ספיגה

• פותח הנושא RMN
  • פורסם בתאריך

RMN

New member
ספיגה

שלום לכולם! כשסופגים מכה באיזור החזה או הבטן עדיף להוציא אויר או לעצור את הנשימה? מה דעתכם?

קרוקדיל

New member
חשוב מאוד

עם כל מכה ולא משנה איפה חיבים לנשוף אויר זה מקל על הכאב ובאיזור החזה בפרט אני לא יודע אם אתה יודע את זה אבל מכה נכונה שמכוונת לחזה אם לא תוציא את האויר פשוט תפרפר למוות אם תתן את המכה בליוי צעקה שתפחיד את היריב ותגרום לו לעצור את הנשימה (אינסטינק בסיסי של הגוף) הוא ימות!!!!!

מספרים את זה גם בקורס הכנה ללידה

אז זהו שבלידה זה לא ממש עוזר
שם זה ממשיך לכאוב
אולי לך זה יעזור יותר...

WhiteBear

New member
אני אספר לך קצת יותר מזה

משהו שמורה שלי לסאן-צ´וואן מדבר עליו, זה שבטאי צ´י, הגוף צריך להיות משוחרר. אז בזמן שחוטפים מכה, לא רק צריך להמשיך לנשום, אלא גם צריכים לא להתכווץ ולהחזיק שרירים בכוח, אלא להיות רפוי
כשאני אבין מה הכוונה, אני אחזור אליך, אבל חשבתי שיעניין אותך לדעת.

zedprime

New member
בדרך כלל

באומנויות רבות זה לא כך .. אבל באמת מעניין יהיה לראות את ההבדלים. (בין שרירים רפויים למכווצים).

bizhar

New member
אני מסכים

למרות שאינטואטיבית זה נשמע מפחיד, גם אצלנו מלמדים שהגוף צריך להיות משוחרר. אנחנו מתרגלים (אל דאגה, לא כואב. אפילו נחמד) את העמידה הנכונה, ושחרור הגוף בעת ספיגה.

Zhou Nam

New member
Wang-Shu-Jin סופג מכות בבטן.../images/Emo67.gif

נראה בסרטון באתר שאוהד קדם המליץ
כאן
ב- 28.07.02 בטבלה השמאלית, שורה ראשונה (בסינית...
). בשורה השניה (בה כתוב שמו של וונג-שו-שין באנגלית) יש קישור לסרטון בו רואים את המסטר מבצע קאטא של שינג-אי הסרטונים כאן (לא נתן להוריד) האיכות גרועה ולא נתן לראות איך Wang-Shu-Jin נושם, אבל כדי לראות(IMO)

אוף, הסרטונים ניתנים להורדה

הסרטון השני: http://www.moneynets.net/wushu/video/wsj3.wmv הסרטון הראשון: http://www.moneynets.net/wushu/video/wangshujing.wmv אני מגיב כאן רק כי זו פעם שנייה שמודיעים שלא ניתן להוריד את הסרטונים.

Zhou Nam

New member
את\ה גדול\ה !!!../images/Emo140.gif ניסיתי ../images/Emo178.gif

אבל כנראה ש אני קצת
או
על כן תודה אבל איך עושים שמירה

אני מנחש שאתה משתמש בIE

אם כן, בלינקים המודגשים למטה בהודעתי לוחצים על הלחצן הימני בעכבר, ובוחרים באפשרות
save target as.​

erezsh

New member
לדעתי

כמובן שלהוציא אויר. באיזור בפגיעה יש לכווץ את השריר כדי שהמכה לא תפגע במקומות פנימיים חשובים, אך את יתר הגוף להרפות, בעיקר כדי לעמעם את המכה, אך יש גם סיבות נוספות. כשאני בועט בענף הוא נשבר, כשאני בועט בעשב הוא מתקפל וחוזר למקומו.

Yev

New member
עקרונית, בכל פגיעה באזור החזה, יש ס

סיכוי אחד למיליון (אני לא יודע את הסטסיסטקה המדוייקת) אפשר להרוג את הבן אדם. אני לא רוצה להכנס להסברים. אבל במצב ספיצפי יכולה לגרום להפרעת הקצב שהיתה מסוג (אני כותב בעיברית) טורסה דה פוואה, היא סוג של הפרעת קצב VT שיכולה להוביל להפרעת קצב VF. ה VF זה מצב שהלב אפשר להגדיר בשפה הפשוטה-מפרפר. עכשיו לגבי זה שמרפים שרירים לא יודע אולי. ודוגמא לכך: אני יודע שזה אולי יהיה טיפה סקופ, אבל כפי שאני הבנתי(לא משנה איך), זה מה שקרה לשחקן הכדורגל מני לוי. זוכרים שהוא עצר את הכדור עם החזה לפני שהוא איבד את ההכרה? אז בגלל זה. נכון שזה לא היה חזק. אבל זה היה מספיק. מי שרוצה יותר פרטים לגבי ההפרעת קצב. אני יכול להוסיף קישור. ג´ודאי לשעבר

למעלה