ספירת דם וכימיה

ספירת דם וכימיה

שלום רב,
מצרפת את תוצאות ספירת הדם והכימיה של הכלבה שלי מלפני יומיים. מדוברת בבדיקה שגרתית. הכלבה מעורבת, מעוקרת, בת 3.

יש שני ממצאים חריגים באופן מיוחד:
1. הגלוקוז נראה נמוך ברמה חריגה. האם מדובר בטעות כלשהי? הפתולוג כתב - Disregard low glucose level
2. EOS - גבוה - יכול להיות שמדובר בתולעים? הכלבה קיבלה כדורי דרונטל לפי משקלה לפני כחודש.
3. טסיות - נראה גבוה מאוד. האם יכולה להיות סיבה מיוחדת? או שיכול לנבוע מלקיחת דם שארכה מספר שניות יותר מהרגיל?

אשמח לקבל את חוות דעתכם.
תודה
לולו

פרשנות של בדיקות דם

הי
מה הכוונה בדיקה שגרתית? לרוב צריך סיבה לעשות בדיקת דם מלאה לכלבה בת 3 שנראית בריאה לכאורה...
הסיבה שאני שואל היא שהממצאים האלה בפני עצמם הם באמת תמימים - אבל במצבים מסויימים כן יכולים לרמז על כיוונים מסויימים
בגדול - רמת טסיות גבוהה מהנורמלי זה דבר שברוב המקרים לא מעיד על בעיה כלשהי (בלקיחת דם איטית מדי אגב - מספר הטסיות ירד ולא יעלה בגלל התחלה של תהליך קרישה וניצול שלהם מהדם..)
רמת הגלוקוז הנמוכה היא בגלל שתאי הדם במבחנה משתמשים בגלוקוז אם לא מבוצעת הפרדה או שמירה במבחנה מיוחדת
אאוזינופילים - אכן יכולים להיות בגלל תולעים, אבל לא רק ולא בהכרח ועל סטיה מינימלית כמו כאן אפשר פשוט להתעלם (אלא אם יש בעיות נוספות כמו שציינתי..)
בהצלחה וחג שמח
ארז

תגובה

קראתי לזה בדיקה שגרתית בתור הקבלה לבדיקות דם שהרבה אנשים עושים כל שנה וקוראים להן כך.
שאלת לגבי סיבה - עד לפני חודשים (ו-3 ימים) היו לי שתי כלבות, השניה מתה בגיל שנתיים וחצי. האבחנה הייתה סרטן בשורה הלבנה. האבחנה הראשונית הייתה evans. אני עדיין לא בטוחה ממה היא מתה. בכל אופן, אני מאמינה שיכולתי לתפוס את זה מוקדם יותר, לפני שהתחילו סימפטומטים גלויים לעין.
הסיבה אינה קלינית כפי שניתן להבין

תודה רבה על ההתייחסות והמענה המקיף. מבינה מבין השורות שהבדיקות בסה"כ בסדר גמור.

hila566

New member
שאלה על בדיקות דם

הכלבה בת כמעט 4 קולי גזעית...
חרדתית מאוד והגיעה אלינו לפני כחודשיים..הבדיקות נעשו לפני עיקור שעבר בהצלחה (טפו טפו), במהלך העיקור נלקח מגרד מהשפה ונמצא דמודקס (בטיפול)...
והיא MDR1 CARRIER (למקרה שיש קשר)

השאלות:
1. הכדוריות דם לבנות שלה נמוכות...סיבה לדאגה? האם המערכת חיסונית שלה חלשה\לא תקינה? (הוטרינרית אמרה שזה נורמלי לכלבה בגילה ואם יהיה צורך זה יעלה) אשמח לחוות דעת נוספת..
2. מה זה אומר שהסוכר שלה נמוך (וזה יכול להיות קשור לעובדה שכתוב מתחת INVALID RESULT?)
3. כדאי להמשיך בדיקות מקיפות כרגע (יכול להיות שהדמודקס סימן?) או להמתין בהנחה שדמודקס מסטרס..

יש עוד כמה תוצאות לא בטווח ואם משהו לא טוב אשמח לדעת!
תודה רבה מראש...סה"כ אני די מודאגת שהוטרינרית לקחה את הבדיקות בקלות ראש.

חג שמח! (נשאר עוד טיפה!)

תשובה לבדיקות הדם

הבדיקה תקינה.
הסוכר נמוך מהסיבה שנקב בה ד"ר ארז לעי"ל . כדי לדעת את ערך הסוכר האמיתי יש לבדקו במיידית במכשיר במרפאה או במבחנה מיוחדת.
מאחל לכל הכלבים בדיקות תקינות שכאלה!
לגבי הדמודקס הוא אכן כנראה נובע מסטרס , אך בכל זאת דרוש מעקב עד העלמותו מפני שדמודקס בגיל בוגר אכן יכול להצביע על בעייה חיסונית. במקרה שלכם מדובר בדמודקס מקומי שהוא פחות "מאיים" מדמודקס מפושט. אם הוא יתפשט או לא ישתפר דרוש ברור נוסף .
חג שמח
עמיחי

לגבי הדמודקס

הי
טוב שהכלבה עברה עיקור - טפיל הדמודקס מאד אוהב "להרים את הראש" בכלבות לא מעוקרות בזמן הייחום. כמו כן - הטפיל עובר בירושה לגורים, ועוד דבר שעובר בתורשה זה הנטייה ללקות בטפיל (ההתייחסות היא שכל כלב נחשף לדמודקס - מראים את המחלה רק אלה שיש להם נטייה או חולשה חיסונית)
בהצלחה
ארז

למעלה