ספטמבר בדודקנז

gb228

Active member
ספטמבר בדודקנז

מתכנן מסלול של כחודש (כל חודש ספטמבר) באזור הדודקנז.
מתוך החודש כשבוע "הולך" על המעבר כך שנותרים כ 3 שבועות.
במגבלות הזמן האם כדאי להצפין עד SAMOS ו IKARIA ?
אם לא, מה כדאי שיהיה גבול הגזרה הצפוני?

zina71955

New member
השאלה המרכזית היא אם אתה רוצה למהר בין

האיים (בכפוף למזהא"ו) או להפליג בניחותא עם פרקי זמן סבירים באיים. 3 שבועות בכל הדודקנס ממפרץ לינדוס (רודוס) עד האי לרוס (הצפוני שבין האיים) כולל לוויתה ואסטיפליה שבפאה המערבית של הדודקנז מספיקים להפלגה נינוחה. אם מזג האוויר והטמפרמנט מאפשרים תנועה מהירה יותר כדאי להצפין עד פורנוי. ספטמבר הוא חודש מצויין להפלגה באזור, אבל..... למלטמי אין לא אמא ולא אבא ונתקלתי בו גם באפריל וגם בנובמבר.

gb228

Active member
תודה - לא רוצה למהר

לא בטוח שאגיע עד אסטיפליה.
חלק גם תלוי בהחלפות צוות.
נראה שבאמת אגדיר את לרוס כגבול גזרה צפוני עם אפשרות לחרוג במידה ויהיה קצת עודף זמן.

קלקסון

New member
ממליץ לך לבדוק את האי פתמוס וסביבותיו. קצת

צפונה ללרוס אבל שווה קפיצה.

zina71955

New member
אם אתה מגדיר את לרוס כגבול גיזרה צפוני אז

כדאי לשקול מסלול מעגלי מלרוס ללֶויטה - אסטיפליה - ניסירוס. אסטיפליה (לטעמי) הוא אחד האיים היפים באגאי. יש בו שני נמלים מוגנים ויפים ועוד מספר מפרצים נהדרים. הוא גם מתאים לחילופי צוות בנגישות ימית (מעבורות אזוריות ומפיראוס) ואוירית מאתונה. בנמל המרכזי עשו שיפורים בשנה החולפת.

zina71955

New member
ראה את שכתבתי למטה. ובנוסף.

זה מפרץ משולב של שני inlets (לשונות ים) המערבי קצר יותר ושומם אך בטוח מאוד לעגינה. המזרחי ארוך למדי ומאפשר עגינה (כ 11 מקשרים ממוצפים) בטוחה (בסערה דרומית חזקה יכול להיכנס קצת סוול). יש רציף שירות לא למבקרים. יש מסעדה טובה ויש אוירה טובה בערב בין הצוותים המבקרים. אני לא מוותר על המקום. מי שממשיך מערבה יכול להיכנס לעוד אי קסום כזה, קטן יותר - קינרוס. שם הפיורד ארוך וצר, יש מצוף קשירה אחד, אין הרבה מקום. האי לא מאוכלס אך נמצאים בו לסירוגין רועים ודייגים. אז - אם מחפשים אווירה תוססת תמצא אותה בקרדמנה ,פטמוס, קלימנוס. אם לערב גם את הטבע, היופי והשקט הנפשי אל תוותר אל איים כלויתה וקינרוס.

אכן לויתה קטן ומקסים ושווה בקור למי שאוהב שקט

בפעם האחרונה שהייתי בו לפני כמה שנים , גרה שם משפחה אחת. אמא מבוגרת ושני הבנים שלה . הם מגדלים מאות כבשים ןעיזים.
המסעדה שונה מהמסעדות שאתה מכיר מעיירות אחרות. אין אוכל מוכן כי לא כל יום יש להם אורחים. כשיש אורחים האמא מכינה לפי הזמנה.
תהנו. אורי

gb228

Active member
חאלקי ואלימיה - שווים ביקור וסטייה במסלול?

או שעדיף לתת יותר ימים לאיים כמו ניסירוס, סימי, אסיפליה על חשבונם.

שאלה של טעם אישי.ניסירוס .סיור בהר געש מעניין

העיירה מנדרקי די יפה ונעימה . הכפר ניקיה המשקיף להר הגעש ולים , מקסים . בקיצור האי שווה ( הייתי שם 3 פעמים).

סימי - כנ"ל רק בלי הר געש . העיירה גדולה יותר ומאד סימפטית. שכרנו אוטו לטייל באי . נחמד.

אסטיפליה - כנ"ל . ראה התאור של זינה . הייתי רק פעם אחת ולצערי לא טפסתי למבצר .

