ספירת מלאי

אפי לוג

New member
ספירת מלאי

ראיתי שאתם עוסקים בספירת מלאי אז החלטתי להצטרף - לאהבה הראשונה שלי, היו זוג בלורות ירוקות מקובעות בפרצוף ילדותי תמים. האהבה הראשונה שלי היה בן 9, תלמיד מצטיין והילד הכי ביישן בכיתה. לאהבה השניה שלי היו זוג רגליים כאורך הגלות, הוא נהג להצחיק אותי בפולנית והתבייש להגיד לי שהוא אוהב אותי. האהבה השלישית שלי היה נשוי (כמובן לא לי) מבוגר, שהשאיר בי תמיד טעם של עוד, תודות לביישנותו המופחתת מקודמיו למדתי עובדות מדהימות על החיים. האהבה הרביעית שלי היה משוכנע שהוא מושל מדינת טקסס. ללא כל בושה הצליח לשכנע אותי שאנחנו דוהרים על אוכפים לוהטים וחוזים בהתפרצויות נפט בבארות שהיו בחצר חלומותיו. האהבה החמישית שלי היה - יפה / חכם / ספונטני / רגיש ו...ילד נאמן להוריו ומולדתו. כשאביו אמר לו: "או היא או הכסף שלנו", הוא לא התבייש ובחר באפשרות ב´. האהבות הבאות שלי, השישית, השביעית, השמינית (מי סופר) היו נועזות, משכרות, חסרות עכבות, חסרות בושה. (הן עדיין חסויות ולכן לא ניתן לכתוב עליהן). לאהבה האחרונה שלי, אין פנים, אין דמות, אין רגשות, אין ברקסים. יש למה מילים. המון מילים שנוגעות, מלטפות, מכעיסות, מצחיקות, מתעתעות, שותקות, רועמות. מילים שלוקחות אותי למשחק עם כרוניקה ידועה מראש, משחק שלראשונה בחיי אני מתביישת להודות שאני הולכת להפסיד.... כל יום, כל יום, אני מאבדת בחור יפה ברחוב.

שקדי

New member
אז אולי תלכי על........

האופציה הסינית.............. סתאאאאאאאאאאם.........אהבתי ומשום מה עשה לי מעין דה ז´ה ווו............

עיניים

New member
שקדי,,,,,,,,, ../images/Emo6.gif

אם לא הייתי רואה במו עיני שהכינוי ליד ההודעה הנ"ל הוא "שקדי" לא הייתי מאמינה שאתה הוא זה שלחת אותנו לסין,,,, צחקתי מהבטן

שקדי

New member
מודה באשמה עיוני........

זה לא אני זה הם............... אני סתם מקנא........ומזמזם מתחת לשפמי הוירטואלי לו הייתי סיני.....אי דה בי די בי די בי די......בי די בם

magy

New member
אוקי. הבנתי.

רק אחרי שמסבירים לי פעמיים , אני מבינה בפעם הראשונה. אני פשוט לא סובלת את הקריקטורות האלה.......שולחים לי המון ואני משמידה מיד....... אני בעד דברים זזים......תמונות כמובן.......
עם פלאש.....

עיניים

New member
../images/Emo45.gif להפסיד למילים

זה הפסד שכולו רווח,,,, זה מסקרן מעניין מחדד מלמד מחשל מחשמל מחזק מהדק מפתח ומגרה. זה המשחק היחידי בו אני מוכנה להפסיד,,,,

magy

New member
אז את מציעה להתחיל ממספר

10? אולי אאמץ את הגישה

magy

New member
קראתי שוב......ושוב ושוב

נו. אני רצה מהר לבדוק את המלאי..... אבל חשבתי אולי לחסוך בזמן..........בגלל שכבר לא נשאר ממנו הרבה...... את חושבת שמישהו יכעס אם אני אלך על ......שניים ביחד?????? מי ישים לב....? לקצר הליכים

אטיוד5

Active member
יש כזה מקצוע ...

