ספירת דם

ש ש ש ש ש

New member
ספירת דם

מישהו יכול בבקשה להסביר לי איך מבינים תוצאות של ספירת דם? מה כל סימון אומר? מה לא נורמלי בספירת דם.. ? אני ממש הייתי רוצה לדעת..
תודה!

כל התורה כולה

על רגל אחת? באופן כללי סופרים שם מרכיבים שונים של הדם: כדוריות אדומות (על תכולת ההמוגלובין שלהן), כדוריות לבנות (ממינים שונים), טסיות דם והיחס בין כמות הכדוריות לכמות הנוזל בדם (המטוקריט). מעבר לזה- עדיף ללכת לרופא. רק בריאות! עפרה

חלק מהתשובות

תוכל למצוא כאן. נוח, קליל, בעברית. לגבי כל בדיקה, אתה יכול פשוט לגגל אותה ולמצוא עליה לא מעט מידע. (כמובן שבכל מקרה, הרופא שלך בסופו של דבר צריך לפרש את הבדיקה ולהחליט אם ומה צריך לעשות, אבל אם בא לך גם להבין - תגגל).

בקשר לקישור

אלפקה, תודה על הקישור. בכוונה לא שמתי קישור לאף אחד מהאתרים שמספיק הסברים כאלה, משום שההסברים תמיד חלקיים ושטחיים. לעתים הם מעוררים חרדה מיותרת, למשל כאשר כל שינוי בכדוריות לבנות מתפרש כאיידס. במקרה של הקישור הספציפי הזה , ההסברים גם לא מדויקים. בנושא פירוש בדיקות דם אין תחליף לרופא. אם דווקא רוצים לחסוך זמן, אפשר לבקש מהרופא שהזמין את הבדיקה לקרוא את תוצאותיה מהמחשב שלו או לשלוח לו את הבדיקה בפקס.

מתי ואיפה כתבתי

שזה אמור לבוא כתחליף לרופא, ושהוא אמור לתת פירוש לעצמו וטיפול לעצמו? להיפך, אפילו הדגשתי שלגבי מה לעשות תכלס לגבי הבדיקה, זה רק בידי הרופא. נכון לעכשיו, את היחידה שהעלתה את הרעיון הזה בתגובה אלי, לא אני. דווקא לדעתי, כל אחד צריך לדעת, או לפחות לשאוף, להבין את הבדיקות שלו בעצמו, גם אם בצורה חלקית. אני לא אומרת ללכת ולעשות משהו בקשר לזה - אבל להבין, בהחלט כן. ידע הוא כח. הפתרון הכי טוב לדעתי, הוא כאמור לגגל את העניין. בדיקות שלמות אני מגגלת, כדי לדעת מה הן אומרות, וגם כדי להבין מה הרופא אומר כשהוא מסביר אותן ועל מה הוא מסתמך. וכמובן, שכשאני נמצאת מול רופא עם בדיקה כלשהי או בעיה כלשהי, אני מבקשת הסברים על כל פיפס, ולא פשוט מקבלת את מה שהוא אומר והולכת לבית מרקחת עם הרשימה. כדי שאח"כ אני אבין את המצב בעצמי ולא אהיה עיוורת אחרי ההסברים שלו. לעורר חרדה מיותרת? שיקול דעת של כל אחד הוא כבר לא בשליטתי או בשליטתך. באותה מידה יש אנשים שלהגיד להם לפנות לרופא עם הבעיה יעורר אצלם חרדה מיותרת, וזה לא אומר שכבר אי אפשר לענות לאף אחד כי הוא עלול להיכנס לחרדות מיותרות. לגגל זו בכל זאת עצה טריוויאלית, לא גיליתי לבחור את אמריקה. לגגל הוא ידע גם לפני, וסביר להניח שזה מה שהיה עושה בכל מקרה אם לא היה מקבל תשובה ממוקדת לשאלה שלו. (ואם הוא לא היה עושה את זה בכל מקרה - הוא גם לא יעשה אחרי שמישהו ימליץ לו).

אלפקה

ההבהרה שלי שאין תחליף לרופא לא הייתה מופנית אלייך אלא לשואל השאלה שניסה לפענח באינטרנט בדיקת דם אינדיבידואלית. לך הערתי רק שהאתר שנתת לא כל כך מוצלח - מי שאמור להיעלב מזה זה אמנון, לא את
לגבי חיפשו הבדיוקת בגוגל: זה כנראה לא יעזור מהסיבה שפירוש בדיקת דם לא נעשה לפי אף אחד מהערכים בבדיקה בנפרד, אלא לפי היחסים ביניהם. יש "אלגוריתמים". למשל: המוגלובין נמוך עם MCV נמוך, MCHC נמוך ו- RDW גבוה מראה על אנמיה של חוסר ברזל, שעוברת בעזרת תוסף של ברזל. המוגלובין נמוך עם MCV נורמלי ו- RDW נורמלי מראה על לויקמיה, שאפשר למות ממנה. זה מראה ש: א) אין משמעות לשום ערך של הבדעקה כ שהוא לעצמו. ב) זה מיותר שכל בנאדם עם המוגלובין נמוך יחשוב שיש לו לוקמיה. כי לרוב אין לו. זאת בכל אופן דעתי.

למעלה