ספייקי וכולם..עוד על הTDM900

ספייקי וכולם..עוד על הTDM900

וגם על הפייזר 600..(זה עם מנוע הR6 הצפוי) ממוטו: שמועות מספרות כי ימאהה הולכת להשיק שני דגמים חדשים: ה-TDM900 והפיזר 600. למרות שה-TDM אינו אחד מהדגמים הפופולארים ביותר של החברה, הוחלט כי לאחר שנים רבות וטובות ללא שינוי, גם לו מגיע עדכון. הגרסה החדשה (בתמונה) הולכת לקבל שלדת אלומניום חדשה, מנוע חדש בנפח 900 סמ"ק אשר יצויד במערכת הזרקה. הוא גם ישקול כ-11 ק"ג פחות מגרסת ה-850. הפיזר החדש יראה זהה כמעט לחלוטין לאחיו הגדול, וכנראה יצויד במנוע ה-R6. כמו כן, פרטים נוספים יחשפו במהלך הימים הקרובים על ה-R1 החדש, מדגם 2002.

עיזרו לדרור כהן להגיע לדאקאר

ממוטו : דרור כהן (33) כבר שירת בחיל-האוויר כטייס F-16 כאשר תאונת דרכים הפכה אותו משותק בפלג גופו התחתון. במהלך השיקום החליט דרור שהיותו מרותק לכיסא גלגלים לא תמנע ממנו לשוב לתחביביו, והפך לאחד הספורטאים הנכים הבולטים בישראל, והיחיד שמתמקד בספורט מוטורי. כשהוא נוהג בבאגי (תומקאר) ניצח שלוש פעמים בתחרויות ראלי שנערכו בארץ, ופעמיים סיים שני. הוא מחזיק בתואר אלוף ישראל בסקי מים, וייצג את ישראל באולימיאדת הנכים בסידני 2000. עכשיו מתכונן דרור לאתגר הבא: ראלי פאריז-דקאר, הראלי הארוך בעולם, שיוזנק השנה ב- 28 בדצמבר בצרפת, ויסתיים לאחר שלושה שבועות בסנגל שבאפריקה. עד היום הצליח דרור לגייס 100,000 דולר בעזרתם של ספונסרים ועמותת אתגרים, המארגנת פעילויות ספורט אתגרי לנכים. כרגע חסרים לו ולאלי ביטון הנווט, 120,000 דולר כדי להגשים את החלום. אם יצליח דרור לגייס את כל הסכום בזמן הוא יהיה הנכה הראשון בעולם שמשתתף בדקאר. ביום חמישי הקרוב, ה- 23 באוגוסט תיערך המועדון הפאצ´ה בתל-אביב מסיבה לגיוס כספים למירוץ. גם אתם יכולים לסייע לדרור להגיע לדקאר, אם תגיעו למסיבה, שכרטיס עבורה יעלה החל מ- 50 שקל. המיקום: מתחם הדולפינריום בתל-אביב. השעה: 22:00. כל ההכנסות מיועדות למימון ההשתתפות במירוץ

boldjos

New member
האמת נראה לי קצת חוצפה...

הנכה הראשון בראלי מעניין ת´סבתא שלי אולי במקום יערכו מסיבה לגיוס כספים לאנשים שצריכים ניתוחים להצלת חיים ? אולי לילדים חסרי בית? לחולי הסרטן? ואני יכול עוד להמשיך ! נחמד שהבחור רוצה להגשים חלום אבל זה מה שזה בעצם חלום אבל מכאן ועד לבקש תרומות... נראה לי מגוחך עד מעצבן...

alfred

New member
מגוחך? מעצבן? אולי. אבל כששני....

הנציגים ה"רשמיים" של ישראל, האדונים היימן ולוגסי, עורכים מסיבות לגיוס תרומות להשתתפותם בראלי (ומוכרים חולצות טריקו בסכום מופקע), מה לכבודו להלין על הבחור? תרבות הקומבינה אינה זרה לאף אחד כאן, ומי שמגייס תרומות גם יודע שכל האמצעים כשרים. בתור תורם, ג´וס יכול תמיד להחליט לאיזו מטרה הוא מעוניין לתרום. לא מתאים? שלא יתרום.זה הכל.