שקוראים לו תורת המלאי מלמדים שם שעל אף שעלות אחזקת המלאי במחסן לא קטנה, כשרמת המלאי יורדת יש להזמין בדחיפות סחורה חדשה ולא להגיע אף פעם למצב של מחסן ריק אם אפשר, כדאי להזמין פריטים כשהם במבצע לא חשבתי אף פעם על הלב בתור מחסן, עד שהגעת, אפילוג.

אפי לוג

New member
להזמין פריטים במבצע

זה אומר - או שהגיע שעת הסייל או שהפריטים לא מבוקשים אני לא אוהבת סופי עונה... כשהלב הופך למחסן דרוש מחסנאי לסידור מדפים?... פקידה לרישום מלאי? ארכיבאי? רואה חשבון לדו"ח שנתי?

אטיוד5

Active member
אז את קונה רק בעונה?

כשהמחיר יקר? גם זאת שיטה. יוצא שאת קונה את הסחורה הטובה, כביכול, אבל במחיר מופקע. ובסוף יוצא, כמו שכתבת, שגם הסחורה הזאת נשחקת. וכבר החלפת "מי סופר?" פעמים. אז אם זה המצב, לפחות תקני בסוף העונה. פחות כאב לב. והאופטימיות המלבבת, הסחורה תחזיק לפחות שנה. עד שתחזור אותה עונה בשנה הבאה. קנית מציאה, ואולי היא תחזיק לא פחות זמן? ואולי הסחורה הזאת מתאימה לך כמו כפפה ליד? אולי מתאימה רק לך ולא לאף אחת אחרת? כי את מידה מיוחדת. ובגלל זה לסחורה לא היו דורשות אחרות. וגם היא לא פחותה באיכותה. חשבת על זה? הא? ולעניין בעלי התפקידים. במחסן-הלב שלך, הוא הכלבויניק. ואת הכל-גירל-ניקית. לא, לא, לא callgirl
וגם לא ניקית. את עצמך, האמיתית. U-nique ולבסוף לעניין "מבצע". מתי המילה הזאת נכנסה לשימוש? מישהו זוכר? אני בטוח שהיא לא היתה קיימת בילדותי בפרוש של סייל.

המילה מבצע - עכשיו במבצע! ../images/Emo15.gif

ככל שהדבר יישמע מוזר - המילה "מבצע" הגיעה אל עולם המיסחר והקימעונאות דווקא מהז´אנר הצבאי. המילה הזו היתה בשימוש כבר במלחמת השיחרור. הרבה פעולות צבאיות נקראו בשם מבצע - וכך הן נקראות עד היום: "מבצע חורב", "מבצע דני", "מבצע חירם", וכדומה. לאחר מכן, היו שמונה שנים בלי שום מבצע: כל הפעולות הצבאיות נקראו לרוב בשם "פעולות תגמול" נגד "מסתננים" או נגד "לגיונרים". ברדיו דיברו הרבה על מעבר מנדלבאום בירושלים. ב- 1956 פרצה מלחמה קטנה, אבל במטכ"ל העדיפו למזער את הקנונייה הישראלית-בריטית-צרפתית - וכינו אותה בשם הצנוע מבצע: "מבצע סיני" או "מבצע קדש". ועדיין המילה הזו נשארה שייכת בעיקר לז´ארגון הצבאי. מבצעי סוף העונה נקראו "מכירות סוף העונה" - מכירות סתם - ולא שום מבצעים. המילה הנפוצה באותם ימים במודעות המסחריות, היתה נאיבית משהו: "בהזדמנות". עד היום יש אנשים הזוכרים את הכוח המאגי של המילה הזו, עובדה שהם עושים בה שימוש אפילו במודעות הלוח: "בהזדמנות מרופא, סיטרואן יד ראשונה". בענף הנדל"ן העדיפו מילה אחרת כדי לשבח את הנכס: "לוקסוס": "בהזדמנות - דירה שניים וחצי חדרים, הול מואר, מרפסת גדולה, תריסול, פארטר, לוקסוס מלא וטלפון". ואם מישהו ינסה באמת להתחקות אחרי תולדות המילה הזו - "מבצע" - מתי ואיך פרצה בקלות כזו בלתי נסבלת - עוד יתברר לו שהכל התחיל בימים הראשונים של המקומונים למיניהם: בפעם הראשונה נוצרה הזדמנות לבעלי עסקים קטנים ובינוניים, שמעולם לא פירסמו מודעות פרסומת בעיתונות הארצית, לפרסם חצאי עמודים ועמודים שלמים במחירי-מציאה מפתים. אז חכמים גדולים הם לא היו, גם לא קופירייטרים, וגם אנשי המכירות של העיתון היו למעשה אנאלפביתים מושלמים... והתחרות הגדולה על כל לקוח ממילא הגיעה למימדים גדולים במיוחד - וכך, בלי להבין אפילו למה ומדוע - בלי שידעו לנסח כותרת עניינית אמיתית מינימלית - כך, בגלל אותה עילגות מביכה של סוכני המודעות והסוחרים עצמם - כך החלו לצוץ פתאום כותרות הענק "מבצע": מבצע שטיחים... מבצע פסטרמה... מבצע מטריות.... מבצע מזון לכלבים... וכיוצ"ב. כל קאקער נהייה פתאום קמב"ץ של "מבצעים". כל ממזר נהייה מלך. וכל וילון אמבטיה - נהיה פרוייקט במבצע. סוחרי השטיחים, כזכור, המשיכו את החגיגה, והתחרו בינם לבין עצמם על כותרות נוספות, כמו "פיצוץ", "פיצוץ של מבצע", "מבצע של פיצוץ", ועוד כיוצא באלה כותרות מטומטמות. והמפרסמים הגדולים והממוסדים לא יכלו להישאר שאננים מאחור - ונגררו אחרי הזילות הזו של המילה מבצע. כך עברה המילה הזו גם אל התקשורת הארצית. ומשם - אל הרדיו ואל הטלוויזיה. ורק הקליינטים הפראיירים לא מתים לעולם. הם כידוע רק מתחלפים. עוד לא נולד המבצע שיפקח להם את העיניים באמת.

