ספקות לפני החתונה

ספקות לפני החתונה

היי לכולם,
בעוד כחודשיים אני אמורה להתחתן ויש לי ספקות בנוגע לאירוע ולבן זוגי. רציתי לדעת האם זה דבר טיבעי? האם זה קורה לכולן? זה קרה למישהי? אשמח אם תוכלו לשתף אותי ולומר לי האם זה בסדר או שמשהו לא בסדר..
אולי אם יש ספקות אז אין ספק..
אין לי אומץ לספר את זה לחברות שלי או לאחותי ולכן אני מעלה זאת פה.
אשמח אם תענו לי אני ממש ממש לא יודעת מה להרגיש...
תודה

לאני2306

New member
לפני הכל זה טוב שאת מוצאת מקום שכן נח לך לשתף בו,

עדיף לא להשאר עם זה לבד.. אני מתארת לעצמי שזה מלחיץ להרגיש ככה חודשיים לפני החתונה.
חשוב לזכור שיש הרבה לחצים לפני החתונה, סביב כל הארגונים והמשפחה, זה מוסיף הרבה מתח לזוגיות. את יכולה לחשוב האם הדברים שמפריעים לך עכשיו היו בקשר שלכם לפני הצעת הנישואין? הרבה פעמים מדובר בדברים קטנים שבאופן רגיל אנחנו מצליחים להתמודד איתם, אבל סביב החתונה זה מתעצם ואחר כך נרגע.
אבל איך יודעים אם אלה לא דברים גדולים שאח"כ ירימו את הראש שלהם בחיים המשותפים שלכם? הבאסה שבאמת אין וודאות.. הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה להקשיב לבטן שלך, מה היא אומרת לך? תזכרי שבכל סיטואציה שאנחנו נקלעים אליה בחיים יש בחירה. ואנחנו בוחרים, לפעמים טוב יותר, לפעמים פחות. אבל תמיד, גם כשהבחירה מביאה לתוצאות פחות נעימות, אנחנו לומדים ממנה, גדלים ממנה..
כתבת שאת לא יודעת מה להרגיש.. הרי אף אחד לא יכול להגיד לך מה נכון להרגיש. תנסי לכתוב מה את מרגישה, אפילו לעצמך על דף, לי זה תמיד עוזר..

ronitvas

New member
שמחה ששיתפת

זה קורה לרבות וטובות במינונים כאלה ואחרים - מספקי לעשות פה חיפוש בפורום ולראות שאת לא לבד....
אני הייתי לחוצה בטירוף - ממש לא מהחתונה, אלא בדיוק ממה שאת מתארת.
אני זוכרת את המחשבות וההשלכות, וגם את זה שלא היה לי עם מי לדבר על זה...
אז קודם כל - טוב מאוד שאת מוציאה.
כן, זה מלחיץ בטירוף!!!
אבל את צריכה לבדוק בכל פעם מחדש אם את שלימה עם ההחלטה - מעבר ללחץ ההגיוני.
אם את רואה את בן זוגך השותף שלך לחיים המשותפים, אב ילדייך וכו' את בדרך הנכונה.
היה לי פעם שכן קשיש שאמר לי שבכל יום הוא מתעורר, מסתכל על אשתו ובודק אם היא עדיין המושלמת עבורו.... וכנראה היא הייתה המושלמת כי עד יום מותם הם היו יחד אוהבים ומאושרים

אבל זה לימד אותי שצריך לבחון את הבחירות שלנו בחיים בכל פעם מחדש. לא חייבים כל יום, אבל בהחלט לבחון את ההחלטות והבחירות שלנו מידי פעם.

אני מאמינה שעברתם כברת דרך ביחד בכל תהליך הפקת האירוע. אתם ממש בסוף והלחץ גדול. אם עברתם תהליך נכון, כזה שבכל כל הבלאגן וההחלטות החשובות, עמדתם בהצלחה במשימות, תוך כבוד, אהבה ושיתוף אמיתי אני חושבת שאין סיבה לדאגה מופרזת. אבל אם משהו שם מפחיד אותך וגילית צדדים שאת לא מסוגלת לחיות איתם, אולי זה הזמן ללכת, למרות כל הקושי, הכאב וחוסר הנעימות...

אולי כדאי, בכל מקרה, ללכת אפילו לייעוץ נקודתי, ולו רק בשביל לשחרר...

אנחנו כאן בשבילך, בכל מקרה

שאלה אם זה חלק מאישיותך, או שזה מקרה בודד

האם תמיד את מתקשה לקבל החלטות (מה ללמוד, לאן לטוס, איפה לגור...) או שזה מקרה ייחודי?
לדעתי עדיף לך בכל מקרה ללכת לכמה שיחות ייעוץ כדי שתביני יותר טוב אם הבעיה היא הבחור הספציפי הזה או הסיטואציה של החלטה משמעותית לחיים שעלייך לקבל, ומלחיצה אותך.

anesthesi

New member
למה יש לך ספקות?