מיצו

New member
סליחה על זה שאני מתערב, אבל

גם אני חושב שזו חוצפה ממדרגה ראשונה. ואם לא ראשונה, אז קרובה מאוד לזה. לבן אדם יש חלום - לנסוע לפאריז דקאר. נו אז מה? לי יש חלום לנסוע לירח. אז למה שלא אעשה מסיבת התרמה עם דוגמניות חשופות חזה ואמכור כרטיסי כניסה ב- 100 דולר אחד? אולי אני אעשה מסיבת התרמה כי בא לי להחליף את האופנוע? ואולי, כדי לעשות טוב לעם ישראל, אעשה מסיבת התרמה כי אני רוצה להשתתף ב- GP בעונה הבאה? "מה קרה? נכה מייצג את מדינת ישראל בכבוד! לא מגיע לו?" תשאלו. כן. מגיע לו. אבל מה הקשר בין זה שמגיע לו לבין זה שמתרימים אותי להגשמת החלום שלו? נכון, אני יכול לבחור שלא לתרום. באמת אני לא מתכוון לתרום או אפילו לשלוח גלוייה. אני לא חושב שרק בגלל שהוא "משלנו" אני צריך להתחסד ולהתכסות באיצטלא של יפי נפש. במדינה הקטנה שלנו כל אחד אוכל את השני, ואז, כשבא מישהו ומגיע לאיזה הישג, אז כולם שמחים ש"הנה, אנחנו עשינו את זה. חארטה. ירצה - שיגייס כסף מהדודים שלו ומהחברים שלו בעבודה. שלא יערב את המצפון הקולקטיבי שלי (אם בכלל עוד יש לי כזה) וינצל את העובדה שהוא "משלנו" והוא "נכה" והוא טייס F-16 או טייס מזל"ט.

yaron_z

New member
לגבי המסיבה...

הם רוצים עוד לקחת 50 שקל ביום שכל המועדונים פתוחים חינם... ואני רוצה לעשות מסיבה למימון עונת הקארטינג הבאה שלי, יחולקו שקיות הפתעה עם צעצוע.

boldjos

New member
אחרי מה שאמרת זה עוד יותר מעצבן

לא ידעתי שהיימן ולוגסי גם מקיימים מסיבות גיוס תרומות !!! תרומות נועדו לנזקקים ולא להגשמת חלומות !!! חברה חפשו ספונסרים ! ככה זה עובד בכל העולם ובארץ זה לא צריך להיות שונה כן זה קשה יותר אתה צריך להוכיח שאתה טוב אבל לפחות לא תגיע "בקומבינה"! ואלפרד - נכון בתור תורם אני יכול להחליט למי לתרום רק מה שהחוצפנות הזאת מרגיזה אותי מאד ובהחלט לא אתרום לשטויות כאלו ! וכל אחד שכן תורם מקדם את רעיון הציונות ---> ה ק ו מ ב י נ ה !

alfred

New member
אבל מלכתחילה ב-ר-ו-ר שזה מעצבן...

ולא על זה הויכוח. כשמישהו (ולא חשוב כרגע איך קוראים לו) מנסה להגשים חלום, הוא מנסה להתקרב אל החלום בכל דרך אפשרית, ואת זה כבר יש להעריך (במקום להתבכיין בפורומים למינהם, יש לקום ולעשות מעשה). יש משהו מקומם בעובדה ש"משחקים" לך על המצפון בעניין התרומות, אבל המשחק הזה ידוע מראש. כשנוקש על דלתכם ילד בן עשר, ומבקש להתרים ל"אגודה למלחמה בסרטן", לא מדובר במניפולציה רגשית? וחרש שמוכר בובות לא נוגע לליבכם (ולכיסכם)? די לצביעות. לא מתאים, אל תתרמו. אבל תפסיקו להתחסד.

boldjos

New member
אתה היית עושה את זה כדי להגשים חלום

? כי אני לא כזה מה לעשות המצפון לא היה מאפשר לי להשתמש בכסף הזה מה חסרים ספונסרים חסרים אנשים עשירים שיעשו לך טובה... די בוא נסיים הוויכוח הזה מיותר...

alfred

New member
האמת שאלפרד היה עושה את זה בקלות..

(אם זה היה הסגנון שלו). מבחינה מוסרית, אם לזה ג´וס מתכוון, אין לאלפרד בעיה עם זה, כמו שאין לו בעיה עם פורנוגרפיה. בגירים על פי החוק, רשאים להחליט בעצמם איך להעביר את שעות הפנאי, ועל מה לבזבז את כספם. במידה ומישהו היה מוכן לסבסד לאלפרד את החלום (ולא משנה מהו), אלפרד לא היה חושב פעמיים. אם למישהו הזה יותר דחוף להשקיע בטיפוח החלומות של אלפרד ולא במעון לנשים מוכות, מצד אלפרד זה בסדר. אמנם אלפרד לא היה עושה את זה בעצמו, אבל הוא לא רואה את עצמו מנהל משא ומתן האם לקבל את הכסף, או שמא להשקיעו במטרה נעלה יותר. בזה הסתיים הוויכוח. איש איש ומוסריותו הוא.

chargol_moshbat

New member
לאלפרד.

את זה שאני לא מבין מה אני עושה בפורום הזה-ניחא. אבל איש יקר , מלא בינה ודעת,רוח נעורים- שכמותך עושה פה, זו תעלומה עבורי.בכל מקרה, אתה איש ראוי.תודה לך.

איתן כ.

