ספירות.

ספירות.

הי, תגידו.. כשאתן לומדות קומבינציה/ריקוד מסויים/מת, לא משנה באיזה סגנון, לא קשה לכן מדי פעם עם הספירות? נורא קשה לי לקלוט את הספירות, ואני מצליח לרקוד עם כולם באותו קצב כי אני זוכר את הקומבינציה ללא עזרת הספירות.. אבל אני נורא רוצה להעזר בספירות, כי יש קטעים מהירים שצריך את הספירות. מה אתן חושבות, שזהעניין של תרגול וכמה שיותר להתנסות ?

לדעתי

כמה תרגולי נגינה באורגנית מאוד יכולים לעזור לך. תלכי לחברה שמנגנת על אורגנית ותבקשי ממנה שתלמד אותך משהו קליל בלי שתקראי תוווים,אלא רק איך לנגן. ונסי זאת עם לוויי אוטומטי,זה יתרום לך רבות לספירות.

הי, אני בן אגב

אין לי ממש מישהו שאני מכיר שמנגן באורגנית :/ אבל לא הבנתי בדיוק מה העניין עם האורגנית

דנה EF

New member
../images/Emo72.gifאני חושבת שזה פשוט הקטע של

קצב.. בנגינה כמו בריקוד, קצב הוא אחד הדברים המרכזיים [אם לא הכי].. אולי הקשבה למוזיקה וספירה תוך כדי [לאו דווקא כשאתה רוקד] יותר תכניס לך את זה למוח.. אני מתארת לעצמי שזה בעיקר תירגול.. בשיעור תנסה לחשוב על הספירות, גם אם זה לא בא לך בטבעי ואולי ככה זה יותר יקלט.. אין לי מושג...

פשוט אורגנית

מפתחת מצויין את חוש הקצב. ניתן לקחת גם שיעור מוסיקה אצל סטודנט למוסיקה וכיוצ"ב. ורק ללמוד לנגן מנגינה מסויימת בלי תווים.פשוט רק המנגינה ולהוסיף מקצב. באורגנית יש את המקצב,דבר שעוזר מאוד לפתח את חוש הקצב.

זה מורכב...../images/Emo54.gif

אם זה תרגיל שחוזר על עצמו ועושים אותו הרבה, אז המנגינה כבר בראש שלי ואני פשוט מקשיה למוזיקה ומתאימה את זה... בריקוד אז יש מוזיקה וכששומעים ורוקדים הרבה זמן אז כבר יודעים מתי התנועות צריכות להיות או מתי להיכנס. תנסה פשוט לחשוב מתי למשל.. גראנד בטמן שלא יהיה בין הספירה, אלא על הספירה... כמו שכתבו פה באמת נגינה על כלי כלשהו יכולה לעזור בפיתוח החוש המוזיקלי... אני למדתי 3 שנים חליל צד ו4 שנים חלילית ואין לי מושג אם זה עזר לי בכלל

למעלה