את לא שלמה עם הבחירה שלך?
בניגוד למה שאמרו כאן אני דווקא לא חושב שזה טבעי או רצוי להיות אכול ספקות.
להפך, חתונה היא צעד שכדאי לבוא אליו מתוך החלטה שלמה ומודעת. הדבר האחרון ... האחרון !!! שצריך לעשות זה להתחתן עם מישהו רק מהפחד לפגוע ברגשותיו אם את מרגישה שזה לא הדבר הנכון לעשות אותו.
בלב שלך את יודעת את התשובה. זו פשוט שאלה של כן או לא.. מה הדבר הראשון שקופץ לך לראש?
ספקות עכשיו = גירושין אחר כך.

elinoket

New member
כפי שלאני ורונית כבר אמרו

את בהחלט לא לבד

אני זוכרת שככל שהתאריך התקרב, אם הוא עשה דברים שלא אהבתי או שהפריעו לי חשבתי לעצמי שאם אני מתחתנת איתו זה אומר שאני תקועה עם הדברים האלה לעד והאם אוכל להתמודד איתם לאורך עשרות שנים ואולי עדיף שלא להתחתן (קיצור את מבינה איזה קו מחשבות פסיכי היה רץ לי בראש)
אבל בשורה התחתונה הוא הגבר של החיים שלי ודווקא כן דיברתי עם חברות והן ידעו להרגיע אותי ולהזכיר לי כמה הוא מדהים וכמה שאנחנו יודעים להתגבר על דברים ביחד וברוך השם כבר חצי שנה נישואים ועדין מאוהבים חחח :)
כמובן שאת צריכה להבין עם עצמך האם זה רגשות טריוויאלים של לחץ לפני חתונה, או שלא באמת טוב לך בקשר הזה ואת מתחתנת מהסיבות הלא נכונות. זה משהו שרק את יכולה לענות עליו וכמובן שאין בעיה להעזר בתמיכה חברית או מקצועית לנושא.

renit

New member
טיבעי... אבל תראי עם עצמך

האם זה בעיקר בגלל הלחץ של החתונה וכל דבר מקפיץ אותך או שזה משהו שתמיד היה שם ?
התשובה היא אצלך...
ובכל מקרה, טוב שאת מתלבטת עכשיו ולא אחרי...

haych

New member
מבינה אותך לגמרי

כמעט פוצצתי את החתונה 3 ימים לפני...
כל החודש-חודשיים שלפני היו סיר לחץ ולא הפסקנו לריב סביב אירגוני החתונה. התחתנו קצת אחרי יום כיפור ובמהלך כיפור היה לי הרבה זמן להתבשל עם המחשבות של עצמי. פתאום לא הייתי בטוחה שזה הבן אדם שאני רוצה לחיות איתו-גם בגלל כל הריבים שהיו לנו וגם פתאום התחילו נורא להפריע לי כל מיני דברים בו.
נפגשנו בצאת כיפור במקום נייטרלי וממש היינו על סף פרידה. גם אני כמוך חשבתי שאם יש ספק אין ספק. בדיעבד אני מבינה שזה היה רק רגליים קרות. אמנם הדברים שהפריעו לי בו לא הפסיקו להפריע, אבל רק ממרחק הזמן הבנתי עד כמה הם דברים מפגרים שנראו לי באותה תקופה גרנדיוזים בגלל כל הלחצים שהייתי שרויה בהם. בדיעבד גם הבנתי שזה משהו שמאפיין אותי, שרגע לפני קבלת החלטות גדולות או שינויים כלשהם-אני מתחרטת. זה עזר לי להבין שזה כנראה מהלחץ ולא בגלל שמשהו לא בסדר בקשר שלנו, כי זו לא הפעם הראשונה שנבהלתי לפני צעדים משמעותיים (רק שתמיד היה מדובר בדברים קטנים בהרבה...)

אני ממש אכלתי את עצמי וכדי לא להתפוץ-חלקתי את זה עם חברה אחת. עברה מעל שנה מאז החתונה, ועדיין היא היחידה בעולם שיודעת על מה שעברתי (חוץ מהפורום. בכוונה סיפרתי על זה בקרדיטים שלי כדי שמי שמרגישה כמו שאני הרגשתי לא תרגיש לבד).
הנה הקישור למה שכתבתי בזמנו: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=153&MessageId=172176801

ayala221

New member
אני מאוד מבינה אותך

אני לא אגיד שהייתי בדיוק במצבך כי אני לא מכירה אותך או את טיב הספקות שלך אבל בהחלט הייתי במצב דומה. אני בחרתי לבטל את החתונה חודש וחצי לפני וזה היה הדבר הכי נכון שעשיתי בחיים.
אני מבינה את ההרגשה שאין עם מי לדבר ואת הפחד להוציא מילים כאלה מהפה. התבשלתי בזה לבד עד שהרגשתי שאני נחנקת. סיפרתי לחברה הכי טובה ומשם הכל התגלגל ובערב ביטלתי את החתונה ועזבתי את הדירה המשותפת (אצלי היה תהליך מואץ מכל מיני סיבות).
אז אני ממש לא אומרת שאת צריכה לבטל כי אין לי מושג מה את מרגישה וחושבת ומה הסיטואציה ומי אתם ומה הספקות שאת חווה. אבל, למרות שזה מפחיד, אפשר לעשות את זה ולפעמים אפילו רצוי. זה בהחלט הדבר הכי מפחיד שעשיתי בחיים והיו לזה הרבה משמעויות ובסופו של דבר, שלוש שנים אחרי, אני אעמוד מתחת לחופה עם אהבת חיי, ההוא שאין לי שום ספקות לגביו.
אשמח לדבר עוד בפרטי, לספר לך קצת יותר ולשמוע ממך...
בכל מקרה, תהיי חזקה, אנחנו פה בשבילך

gingerie23

New member
היי :)

האמת סקרנת אותי ממש אבל אני לא מצליחה לשלוח לך מסר בפרטי :(

למעלה