ספק ואמונה

יופיאל

New member
ספק ואמונה

ספק הוא ההפך של האמונה. אפשר להגיד שתפקיד השטן הוא לתת לנו את הספק , ותפקיד אלוהים הוא לתת לנו את האמונה... וכך יש מאבק פנימי בתוך כל אחד , מתי אני מאמין ומתי אני מפקפק. ואני לאו דווקא מדבר כאן על אמונה באלוהים. זה יכול להיות אמונה בעצמי אם אצליח לעבור את המבחן , או שאני מפקפק ביכולות שלי... שני הצדדים קיימים בתוכינו כל הזמן , במאבק תמידי. הבחירה היא שלנו - למי מהם ניתן היום כוח? הבחירה הזאת נעשית בכל שניה , בכל נושא... אני מניח שחלק ממי שקורא את זה יחשוב - אבל אם מישהו משקר לי , אני צריך לפקפק או להאמין? אם אני מאמין בעצמי , אני אדע אם הוא דובר אמת או שקר , ואני אדע מה הדבר הנכון לעשות. אם אני בספק , אני עלול לטעות... באור ואהבה ,יופיאל המלאך

עוד אחת

New member
מה שנותן לנו את הספק,

הוא לא השטן, אלא האינטליגנציה. רק מטומטמים מאמינים במשהו רק כי סיפרו להם אותו מאז היום שנולדו. ואם כבר מדברים על זה, אולי ה"שטן" הוא הדעת שלנו, שלקחנו מעץ הדעת.

Kaya

New member
ספק ואמונה=פחד ואהבה

אפשר לקרוא לזה אינטיליגנציה, או השטן אך מה שנותן לנו את הספק הוא הפחד. פחד=לא-כלום אהבה=הכל לא כלום והכל - לא יכולים להתקיים יחד ! האמונה בכל מכחישה את הלא-כלום וההפך בדיוק כמו שהאמונה בפחד מכחישה את קיומה של האהבה. הפחד = האגו שלצערי חי, נושם וצומח בכולם. פחד=חושך חושך=צל אך הפחד הינו אשליה שמתנפצת כשמניחים אותה על מגש האמת.. ואפרופו אמת/שקר: לאמת אין עבר ואין עתיד. היא קיימת וזו תכליתה היחידה...

עוד אחת

New member
אמונה איננה אמת.

אמונה היא דבר שמבוסס על משהו שלימדו אותנו מילדות ואין לו שום הוכחה. אמת היא דבר שמבוסס על חשיבה רציונלית טהורה. איזו הוכחה יש לך לנכונות הדבר שאת מאמינה בו? אי-הטלת ספק בדבר שאין לו שום הוכחה מעיד על טמטום.

Kaya

New member
אמת הוא מה שאת מאמינה בו

אם את מאמינה שאת מלכת סיאם - את תאמיני שאמת ובתמים שאת מלכת סיאם. אמת מבוססת על עובדות? על חשיבה רציונאלית? מהי אותה חשיבה רציונאלית.. האם לא יתכן מצב בו החשיבה הרציונאלית שלי לא תואמת לשלך? ולא תואמת למאמיני הדת למיניהם שהאמת בשבילם היא אלוהים? אני לא מאמינה בכלום - חוץ מבעצמי! האם גם זה טמטום? האם אני צריכה להטיל ספק בעצמי???

יופיאל

New member
ההבדל בין אמונה עיוורת לאמונה

אמונה עיוורת היא אמונה שמבוססת על משהו שאמרו לנו ולא בדקנו אותו. אמונה אמיתית באה מבפנים , ולא בגלל שמישהו אחר אמר שזה כך. אני יודע שאף אחד ממכם לא יתחיל להאמין רק בגלל שאני אמרתי משהו , אבל אני מקווה שמה שאני אומר יגרום למישהו לחפש את התשובות אצלו בלב... אמונה אמיתית באה לאחר בדיקה פנימית , ולהאמין במה שהלב שלך אומר כשאין שום הוכחה לכך - זה לא טמטום , זה אומץ... אמונה היא כמו אהבה. את יכולה להוכיח שאת באמת אוהבת מישהו? את פשוט יודעת את זה... באור ואהבה , יופיאל המלאך

כמה הערות של אי-הסכמה.

