ספק בגימ' עמלק

בעניין אשתך

זה לא הבעיה של זכות הגבר / אישה על גופו/ה.
הבעיה היא שאתה מרמה אותה.

סליחה שאני מגיב

כי באמת שאין לי זכות להגיב.
כי אני בכלל לא במקום שלך, ולעולם לא אהיה.

אבל לדעתי אין כאן כלל נסיבות מקילות.
טוב, אני לא סבור שיש מוסר מחייב, כך שכל המונחים "מותר" ו"אסור", או "נכון" ו"לא נכון" למעשה תלויים באוויר ואין להם על מה שיסמוכו.
אבל אם נשים רגע בצד את הנקודה הזו, ונניח שאנו מקבלים כללי מוסר אנושיים בסיסיים אז -
אין לך בכלל נסיבות מקילות.

גם התוכנית שלך לעזוב את אשתך כאשר היא תהיה בערך בת 60 - זו תכנית בלתי מוסרית. אם תתגרשו היום יש לה סיכוי למצוא מישהו ולחיות איתו ולהזדקן איתו (ובגיל זקנה הזוגיות חשובה מאוד). ומה אתה עושה - מרמה אותה עשרות שנים, ברמאות הכי גדולה שאפשר להעלות על הדעת, ואז זורק אותה כמו נייר טואלט.

לדעתי הבחירה שלך להיות אנוס היא בחירה שלך. זה לא כורח. אתה יכול לבחור לצאת, וכמובן שתסבול מכך מאוד, אין ספק. אבל זה שאתה ממשיך לחיות עם אשתך (ה"מטומטמת" כהגדרתך) - זו בחירה שלך. *בחירה*, לא שום דבר אחר.
ואם בכך אתה בוחר - אז זו עסקת חבילה. החלטת לחיות כך - אז זה מחייב אותך להמשיך "לשחק במגרש המשחקים" שבו בחרת לחיות.

מעניין שרבים שיוצאים בשאלה טוענים (ובצדק, פעמים רבות) שהם לא פחות מוסריים, ואפילו יותר מוסריים מהמוסריות של החברה הדתית/חרדית.
במקרה שלך - המוסר האלמנטרי ביותר פשוט נזרק לאשפתות. קשה להעלות על הדעת חוסר-מוסר גרוע יותר ממה שאתה מציג פה.

אני שוב מתנצל. אני יודע שאני כותב באופן מאוד חריף ובוטה, וזו כלל לא דרכי. אני שונא להטיף מוסר לאחרים. בטח כאשר אני כלל לא מתקרב להתלבטות שבה הם נמצאים.
אז סליחה מראש. מקווה שתקבל את הדברים בהבנה.

האם לרגע עצרת לחשוב

מה יהיו תוצאות של בחירה אחרת?
כנראה שלא, וסליחה באמת.

לרגע לא הייתי בטוחה שאני בפורום הנכון, ממליצה לך להתעניין למה אנחנו מלכתחילה נמצאים בפורום שנקרא חרדים בעל כרחם. (אה, וגם לשתות כוס מים ולהרגע מהזעזוע ומהטפת המוסר).

תגיב, בכיף.

אתה מניח שהיא תצליח יותר בקלות למצוא זיווג היום עם כמה ילדים קטנים
מאשר בגיל 50 כשכל ילדיה נשואים,
אני לא בטוח בזה.

זאת ועוד אני דיי בטוח שאם הייתי מציב בפניה את האפשרות להגרש היום (ולהשאר גרושה ולגדל את ילדיה לבד, עם אבא חילוני)
או להמתין עם הגירושין ולחכות אולי זה 'יעבור' לי ובכל מקרה גם אם לא, הגירושין והעזיבה את הדת יהיו אחרי שהילדים כבר התבגרו ומצאו שידוכים טובים,
נראה לי שהתשובה דיי ברורה
(במיוחד לאידשע מאמע שכבר כתבו כאן השבוע שהיא מציבה תמיד את טובת ילדיה לפני טובתה)

yellow feather

New member
אולי זה הפתרון למצבך

תן לאשתך לבחור בין גט עכשיו לבין ילד נוסף, אולי זה יעיר אותה.

מה שאני לא מבינה, זה למה כ"כ חשוב לך למצוא לילדיך שידוכים "טובים", הרי אם תעודד אותם להתחתן בגיל צעיר, תתקע אותם בדיוק בנקודה בה אתה נמצא כרגע, אז למה?
אם כבר אתה תקוע במקום בו אתה תקוע, לא הגיוני יותר לנסות לנתב את ילדיך למסלולים פתוחים יותר? כגון השכלה פתוחה יותר, הכרויות פתוחות יותר, או לפחות נישואין בגיל מבוגר יותר?

ומילטון היה שואל

איפה קראתי לאשתי מ"טומטמת"
(לא שזה כזה משנה, רק שזה לא הניסוח שאני משתמש בו)

moshe010

New member
היחיד שמשוגע זה אתה :)

לבחור יש כבר בערך 4 ילדים מה אתה רוצה ממנו , המצב האופיטמלי הוא 2.1 לאשה, אחרת מהר מאוד יהיה פה קטוסטרופה

אם דור הילדים יחיו לנצח זה רק סיבה יותר טובה להגביל את הילודה
לפחות מ 2 לאשה

משוגע

בגלל הרמאות האינסופית לאשתו.
מי שלא מבין שלחיות כל החיים ברמאות עם בן/בת הזוג זה טירוף - לא יודע איך אני יכול להסביר לו.

מה קשור משוגע?

הייתי קוראת לזה פחדן
כל הסיטואציה של החיים של תושבי הפורום לא הגיונית. כולם כאן משוגעים לפי ההנחה שלך.

מומיה26

New member
מי כאן המטורף

מאיפה הבאת את אוסף התובנות המטורפות שלך?
חיים לנצח, עכברים ומדענים, באיזה סרט אתה חי, ומה הקשר ללהביא ילדים בלי חשבון. ההיפך, אם יחיו לנצח צריך כמה שפחות ילדים. ואני בכלל לא בטוח שכדאי לעבור את הטיפול הזה של לחיות לנצח:).

זה באמת מאד עצוב שאדם צריך להטיל מום בעצמו מחוסר ברירה במניעה אחרת, אבל אין מצב שהבאת 15 ילדים לעולם בלי בסיס כלכלי ורגשי נורמלי הוא דבר פחות מטורף.

yoni13077

New member
בלי כל קשר לנושא השרשור -

הזלזול שלך בענין חיי הנצח הוא לא במקום, זו בהחלט הערכה סבירה שנשמעת בעולם המדע, גם אם זה נשמע לך פנטזיה וחיים בסרט.

yoni13077

New member
סדרת הרצאות מומלצת ביותר!!!

המרצה - ד"ר יובל הררי - הוציא גם ספר מעולה במקביל לסדרת ההרצאות, הספר נקרא 'קיצור תולדות האנושות' וגם הוא מומלץ בחום.

אני חושב שהפנית להרצאה הלא נכונה, כמדומני שהנושא הזה של חיי נצח מוזכר בהרצאה מס' 25, שהיא אחת לפני אחרונה בסדרה.

אולי צריך לפתוח שירשור רק בנושא הגישה של הררי

אני רואה כאן שוב ושוב ציטוטים מההרצאות שלו והספר, שהם באמת מוצלחים מאוד ומנסים להציג פרספקטיבה שונה.

אני מזהה כצה בעיות עקרוניות שמקשות עליי לקבל את הגישה שלו, כבר כתבי על זה כמה פעמים בקצרה ואשמח לדון עליהם בנפרד (אי"ה)

למעלה