ספיגת סידן

ספיגת סידן

מהו המקור הטוב ביותר לסידן מבחינת הספיגה ? האם סידן מהחי נספג טוב יותר מסידן מהצומח או מסידן המצוי במוצרי סויה מועשרים ? ככל הידוע לי ספיגת סידן מן החי היא בעייתית מכיוון שמוצרים מהחי מכילים זרחן ונתרן בכמות גדולה ממוצרים מהצומח. אך לאחרונה שמעתי ממקור מוסמך שסידן מהחי נספג טוב יותר, ושויטמין סי דרוש על מנת לשפר ספיגת סידן מהצומח.

קצת סדר

1. סידן מהחלב נספג טוב יותר. 2. זרחן גורם ליציאת סידן מהעצם. 3. מצבן של נשים שצרכו מוצרי חלב רבים היה יותר טוב מבחינת התפוררות העצם מאשר אלו שצרכו סידן ממקור אחר. 4. ויטמין D (האם לזה התכוונת ?)משפר את ספיגת הסידן. אכן יש סתירה מסויימת בין סעיפים 2 ו3 אבל סעיף 4 יכול לספק הסבר.

MsPiggy

New member
בקשר לחלב...

שאלתי קצת על חלב בפורום אחר ושמה אמרו לי תגובות נורא שונות בקשר לחלב, נאמר שחלב הוא לא ממש דבר טוב לגוף, וגם העובדה שהחלב שמוכרים לנו הוא לא כל כך טבעי (משתמשים בחומרים כימיים כדי להוציא ממנו את השומן ואז בעוד חומרים כימיים כדי להכניס לו את כמות השומן הרצויה) לא עוזרת. אמרו לי שכמות הסידן בחלב היא קטנה ושזה גורם דווקא לבריחת סידן... והמליצו לי להשתמש בחלב סויה או בחלב טופו.. ידוע לך משהו על זה?

נאמר לי בפירוש ע"י איש מקצוע

שויטמין סי משפר את ספיגת הסידן, ונאמר לי שכדאי לאכול פלפל אדום עם מקור סידן שלא מן החי על מנת לשפר את הספיגה. אך אם אכן ויטמין די משפר את הספיגה, אז חלב סויה המועשר בויטמין די ובמגנזיום עדיף על מוצרי חלב כי תכולת הנתרן שבו אפסית ? עוד נאמר לי לא לאכול מזון העשיר בברזל עם מזון שעשיר בסידן, וכמו כן להפריד כשעתיים צריכת סידן מקפה, תה וקולה. אני ממילא לא שותה קפה תה או קולה, אבל מתוך סקרנות, האם יש קשר בין קפאין וברזל לספיגת סידן ? מה על מוצרי חלב שהועשרו בסידן ? האם סידן שהועשר במזון מן החי נספג יותר טוב ? הרי תכולת הסידן בגבינות לא מועשרות היא נמוכה, וכדי לקבל ממקור זה כמות נאותה של סידן, יש לצרוך כמויות גדולות.

ויטמין C וספיגת סידן.

מדובר על ספיגת הסידן לעצם, עדיין לא ראיתי מאמר שבאופן ברור מראה שויטמין C משפר. ראיתי גם מאמר שמראה שאין שיפור, בקיצור יש עוד מקום למחקר בנושא. בכל אופן הדבר לא משנה את ההמלצה לצרוך ויטמין C מסיבות אחרות. קפאין פוגע בספיגת הסידן. ברזל מתחרה על אותם "שערי כניסה" מהמעי לגוף לכן אחד מוריד את השני. לגבי תוספות הסידן כרגע התוספות(שמוסיפים גם לגבינות) נספגות כמעט כמו הסידן הרגיל שיש בחלב ומוצריו.

קצת סדר

1. סידן מהחלב נספג טוב יותר. 2. זרחן גורם ליציאת סידן מהעצם. 3. מצבן של נשים שצרכו מוצרי חלב רבים היה יותר טוב מבחינת התפוררות העצם מאשר אלו שצרכו סידן ממקור אחר. 4. ויטמין D (האם לזה התכוונת ?)משפר את ספיגת הסידן. אכן יש סתירה מסויימת בין סעיפים 2 ו3 אבל סעיף 4 יכול לספק הסבר.

למעלה