ספטמבר השחור

ספטמבר השחור

כידוע לכולם,בג"ץ פסל את חוק טל ובעזרת יהוה בספטמבר הקרוב,החרדים מתגייסים לצה"ל יחד עם כל בית ישראל.
הצעקות והמחאות עד לב השמים,עם ססמאות נבובות וייחודיות לציבור החרדי.
"אל תגעו במשחי" צועק האברך הקדוש בין שלוק בקפה,לנגיסה בביסקוויט "שקיבל ממתן בסתר".
וחברו יענה בקול "יהרג ועל יעבור".
יצאו להפגנות המון,ישרפו עשרות פחים ינתצו מספר רמזורים.
יאיימו יקללו,"תורה מה יהיה עליה"
בקיצור רפוי בעיסוק לאברכים בני 22 ומעלה המשועממים לא יהיה חסר.
אך מי שיידפק ומי שיפלו בין הכיסאות אילו יהיו בני הנוער בגילי 18 ו-19.
אשר לא טעמו עדיין טעם דעת,וטעמה של דעה עצמית.
הם אלו שיעמדו מול הדילמה,כלא צבאי אכזרי אשר מותר בו דם של משתמטים,או שמא נידוי של ההורים,משפחה,או השכנים והמכרים.
על אשר לא עמדו מול הגזרה האיומה,ובגלל תאוותם לחילוניות הם התגייסו בסוף.
רחמי עליהם,על דור שיגיע למצב נפשי קשה ואיבוד כללי של אימון.הן לרבותיהם והן למדינה שגרמה להם לכך.

שגעון

נשמע כמו תסריט אימה או חלום רטוב.
מאמינה שהדילמה בכלל לא תהיה בידיים של בני 18, כמו שאין להם שום דילמה בחיים, כשם שהם אינם דואגים לארוחת הבוקר שלהם והיא מוגשת אליהם הישר מהמטבח, כשם שהם אינם דואגים לצחצוח הנעלים ואחותם הקטנה עושה זאת, כשם שהם אינם מחליטים מתי לקום, לקפוץ, לחלום, לנשוך (כריות) כך גם כאן, יצא קול קורא, פשקוויל או סתם רמקול מהסוג שצועק 'דילוויייה פון ...' ויכריז מה עליהם לעשות. והם יעשו. בטח.

חוץ מכמה צ'חצ'חים שיקפצו טרמפ ויפחדו להסתבך עם החוק. או כאלה ש'הרב שלהם יתיר להם' (גם גלולות הוא מתיר. לא באמת רב)

Poke King

New member
האם אתם תתגייסו עם ביטול החוק

האם זהו דרך יציאה שלכם?

ריפוי בעיסוק

והרבה הרבה עבודה לעסקנים מכל הסוגים והתתי המגזר... כל אחד יחפש איך לגזור מזה קופון, אני סקרנית לראות האם אכן יצא מזה משהו, אפילו רק גדילה במספר החרדים המתגייסים (מעבר, כמובן, לפרוייקטים שכבר קימים כמו שחר והנחל החרדלי).
ימים יגידו.

חחחח לחשוב על זה ש..

יום אחד נראה עסקנים נגד מסלול גיוס מסויים שלא מכניס להם כסף.. אבל בעד מסלול גיוס אחר..

אגב אני חייל שח"ר.

אגס 10

New member
אני לא חושב שהדילמה שלהם תהיה בין כלא לישיבה

גם אם באמת אכן יקרה הדבר החיובי ויעבירו חוק שיפסיק את הדיחוי לבני הישיבות אני לא חושב שיכניסו את כל בחורי הישיבות לכלא,מה גם שזה יהיה צעד מטופש שרק יגביר את ההקצנה וההתנגדות החרדית.

קיימים מספיק דרכי ענישה אחרים מלבד כלא,ובמקרה הזה הרבה יותר אפקטיביים ומרתיעים.

