מתי ואיפה כתבתי
שזה אמור לבוא כתחליף לרופא, ושהוא אמור לתת פירוש לעצמו וטיפול לעצמו? להיפך, אפילו הדגשתי שלגבי מה לעשות תכלס לגבי הבדיקה, זה רק בידי הרופא. נכון לעכשיו, את היחידה שהעלתה את הרעיון הזה בתגובה אלי, לא אני. דווקא לדעתי, כל אחד צריך לדעת, או לפחות לשאוף, להבין את הבדיקות שלו בעצמו, גם אם בצורה חלקית. אני לא אומרת ללכת ולעשות משהו בקשר לזה - אבל להבין, בהחלט כן. ידע הוא כח. הפתרון הכי טוב לדעתי, הוא כאמור לגגל את העניין. בדיקות שלמות אני מגגלת, כדי לדעת מה הן אומרות, וגם כדי להבין מה הרופא אומר כשהוא מסביר אותן ועל מה הוא מסתמך. וכמובן, שכשאני נמצאת מול רופא עם בדיקה כלשהי או בעיה כלשהי, אני מבקשת הסברים על כל פיפס, ולא פשוט מקבלת את מה שהוא אומר והולכת לבית מרקחת עם הרשימה. כדי שאח"כ אני אבין את המצב בעצמי ולא אהיה עיוורת אחרי ההסברים שלו. לעורר חרדה מיותרת? שיקול דעת של כל אחד הוא כבר לא בשליטתי או בשליטתך. באותה מידה יש אנשים שלהגיד להם לפנות לרופא עם הבעיה יעורר אצלם חרדה מיותרת, וזה לא אומר שכבר אי אפשר לענות לאף אחד כי הוא עלול להיכנס לחרדות מיותרות. לגגל זו בכל זאת עצה טריוויאלית, לא גיליתי לבחור את אמריקה. לגגל הוא ידע גם לפני, וסביר להניח שזה מה שהיה עושה בכל מקרה אם לא היה מקבל תשובה ממוקדת לשאלה שלו. (ואם הוא לא היה עושה את זה בכל מקרה - הוא גם לא יעשה אחרי שמישהו ימליץ לו).