ספינה פיבידה

ספינה פיבידה

אני עובדת בהתפתחות הילד, ועומדת להגיע אלי ילדה עם ספינה ביפידה, לצורך חיזוק הדיוק המוטורי ואיכות הקו. האם מישהו יכול לספר לי על העבודה עם הילדים הללו. ממה אני צריכה להיזהר? על מה כדאי לשים דגש? האם יכולים בכלל לחול שינויים? וכל מה שאפשר לספר ולהמליץ. תודה מראש.

lior2805

New member
היי

לי לא יצא לעבוד עם ילדים כאלה, אבל אני חושבת שכדאי להתחיל מבדיקת גובה הפגיעה, בדומה לנפגעי חוט שדרה, וכיצד זה משפיע על התפקוד (אם הילדה משתמשת בידיה, סביר להניח שהפגיעה אינה גבוהה, ויתכן שהעבודה עימה תהיה דומה לכל ילד המגיע עם בעיות בדיוק מוטורי ואיכות קו). אני חושבת שכדאי מאוד לדבר בפגישה הראשונה גם עם האמא, לשאול אותה מה זה דורש בבית, כיצד נראה סדר יום של הילדה עקב המגבלה והאם הם נוקטים באמצעים מסויימים בבית בשל כך. אגב, לא ציינת בת כמה הילדה.. ולקרוא קצת לפני על הנושא זה הכי טוב.. שוטטי לך באינטרנט והחכימי.. שיהיה בהצלחה!

תודה על התשובה המהירה.

לא יודעת בדיוק מה מקום הפגיעה, אך כנראה שהיא גבוהה אם היא מתפקדת עם ידיה. גילה 5. אכן שוטטי ולמדתי המון. כנראה שכשאפגוש אותה ואת משפחה אחכים. תודה

ספינה ביפידה

קודם כל .. חשוב שתדעי שבבי"ח אלי"ן... קיימת התמחות מדהימה בתחום הזה ! ספינה ביפידה עם פגיעת עמ"ש ( אין מה לעשות תאלצי לקרוא לעומק !) ... ולפי גובה הפגיעה מתבטאת "מגבלה" תפקודית.. מה שמעניין אותך הוא שככל שהפגיעה גבוהה, כך מושפע התפקוד יותר... מאחר והילדה מופנית אלייך, לשיפור מרכיבים מוטוריים עדינים... ניתן להתיחס אל זה כמו שזה ... שיפור מרכיבים מוטוריים עדינים. מאחר ויש שוני משמעותי בין "ספינה ביפידה " לספינה ביפידה" ... חשוב לדעת מה גובה הפגיעה, מה התפקוד הכולל של הילדה בתחומי התפקוד ( מרכיב משמעותי - ניידות והושבה, אם נדרש ע"פ גובה הפגיעה) , מה דרישות המטלה במסגרות בהן מתפקדת... חשוב לדעת שקיימות פגיעות ספינה ביפידה מינימליות... שפוגעות באיזור מסויים ברגל אחת... בקיצור "עייני" ספינה בפידה ! עייני בתיק הרפואי של הילדה... רצוי עוד לפני שמגיעה אלייך. העריכי את תפקודה ביחס למה שאת ויודעת... ואז ...לעבודה

תודה על התשובה

אני באמת אברר את גובה הפגיעה. אבל בכל מקרה הילדה הולכת לפי הבנתי. אראה אותה, ואם יהיו לי שאלות נוספות אני יודע להיכן לפנות. מזל שיש פורום...

nogefen

New member
ספינה ביפידה

הי, כמו שנוגה אמרה יש לנו התמחות גדולה בנושא. מתקיימת אצלנו מרפאת ספינה ביפידה פעם בשבוע בימי חמישי ואנחנו רואים ילדים במרפאה רב צוותית. המעקב הוא פעם בחצי שנה כך שאם הילדה לא במעקב כדאי להפנות אלינו למרפאות חוץ לטלפון 02-649420. חוצמזה- כמו פגיעת חוט שדרה אין לילדים האלה תחושה בדר"כ מגובה הפגיעה ומטה וגם לא שליטה על סוגרים. מבחינתך אץ צריכה להיות מודעת לתנוחה ולשמירה על העור שלא יפתחו פצעי לחץ. בגיל הזה בדר"כ עוד הולכים עם מכשירים והליכון אבל צריך לדעת שלפעמים צריך גם כיסא גלגלים. במרפאה יכולה להיות התייחסות לכל התחומים ויהיה מכתב סיכום שיכול לעזור לך להמשך הטיפול. בהצלחה! נעמי גפן- אחראית רב"ע אלין

למעלה