למשל הפסקת כל התקציבים ושלילת כל הזכויות (מה שניתן לשלול באופן חוקי) מכל מי שלא מציית לחוק ומתגייס
אני לא רואה איך הציבור החרדי מצליח להתמודד עם מצב שבו נשללים מכל הישיבות והכוללים שמחזיקים אברכים ובחורים שיוכרזו סרבני גיוס כל התקציבים,

כמו"כ כל האברכים והבחורים באופן אישי לא יהיו זכאים לשום הטבה או הנחה בשום דבר מהמדינה
לא ינתן רשיון נהיגה
מעסיק שיעסיק עובדים שהוכרזו כסרבני גיוס יקנס בקנסות גדולים
וכו' וכו' וכו'

יש המון סנקציות ועונשים שניתן להפעיל נגד סרבני גיוס שכנראה יהיו בהמוניהם אחרי שיעבור חוק שכזה מלבד כלא.

שלילת תקציבים

זה בסופו של יום העונש הכי אפקטיבי שאפשר לנקוט בו נגד המגזר החרדי.

אני בספק גדול אם זה באמת יקרה כמו המחטף שבוצע עם המעונות והורדת סעיף מיצוי כושר השתכרות:/

אגס 10

New member
הכל כאן בספק גדול

מצד שני כעת יש יותר תקווה מפעם לאור האחדות החילונית בקואליציה
ימים יגידו.

moshe010

New member
כל הקנסות זה בסדר

רק אל תפריע להם לעבוד
גם כך העבודה בשחור משגשגת

אגס 10

New member
כשהם ילחצו הם יתפשרו

אם הם לא יהיו לחוצים הם לא יסכימו להתפשר על כלום
רק כשהם יהיו לחוצים הם יבינו שהם יהיו חייבים להתפשר
לכן גם יכולת העבודה חייבת להיות מנוף ללחץ הזה

ועד כמה שאני מכיר את ראשי המדינה

ובהנחה שעסקני היהדות החרדית לא יצליחו לבלום זאת,
המקסימום יהיה שלילת התמיכות לישיבות גדולות ולכוללים בלבד ורק לאותם מחוייבי גיום שאינם מתייצבים.
כל תקציב אחר ישאר על כנו.
מעבר לכך, לא יולו סנקציות מחמירות אף לא דומות לאלו המוטלות על סרבנים בודדים.

אישסקרן

New member
גיוס על פי חוק לא יעבוד אצל החרדים

נסיון לגייס על פי חוק או בכפיה רק יצור אצל החרדים אתוס של מסירות נפש כנגד הצורר החילוני כפי שהם יתפסו זאת בדעתם

אין דבר יותר מאחד מאשר אויב משותף, בזה החרדים מקבלים ציון 11 מתוך 10, דמות הקלגסים החילונים שגוררת חרדים לצבא רק יאחד את השורות עוד יותר.

אני לא חושב שהחרדים כציבור יתגייסו. סביר יותר שהפוליטיקה תמצא חוק אחר עם שם אחר. מה גם שלאיפה יקחו אותם? הצבא לא ערוך בכלל לקלוט חרדים על אורח חייהם החרדי, גם מבחינת התשתיות, וגם החיילים עצמם לא יסתגלו כל כך מהר לחרדים בתוכם...

נראה לי שעצם הבעיה (לפחות בימינו) זה שאנו מתעקשים על צבא העם (כלומר גיוס חובה) ולא על צבא מקצועי\שכיר.

להרבה אנשים (בעיקר מהרחוב החילוני) רעיון שכזה נשמע ממש כפירה, כי החינוך פה במדינה הפך את צבא העם לערך ולא לאמצעי.

בהקמת המדינה מובן לי למה זה היה חשוב, בן גוריון רצה לעשות פה כור היתוך ולהשתמש בצבא כדי לעצב את הישראלי החדש, אבל היום... אולי כבר לא צריך את זה כל כך.

ממה שקראתי בעיתונים בשנים האחרונות, גם הצבא עצמו שוקל את האפשרות לעבור לצבא שכיר, ממילא יש כל כך הרבה חיילים בצבא שלא עושים שום דבר מועיל, הם שם רק מתוקף חוק גיוס חובה.

למעלה