ספידומטר ... מה הנוסחה?

onnlevy

New member
ספידומטר ... מה הנוסחה?

שלום, אם מישהוא יודע, איך הספידומטר מחשב את המהירות, מה הנוסחה שלו (כאילו מה הוא מכפיל במה) או שאלה בצורה אחרת...: איזה גודל גל גל אני צריך להכניס כדי שהספידומטר שמחובר לי לפדל יראה את הסל"ד בלי ספרת אחדות. (כאשר מכניסים 1667, הוא מראה 6.7-קמש = 67 סלד (לפי המדריך באתר "הרים"). תודה תודה..און לוי.

JacB

New member
אני מתנדב להסביר

החיישן חש כל מעבר של המגנט על ידו, כלומר - כל סיבוב של הגלגל. החיישן יודע לחשב את מס' המעברים בפרק זמן (יש לו שעון...) ולכן הוא יודע את מס' הסל"ד - מס' סיבובי הגלגל לדקה (אפילו אם הדגימה והחישוב מתבצעים בפירקי זמן קצרים יותר. עכשו המכשיר האינטליגנטי ממשיך לחשב: מכפיל את הסל"ד בהיקף הגלגל, שזה המרחק שהגלגל עושה בכל סיבוב, ומקבל את המרחק שעושה הגלגל בדקה , אבל במילימטרים, כי הכנסנו לו את ההיקף במילימטרים. מכפיל את התוצאה ב 60 ומקבל את המרחק שיעשה הגלגל בשעה (60 דקות) מחלק ב 1000000 כדי להפוך את המילימטרים לקילומטרים ומקבל את המרחק שיעשה הגלגל בשעה, וזאת בעצם המהירות - קמ"ש. הנוסחה נראית כך: V=N*L*60/1000000 כאשר V המהירות בקמ"ש, L היקף הגלגל במ"מ ו N מהירות הגלגל בסל"ד. עד כאן הכל ברור? עכשו, בוא נשגע אותו: אנחנו רוצים להשתמש בספידומטר כמד סל"ד כאשר הוא מודד סיבובי הפדל, ואנחנו רוצים ש V יהיה שווה ל N . מה נעשה? נבטל את המקדם בנוסחה ע"י כך שנציב היקף גלגל L=1000000/60 ואז המצב יהיה: V=N . נחמד, נכון? אז מה הבעיה? אנחנו צריכים היקף גלגל של 16667=1000000/60 , אבל לדאבונינו, זה מחוץ לתחום. אז אנחנו מציבים רק עשירית, כלומר - 1667 מ"מ, ואז, כאשר הספידומטר מראה 9.1 קמ"ש אנחנו יודעים שאנחנו ב 91 סל"ד. מקווה שלא היתשתי אותך סתם והצלחת לעקוב אחרי ההסבר המלומד

djishai

New member
כל שעון יש הוראות

מאוד פשוט חפש את ההתאמה לגודל גלגל אם אין לך את ההוראות........... אז נקווה שההסבר מעליי יעזור

onnlevy

New member
חס וחלילה לא התשתה....

תודה רבה על ההסבר הלמומד, בהחלט מלומד..
אז אין לי סיכוי לראות את הסלד בלי אחרי הנקודה...חפיף.. (הספידומטר (השני)שיש לי מראה רק חצאים אחרי הנקודה..(0.5..)) בחיים לא הייתי מגיע לזה לבד...:))

JacB

New member
שמח שעזרתי

רעיון ההסבה טוב אם יש לך ספידומטר מיותר ובא לך להשתעשע. אם אין לך כלום ובא לך לדעת את קצב הדיווש (מומלץ וחינוכי לקבלת הרגלים נכונים...) עדיף לרכוש מכשיר שמודד גם וגם. אני מאושר עם ה Astrale 8 של Cateye - יצרן שהוכיח את עצמו (אצלי, לפחות...) כאמין לאורך זמן. אבל, בטח יש עוד מוצלחים...

onnlevy

New member
יש עוד ספידומטר->בגלל זה שאלתי.

קניתי 2 ספידומטרים ב100 שקל (משומשים)...מתוך כוונה לשים לאבא שלי על האופניים, אכן שמתי לו אותו.. והוספתי לעצמי על ה"קוקפיט" עוד ספידומטר ליד הVDO, והוא אכן מודד את קצב הדיווש... (תודה תודה) השאלה היחידה היא איפה לדחוף על הכידון את ה"ביובית" (משופרת ד"א, עם אלומה משתנה..) (ניסיתי לצרף תמונה, לא הצלחתי.)

למעלה