ספידומטר דיגיטלי..

ilan_k

New member
ספידומטר דיגיטלי..

לאופנועי הקט XF650 (כן יש שניים כאלה בפורום) יש ספידומטר דיגיטלי. לפני יומיים סובבתי את האופנוע על הג'ק ובמהלך הסיבוביישן הגלגל הקידמי נתקל המשהו וחטף זפטונת קלה שבקלים, מאז הספידומטר לא מראה מהירות ומרחק (מהירות על 0 קילומטרג' לא מתקדם). במהלך הנסיעה היו כמה "הבזקים" של חיווי מהירות + מרחק אבל עכשיו זהו שניהם נשארו במקומם. ואני שואל, איפה להתחיל לחפש את התקלה? הבנתי בדיגיטלי יש איזשהו חיישן מגנט או משהו דומה.

M.Z

New member
תתחיל לחפש את התקלה בגורם לנזק

liquidspice

New member
הבעיה נמצאת בצד שמאל

של הגלגל הקדמי שלך,בדיוק בחיבור הציר .... יש איזה מין כובעון גומי כזה בין המזלג לגלגל, שדרכו עובר הציר. לכובעון הזה מחובר כבל שמקבל את הפולסים מהגלגל ומעביר אותם ליוניט הבקרה שיודע לתרגם את זה לקמ"ש וק"מ מצטבר. תוודא שכתוצאה מהמכה לא השתחרר קצת החוט מהכובעון (תנסה ללחוץ אותו פנימה). שתי אופציות אחרות הן שהכבל עצמו ניתק בתוך צינור הגומי או בצד השני שלו בלוח הבקרה,או שיש נזק בלוח הבקרה. שתי האופציות לא ריאליות כל כך מכיוון שאמרת שזה קרה עקב המכה.... נ.ב. יתכן שהכובעון אצלך בצד ימין של הגלגל הקדמי. בכל מקרה תבדוק את זה,זה חשוב מאוד,אפילו סתם לדעת ולדייק מתי לעשות טיפול לאופנוע. אלעד.

ilan_k

New member
תודה..

את חשיבות הדבר אני יודע, לא סתם שאלתי
. הכובע פלסטיק הזה הוא נתיק?!

xfwind

New member
נתיק

בספר משתמש מתייחסים אליו בהקשר של פרוק והרכבת גלגל קדמי.

liquidspice

New member
בטח שהוא נתיק

הבעיה היא שלמיטב ידיעתי יש צורך לנתק את הגלגל מהמזלג.... דרך אגב,צדקתי? האם הכובעון בצד ימין?? אם עדין לא סידרת את זה,אני מוכן להציץ ולבדוק לך את זה...אולי נחסוך לך נסיעה למוסך.

ilan_k

New member
בצד שמאל..

עדיין לא סודר .. למיטב הבנתי כנראה מצריך פירוק גלגל

xfwind

New member
תגיד תודה ותשתוק...

אמרה השוטרת והביטה בעיני הכחולות.... תוך שהיא מניחה את הממל"ז על כסא הטויוטה. (פעם נוספת שדמיוני לרוברט רדפורד מסייע לי להחלץ ממצוקות)...

Shlomi TC

New member
תיקון קל

"יש לפחות שניים כאלה בפורום"
אני יודע שנכון לעכשיו, יש לך, ל XFWIND, ולאבא שלי. בעבר היו פה עוד שניים, אחד עם XF כחול והשני עם XF אדום (שלמיטב זכרוני, כיום עומד למכירה במוטוטסט).

wingdhors

New member
תיקון קל 2 -

אני יודע שגם לי יש XF כבר שנה עוד מעט - אז יש לפחות כמה 3? 4? 5?
בפורון

xfwind

New member
תיקון קלולי

לא זוכר שראיתי את אבא של TC פה. אז זה לא נחשב.

Shlomi TC

New member
אבא של TC משוטט כאן מדי פעם

חוץ מזה, האופנוע נמצא בבית? אז הוא גם שלי

saararni

New member
מנצל"ש XF

מאחר ונדיר למצוא כל כך הרבה אנשים עם XF, יש מישהו שלא מרוצה מהאופנוע או יש לו איזשהן הערות כלפיו? אני די נעול עליו וכנראה שאקנה אותו עוד כ 3 חודשים (אחרי מילואים וכאלה).

למעלה