ספינת מעפילים

• פותח הנושא si17
  • פורסם בתאריך

si17

New member
ספינת מעפילים

סבי וסבתי הגיעו ארצה על ספינת מעפילים. בתעודת העולה שלהם כתוב ששם הספינה א. סירני. הם הגיעו בתחילת 1948 והיו שבועיים במחנה המעצר בעתלית. בכל המקומות כתוב שהספינה אנצו סירני הגיעה בינואר 1946. מישהו יודע איך זה יכול להיות? כשתהיה לי האפשרות אני אסרוק את תעודת העולה (התאריך שתוב שם לא כל כך קריא לי מלבד השנה)| לדוגמא

תאריך עליה

אני יכול רק לנחש: ב1946 היה בארץ שלטון המנדט ובודאי לא העניקו תעודת עולה לאף אחד. רק אם קום המדינה ב ה' באייר תש"ח העניקו תעודות עולה. אני מניח שתמצא פירוט במוזיאון באתר מחנה המעפילים עתלית (ראה קישור)

עב

New member
2 אנצו סירני

שלום, היו שתי אוניות בשם זה. אמא שליי עלתה ב"אנצו סירני" בינואר 1946! כאשר ביקרתי בארכיון ההגנה מצאתי בתיק אנצו סירני 2 אוניות בשם זה! סיבה אפשרית: אנצו סירני המקורית נתפסה על ידי הבריטים בעודה מחוץ למים הטריטוריליים של פלסטינה. לכן הבריטים הוכרחו להשיבה לבעליה הרשומים שהיה כמובן ציוני נלהב. האוניה הפליגה שוב בשם "בנים ולוחמים" ב - 18 לפברואר 1946, נתפסה על יד ניצנים ונוסעיה גורשו לקפריסין. בזאת בא הקץ על מסעותיה של האניה הקטנה והאמיצה הזאת... ראה אתר עמותת חיל הים: הכנס ל"מוזיאון חיל הים" בסרגל הכלים, בחר ב"העפלה" ומשם "תקופה שלישית". יתכן שזה הפתרון לחידה שהעלת. אבל יש לי הרגשה שהייתה עוד אוניה בשם זה, כדאי מאוד לבקר בארכיון ההגנה בתל אביב, המקום ידידותי למשתמש.

עב

New member
האוניה השניה!

לפי האתר של מוזיאון הפלמ"ח הייתה אוניה שניה בשם אנצו סירני שיצאה מנמל גנדול בצרפת. יש שם תמונה שצולמה ב - 28 באוקטובר 1948. כלומר, יתכן שאוניה זאת אספה עולים שהיו בקפריסין והביאה אותם ארצה, הרי המדינה היתה אז פעוטה בת 5 חודשים.

למעלה