טרה10

New member
ב-1955 נחתמה עסקת נשק בין מצרים

וצ´כיה קרי בריה"מ- במסוה. ולמה היה צריך מסוה- כי זו היתה ההצלחה הרוסית לחדורה למזרח התיכון..שהרוסים ניסו כבר לעשות מזמן--כי תעלת סואץ קרצה גם להם..! ב-1956 היה אמור לפוג הסכם בין בריטניה למצרים על השליטה בתעלה..הנימוק של המצרים לעסקת הנשק היה שישראל תקפה בעזה..מחנה של הצבא המצרי..! ישראל של בן גוריון הקטנה בקושי ליקקה את פצעיה ב-1955, וזאת לאחר שאחוז אחד מאוכלוסיתה נהרג במלחמת העצמאות,[משהו כמו 50 אלף הרוגים דהיום] שוב עמדה מדינת ישראל בפני איום מצרי מחודש, שכל האינטרס שלו היה פשוט להשמיד אותה. בקיצור זו לא היתה קנוניה, אלא הכרח של הצטרפות למעצמות חזקות כדי לא לעמוד לבד..במלחמה..! ורק חסר לנו גם היום..שנהיה לבד ללא תמיכה של מעצמה.זה היה עקרון איסטרטגי..של בן גוריון ובברכת ארה"ב..בעידן המלחמה הקרה. [נבדק]

טרה10

New member
עד הלום..זה לא קניון..עד הלום זה

המקום..שאליו הגיע המצרים..ב-1948...! ויש כאלה שלא מאמינים...: ..המצרים ?..כאן ?..מה היה להם לחפש כאן.? הרי אין שם מה לראות---ס"ה גבעה 69. איזה בית שייך בניצנים. פחות מ-50 ק"מ מתל אביב..ו400- ק"מ מקהיר..כוס אאמממק.. הם רק רצו להתחבר לירדנים באיזור בית ג´וברין.! [נבדק]

אטיוד5

Active member
מי שלא מאמין

שיבוא לאשדוד צומת "עד הלום" הכניסה הדרומית לעיר ויש שם אנדרטה לזכר החיילים המצרים שנפלו שם. מעניין אם יש גם אנדרטה באפריקה של 1973 לחיילינו.

למעלה