ספק מחשב

בעז7

New member
ספק מחשב

מישהו יודע איך אפשר להפעיל את ספק המחשב? ניסיתי להפעילו מחוץ למחשב אבל הוא מושבת. הספק עבד מצוין כאשר היה מחוץ למחשב. תודה, בעז

kdr

New member
ספק

אם מדובר בספק מסוג ATX תצטרך לוח אם כדי להפעילו. הוא מקבל פיקוד מהמעבד ולא ניתן להפעילו ללא לוח. ספקים מהסוג הישן עובדים בלי בעיה באופן עצמוני (בחסות מנהל בי"ח הדסה) אני משתמש בספק כזה להפעלת CD.

pianonet

New member
בהחלט אפשרי

גם ספק מהסוג הישן שכולל מתג וגם ספק מהסוג החדש יותר, בהחלט אפשר להפעיל. אני מניח שהספק שאתה רוצה להפעיל הוא מהסוג החדש יותר. בקישור הבא, ישראל וויל כתב מאמר על שימוש בספק כוח של מחשב, ומתאר איזה הדק צריך לגשר לאיזה הדק על מנת להפעיל את הספק. לא צריך לזה שום לוח אם. פשוט לקחת חוט ולגשר בין 2 הדקים וזה עובד. אני לקחתי ספק כוח של מחשב והפכתי אותו לספק מתח משתנה (הספק עצמו באופן קבוע מוציא 5 ו 12 וולט), כלומר אתה יכול לכוון את המתח המוצא, זה נעשה ע"י הכנסת פוטנציומטר במסלול המשוב ושינוי המשוב מה- 5 וולט ל- 12 וולט על מנת לקבל מתח מיוצב. המתח שניתן לקבל הוא בערך בין 2 וולט עד ל- 25 וולט בזרם מכובד של מעל 15 אמפר. כמובן שחייבים להחליף את כל הקבלים באזור המתח נמוך של השנאי, לקבלים של מעל 25 וולט כמובן, אחרת הקבלים יתפוצצו. אם רמת הידע והנסיון שלך באלקטרוניקה טובים זה אפשרי לבנות את זה. אני בניתי וזה עובד היטב. החסרון: אין הגבלת זרם. במידה ויש לך טעות במעגל, יזרום 15 אמפר והמעגל שלך עלול להשרף, פשוטו כמשמעו. מי שרוצה לקבל עוד מידע מוזמן לפנות אליי. תומר.

kdr

New member
תודה על העידכון

טכנאי המחשבים השכונתי טען שהפיקוד מגיע מהלוח. בקרוב אעדכן אותו.

הבחור צודק מה שכתב .

תשובה דומה קיבל גולש ששאל שאלה כזו . בפורום חשמל בתפוז . במיוחד עים גישור 2 נקודות

למעלה