ספקות לפני חתונה

ללא שם27

New member
ספקות לפני חתונה

שלום, אני בת 27 ואמורה להתחתן עוד 3.5 חודשים, רוב הדברים לחתונה כבר סגורים, אך בזמן האחרון יש לי ספקות לגבי הבחירה שעשיתי, זה לא שאני לא אוהבת את הבחור, הוא בחור טוב ונחמד אבל ביוםיום יש כל מיני דברים שמפריעים, מאחר ואנחנו שונים בחינוך שקיבלנו אז הראיה שלנו היא שונה דברים שאינ לא יכולה לקבל אצלו נראים מקבולים ולגיטימיים ולהיפך, בנוסף יש לנו גישה שונה לחיים אני תמיד יותר אופטימים וחיובית והוא פחות, יש תקופות שטוב לנו מאוד ביחד ויש תקופות שפחות, זה משהו שאינ מניחה שקורה לכל הזוגות אף אין לי מושג אם מה שאני מרגישה הוא בטווח הנורמה, האם רק בגלל שהחתונה הולכת ומתקרבת הספקות פתאום חזקים יותר? האם כל בחורה עוברת את זה בשלב שלפני החתונה? האם הדברים מסתדרים בהמשך? אשמח לעזרה כל שהיא, תודה

BlackUnicorn

New member
לא ציינת כמה זמן אתם יחד

האם גרתם יחד לפני כן, ואם כן כמה זמן. כעיקרון, ככלה אחת לעתיד למשנתה, אני יכולה לומר לך שאם תקפצי לפורום חתונות כאן בפרדס, תגלי שהודעה דומה לשלך צצה בפורום מדי שבוע שבועיים. התגובות של בנות היא - "ברור!" וטוענות שאין כזה דבר בלי ספקות ושזה מאוד טבעי לקראת החתונה. את דעתי אני אשמור לעצמי במקרה הזה, לפחות עד שתתני עוד פרטים כמו מה באמת מפריע לך והשאלות שציינתי למעלה.

ללא שם27

New member
ספקות לגבי חתונה - המשך

אנחנו 3 שנים יחד וגרים כבר שנה וחצי ביחד, בעיה עיקרית שיש לי איתו הוא נושא של חינוך ילדים, נכון זה עוד מוקדם ועדיין לא רלבנטי אך מהיכרותי איתו ואת משפחתו, הוא קיבל חינוך קשה ולכן מכיר רק את זה ולכן דוגל רק בשיטה הזו, לעומתו אני קיבלתי חינוך אחר ההורים שלי היום אנשים רגועים ועדינים והחינוך היה בהתאם ולכן היום יש ביני לבינו שוני גדול בנושא וכמה שלא התווכחנו על זה לא הצלחתי לשכנע אותו שילדים הם בסה"כ ילדים ולא צריך להיות יותר מדי קשוח איתם, כמובן שצריך סמכותיות, משמעת וגבולות אבל להשיג את זה בדרכים נכונות נ.ב מה זה פורום חתונה בפרדס?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אם זאת כל הבעיה...

קחי אותו ולכו יחד לבית ספר להורים של מכון אדלר (קבוצת הורים שנפגשת אחת לשבוע במשך 12 שבועות או קצת יותר). הבעיה שאת מתארת קיימת באחוז עצום מהזוגות. זה כמובן קושי, אבל יש לו פתרונות. אחד החשובים שבהם הוא להבין שהורים יכולים להיות תבעלי דעות שונות, ודרכי חינוך שונות, והילדים לא נפגעים מזה כלל - ההיפך הוא הנכון - וכל זה בתנאי שההורים מכבדים זה את דרכו של זה.

BlackUnicorn

New member
פרדס = הפורומים של תפוז

יש כאן פורום חתונות ואת מוזמנת להיכנס. בין כל בני זוג יש שוני מסוים, כזה או אחר, ואת לא יכולה למצוא בן זוג שיתאים לך ב- 100% או שיהיה זהה לך. גם אם תמצאי אחד כזה (באגדות) - יהיה לך משעמם מאוד. הרעיון בזוגיות טובה היא למצוא את עמק השווה, לכבד זה את זה ולהגיע יחד לפשרות. האם התווכחתם או התדיינתם? והאם את רק מנסה לשכנע או שאת יודעת להקשיב? בכל מקרה מריוס כבר ענה מצוין.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ללא תשובה ללאשם

