האנגלית שבה קיימים perfects and condicionals...

Rimshot

New member
גראסייאס ../images/Emo8.gif

משהו מכיר שמות של בתי-ספר או גופים שמעבירים קורסים בסיסיים ממש למוצ'לרים ? אשמח לקבל שמות... ו/או המלצות אם יש

שיוש82

New member
ספר מאוד מומלץ:

"ספרדית בשפה פשוטה": הוא ידידותי ביותר יש בו תירגולים, והוא נכס לנסיעות הארוכות שיהיו לך. כמובן שיש גם את "אל ניניו" שהוא גם טוב- אפילו יותר מקיף, אבל הרבה פחות ידידותי. לקחת קורס בארץ זה די יקר ופחות עושה את העבודה מאשר לקחת קורס שם- שזה גם זול וגם נגיש כמעט בכל עיר בירה אליה תנחת. הבעייה היא שזה "משאיר" אותך בעיר מסויימת, וזה כבר תלוי בך אם זה יפריע לך או לא.

jeshu

New member
ספרדית איפה: ספרד,דרום ומרכז אמריקה ברב האיזורים כשפה ראשונה או ראשית מלבד ברזיל שהבנתי שכן מבינים בה ספרדית והגויאנות.ארה"ב - שבה היא שפה משנית רשמית בגלל גודל האוכלוסייה המשתמשת בה.הייתה שפה חשובה בפיליפינים,אבל כבר לא כל כך כיום. כמה:990 ש"ח לקורס כזה זה באמת נשמע לי סביר ביותר.לעומת זאת אני פשוט למדתי תוך כדי מניסיון לדבר,ללמוד ולקרוא ועם השיחון של לונלי פלנט שרכשתי אחרי יומיים בלימה.למדתי כל מה שהצלחתי ב-3 חודשים והגעתי עד להטיית פעלים...זה תלוי בנסיון שלך עם שפות אחרות (כמו אנגלית) ובניסיון שלך בלימוד שפה מדיבור ונסיון וזה בהחלט אפשרי. למה:כי זה פשוט דבר נהדר לדעת את השפה המקומית ולהיות יכול לדבר עם מקומיים.אתה חווה הרבה וגם לימוד השפה הוא מעניין.זה פ]ותח הרבה אופציות להכרות עם אנשים ולהתמצאות. בהצלחה ותהנה

למעלה