אני הייתי מתקן את הנקודות הבאות : 1. אמונה אינה דווקא משהו ש"לימדו אותנו". חלק גדול מאמונותיו אדם בוחר בעצמו, אם באמצעות השאלה ממודלים הראויים בעיניו, ואם באמצעות ניסוח עצמאי המבוסס על התבוננות במציאות והסקת מסקנות. 2. כמובן, תהליכי קבלת האמונות מתרחשים בחלקם הגדול בילדות, אבל הם כמעט אף פעם לא מסתיימים שם (גיל ההתבגרות הוא תקופה עם פוטנציאל גדול מאוד לשינוי האמונות בצורה משמעותית, ובכל מקרה, אנשים יכולים להיות בדיאלוג ברמה כזו או אחרת עם מערכת האמונות שלהם בכל שלב בחייהם). 3. "חשיבה רציונלית טהורה" הוא מושג סובייקטיבי לחלוטין, במובן זה שה"רציונל" שאת מדברת עליו הוא שרירותי בחלקו. אמנם קשה לנו להבין את זה, אבל ה"טבע" אינו "רציונאלי". הוא פשוט קיים, בצורה שהוא קיים. אנחנו, בתהליכים שעברנו ובדרכנו להבין את היקום והקיום, ניסחנו את "עקרונותיו" - אבל התבססנו על המתמטיקה, שהיא מוגבלת, ועל הידע שלנו, שהוא מוגבל עוד יותר. שימי לב שתמיד כאשר הידע שלנו מתרחב, גם ההבנה ה"רציונלית" שלנו משתנה. מכניקת הקוונטים, למשל, עוסקת ממש בכשפים... הרי לא יתכן שחלקיק יהיה בשני מקומות בו זמנית, נכון ? - ובכן, המשפט האחרון שכתבתי כבר אינו נחשב לאמת (פיסיקלית), אם כי הוא מתיישב עם ה"רציונאל" המקובל על רב האנשים. עניין נוסף אגב, הוא "שיטת" החשיבה שלנו(לוגיקה סיבתית), שהיא למעשה מלאכותית, תוצר של עבודתם של פילוסופים כמו סוקרטס, אפלטון ואריסטו. אנו יודעים כיום שבן-אנוש נולד עם חשיבה שונה, לאו דווקא "רציונלית" כהבנתנו. אנו גם יודעים שבתרבויות מסויימות התפתחה פילוסופיה המבוססת על חשיבה שונה מהחשיבה הלוגית-סיבתית שלנו. אני עובד על מאמר בנושא כרגע, לטובת הפורום. מקווה שיתפרסם בקרוב.

Kaya

New member
אהבתי ששמת לב..

ששמתי לב..
ושאף אחד לא יגיד לי שאני לא תלמידה טובה

m_katzmann

New member
מה זו אמת?

האם האמת שלך זו האמת שלי? האם מה שראיתי זה באמת מה שהיה שם? או מה שחשבתי שראיתי? העיניים שלנו לא מבודדות מהמוח שלנו מהרגשות שלנו מהחוויות שלנו מהפחדים שלנו. וההבנה שלי היא לא בהכרח תואמת את ההבנה שלך ולכן לא פעם 3 אנשים צופים בארוע מסויים וכל אחד באמת רואה משהו אחר. אז על איזו אמת אתם פה מדברים? מאיה

Tulula

New member
הכל ולא כלום זה היינו הך

בתוך הכל קיים גם הכלום והכלום יכול להיות רק הכל כי שום דבר לא יכול להתקיים לבד כי יש משהו...אוף שוב הסתבכתי...

למעלה