האם בגלל החתונה הספקות מתחזקים? ברור שכן. אבל הם היו שם גם קודם! האם זה קורה לכל בחורה? ממש לא. האם זה קורה רק לך? ממש לא. יש לא מעט כאלה, אבל בהחלט לא כולן. האם הדברים מסתדרים בהמשך? תלוי מה כוונת מסתדרים. האם הוא משתנה בהמשך? יש להניח שלא. האם את תרגעי וזה לא יפריע לך יותר? אי אפשר לדעת, אבל כנראה שספק תמיד יהיה שם. אז מה התשובה - להתחתן אתו או לא? אף אחד לא יכול להגיד לך! זאת החלטה שלך ורק שלך, וכל היועצים בסופו של דבר לא יחיו אתו במיטה אחת... אז מה עושים? זה הזמן לעשות חשבון נפש מעמיק, להשקיע בזה זמן ואנרגיה, לדבר עם הרבה אנשים, לקרוא ספרים, לראות סרטים, לצאת לטיול, אולי ייעוץ מקצועי רק לעצמך - ולא לוותר על כך. עדיף לבטל חתונה יום לפני, עם כל עוגמת הנפש, ולא לחיות חיי פיספוס. מצד שני, אולי באמת הכל בסדר ואת סתם עצבנית? את חייבת לעצמך בדיקה רצינית לעומק.

מריוס זכריה

Member
מנהל
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif דווקא אתה המפתיע

מה מפתיע בתשובה שלי? הייתי אומר, אם כבר, שהיא שגרתית להחריד.

I C E M A N 7

New member
תערכי את המדגם לבד

עוד כמה חודשים בפורים, תעמדי ליד בית ספר ותבדקי כמה מתחפשות לכלות. אחרי שתספרי 20% בערך, תתחשבי בזה שכל ילדה מתחפשת לפחות 5 פעמים בחייה ושכמעט אף אחת לא לובשת את אותה תחפושת פעמיים. מכאן תוכלי להסיק ברמת מובהקות די גבוהה, שקרוב ל-8 מתוך 10 בנות מתחפשות לכלה לפחות פעם אחת בחייהן. בפורים שאחרי תבדקי כמה מתחפשים לחתן. זה ייתן לך מושג לא רע למה נשים מגלות את הספקות רק אחרי החופה

seeyou

New member
האם כל בחורה עוברת את זה בשלב שלפני החתונה?

למרות שאני גבר
אני חושב שלכול בחורה יש ספקות אך לא כול כך כפי שאת מתארת
למה בכלל בחרת בו מהתחלה? מה את אוהבת אצלו-מילה "אהבה" ללא תוכן לא שווה. יוסי אם עכשיו את מרגישה את פאר ביניכם את חושבת שאחרי החתונה יסתדרו דברים? יוסי חייט טוב מודד 10 פעמים ליפני שגוזר פעם אחד
נשואיים זה כמו ריצת מרתון עם מכשולים
ורחוק מהסיפורים של הטלנובלות

czar

New member
לרובינו יש ספיקות אבל זה לא מנחם

ולא אומר שאת אכן עשית את הבחירה הנכונה. אני לא מבין איך עוד לא מתחתנתם אתם כבר רבים על חינוך ילדים, עד אז אתם תשנו כל כך הרבה בדעותכם..... לדעתי את מחפשת סיבות לחשוש או להציף את ההבדלים.

nowonder

New member
האמת שזה נשמע לא טוב.

לא, לא לכל בחורה (או בחור) יש ספקות בקשר להתחייבות זוגית כמו חתונה. אף אחד לא יכול להגיד לך אם מידת הספקות שלך היא נורמלית, אבל אני כן מציעה לחשוב, האם הספקות שלך באים מהחשש להתחייב לאותו אדם לטווח ארוך, או שהחשש שלך הוא להתחייב לאדם הספציפי הזה. כך או כך, נראה שאת לא בשלה לחתונה הזו.

g u y 4 u

New member
לא משנה הנורמה...

יש פערים בין כל הזוגות. בדרך כלל בני הזוג באים מרקעים שונים, עם דיעות שונות, נקודות מבט שונות ותפיסות ודיעות שונות בכל נושא. נוסיף על כך את ההכרה שהמשמעות של הנישואין היא נאמנות ושותפות ארוכת שנים משפיעה גם היא על שיקול הדעת. הזהירות גדולה יותר. החשש גדול יותר. בחלק מהמקרים, ככל שרבים הפערים בתחילת היחסים, הם רק ילכו ויעמיקו עם הזמן. בחלקם, הדברים מתאפסים ומתאזנים עם הזמן. בסופו של דבר, מה שמשנה הוא מה את מרגישה וחושבת. אם את חושבת שהפערים מאפשרים חיים משותפים אזי ההחלטה להשאר תהיה אך טבעית. אם תרגישי שהפערים גדולים מידי ובלתי נתנים לגישור, גם לא במהלך השנים - אזי החלטה לעזוב תהיה לגיטימית.

אני יכולה להעיד ש

לשתי חברות שלי היו ספקות לגבי החתונה ושתיהן התגרשו. השאר היו שלמות עם עצמן ונשואות עד היום (5 שנים לפחות)

למעלה