New member
כמעט הרגזתם אותי ../images/Emo46.gif

במדינה מתוקנת היימן, לוגסי וגם כהן לא היו צריכים לגייס תרומות אלא היו מקבלים מה שמקבל כל ספורטאי שמייצג את המדינה. מכיוון שזה לא כך , הם נאלצים לגייס תרומות. מי שרוצה שיתרום, מי שלא - שלא יבכה. אני בזמנו קניתי כמה חולצות מרז היימן ואני גם מתכוון לתרום לדרור כהן. נכה המתמודד בדאקאר מייצג הרבה יותר טוב את המדינה ביורוספורט מאשר אייל ברקוביץ´ הולך מכות על הדשא באנגליה.

מיצו

New member
סליחה אדון איתן

עוד לא שמעתי על אף מדינה מתוקנת שתורמת כסף לספורט מוטורי. מה נראה לך? שמיק דוהאן זכה ו/או זוכה (נו, היום כבר לא, אבל פעם, כשהיה בשיאו) לתמיכה כלכלית מאוטרליה? מה, שומכר נתמך סעד? נראה לך שרוסי או האחרים חותמים בלישכה? ניחא קידום הספורט ההישגי. אבל למרות שספורט מוטורי הוא ספורט הישגי אני לא זוכר בשום מקום שקראתי על תמיכת מדינה זו או אחרת (אולי פרט לברית המועצות וגרורותיה בשיאן) באיזה ענף ספורט מוטורי, אם מדובר ב- GP, ב- GT, בפאריז דאקר, או במירוץ ההוא שמטפסים על גבעה גבוהה בשוויץ ומתהפכים כל הדרך למטה. חביבי, הספורט המוטורי היה מיום הקמתו, בזמן שעוד התחרו במרכבות וסוסים (ראה בן-חור) ספורט של עשירים בלבד. אין כסף? לך ללמוד ג´ודו.

איתן כ.

New member
פתחנו ויכוח (ואשמח אם גם טל ישתתף)

אין לי ממש נתונים על מימון ספורט מוטורי בעולם (לעומת מימון ספורט בישראל שאדבר עליו בהמשך). מה שכן ידוע לי שעקב נסיבות מיסוי ונסיבות חוקיות, ילד בן 5 יכול להתחיל עם CR50 בהרבה מדינות ולהפוך לרוכב ונהג טוב יותר בכביש הציבורי ובישראל לא. עכשיו לגבי מימון - יצא לי לערוך ביקורת לכל מיני עמותות וגם לרשויות מקומיות ואני אומר לך שהכסף שמתגלגל מכספי משלם המיסים והארנונה לכל מיני קבוצות כדורגל בליגה ג´ וד´ הוא בסכומים אסטרונומים (ואני לא מבין מה הקבוצות האלה תורמות או מייצגות את המדינה). למה שלא יימצא פרומיל מהסכומים האלה לספורטאים (כן , הם ספורטאים לכל דבר ) שמייצגים את המדינה בדאקאר.

alfred

New member
אם אלפרד זוכר נכון, ולא בטוח ש....

התאים עוד בהספק אליו אלפרד רגיל, ממשלת ספרד מריצה פרויקט לבני נוער. במסגרת הפרויקט, הנוער הנבחר מתחרה (בסופו של הליך ארוך ומייגע) בסדרת ה125. אחת המדינות בארה"ב (וזה כבר באמת מוגזם לזכור), מריצה גם היא פרויקט שיקומי, ומעמידה הדרכות רכיבה על מוטוקרוסרים לרשות הנוער המתהולל ברחובות. בשני המקרים, מדובר הפרוייקט ארוך טווח, שאספקט הרכיבה מהווה אלמנט חינוכי ומרכזי בו, בדומה לרכיבה שיקומית על גבי סוסים. על כן, מדובר ברעיון הרבה פחות קיקיוני מכפי שנדמה, ועוד פחות מופרך.

chargol_moshbat

New member
מצטרף !

ואי אפשר בלי נימה אישית...אז,בתחרות בנחשונים,בשביל המסולע, כשעקפתי את דרור,לא אשכח את התחושה,שעברה לי בחלק העליון של הקסדה-מוחי-איזה אדם ראוי להערכה האיש.אין מילים.

chargol_moshbat

New member
קראתי מקצת ממה שכתבו פה

ואני "קצת" בהלם.שוב הפורום הזה מראה עד כמ הוא מתנשא. על החירות הבסיסית שמעתם?!ההתרמה חוצפנית?! "ירצה-יתרום", "לא ירצה - לא יתרום",זה פוגע במישהו בציפור נפשו?מה זה?!חוצפה מישהו כותב- הוא חצוף!

kerenn

New member
למה?

למה צריך להכפיש? כל אחד ודעתו הוא.זה הרעיון של הפורום- להביע דיעות!!!ואני לא ראיתי איפה הפורום הזה מתנשא...רוצה להאיר את עיניי?!
קרן, שמאז שהיא חברה בפורום נהנית יותר מהרכיבה על האופנוע.

למעלה