חאלקי - קטן יותר . הבתים צבועים מאד יפה למרות שרובם נטושים . לא חייבים לסטות מהדרך בשבילו .

אם הייתי צריך לבחור בין האיים שמצפון לאי קוס או לאלו שמדרום לו , אישית הייתי בוחר את הצפוניים : לרוס , פתמוס , פורנוי וגם סאמוס .

אורי

zina71955

New member
אפשר בהחלט לחלק את השייט בדודקנז לצפון/דרום

בכפוף לזמן שעומד לרשות המשתמש. אם מחלקים אפשר בהחלט לכלול בחלק הצפוני את האיים שמצפון ללרוס, דהיינו פטמוס - פורנוי - ארקוי ואיקריה חוף דרומי. בחלק הדרומי מסלול מעגלי שמתחיל בלינדוס - קרפטוס - אסטיפליה - ניסירוס - סימי ודרומה לטילוס אלימיה וחלקי ולסיים במנדרקי של רודוס. כל זה בכפוף לעונה ומזג האוויר

tillerman

New member
המלצה למסלול בדודקנזה

אני מתחיל את המסלול מקוס, צפונה לקלימנוס (ביקור בעיר ובוואטי) מקלימנוס ללרוס, אם יש ים גבוה ממערב תפליג בצד המזרחי של לרוס וכנס למפרץ פנטלי, מקום יפהפה ומומלץ.
אם אתה מפליג בצד המערבי (או בדרך חזרה דרומה) כנס למפרץ לאקי שיש בו שתי מרינות, שכור משהו ותעלה למבצר בראש ההר. בדרום האי לרוס יש מפרץ נהדר עם עיירה קטנה שאפשר לעגון גם.
המשך צפונה לאי ליפסו, עגינה יפה במפרץ הדרומי, מקום נפלא לרחצה ולעגינת לילה ויש גם בויות מול המסעדה היחידה במקום.
המשך לעיירה ליפסי, יש שם מעגן טוב , מאין מרינה, עיירה יפה וציורית.
מכאן ובהתאם ללוח הזמנים שברשותך עליך להחליט אם להצפין עד האי ארקי (די קרוב) שזהו אי זעיר וחמוד ומשם לסאמוס שזהו האי הצפוני ביותר שאני ממליץ לך לבקר בו בסבוב זה, או לחילופין להפליג לאי פטמוס שזהו אי מעניין ויפה וחובה לבקר במנזר/מבצר שבראש ההר.בכל מקרה מומלץ לבקר בפטמוס.
בדרך דרומה תוכל להשלים את הצד שוויתרת עליו בלרוס (מזרח או מערב).
יש שבוחרים באם תנאי מזג האוויר מאפשרים זאת לבצע לג ארוך צפונה ואז לערוך את רוב השייט עם רוח גבית , צפונית, שהיא הרוח השכיחה באיזור.
עגינה: ברוב המפרצים באיזור גדלה צמחיה על הקרקעית ועליך להקפיד על נעיצת העוגן היטב. רצוי לקשור לבויה אם יש פנויות.
תעזר כמובן בפיילוט היווני בו עצות טובות בהחלט.
שיהיה לך שייט מהנה !!

anjinsan

New member
דודקנז

שבוע לדליברי הלוך חזור זה לא ריאלי. שלושה וחצי ימים לקסטלו מינימום+ מינימום חצי יום כניסה והתאוששות בקוסטלו +יום לסימי ויש לך חמישה ימים.
חילופי צוות בדודקנז:
אתה יכול לאסוף או להוריד צוות בקרדמנה, קוס (קרוב לשדה תעופה, מעגן נח או עגינה נוחה). טיסות ישירות מהארץ., מילוי אוכל מים ודלק.
כנ"ל בטילוס מעגן רדוד (מילוי מים ואוכל ללא דלק) טיסה לרודוס ומעבורת יומית דודקנס אקספרס.
יש לפחות מעבורת אחת ביום מרודוס עד פטמוס וחזרה, הצוות יכול להגיע לכל מקום שהסירה תהייה. אם זה צוות שצריך לאסוף אותו כדאי לך שיישארו בבית...
בלויטה אין מה לחפש אם אתה לא בדרך לציקלדים, סוער ושומם.
תהנה

zina71955

New member
לויטה הוא אחד המעגנים היפים באגאי. שומם? שאלה

של טעם אישי. יש שם משפחה אחת + חווה + מסעדה טובה והמקום מצויין הן למי שממשיך מערבה והן למי שעושה מסלול מעגלי. סוער? הייתי שם כ 10 פעמים ולא היה סוער. מי שהיה שם פעם אחת והיה סוער ייתכן ויתרשם שהמקום סוער. אבל, כאשר סוער המעגן הזה על מקשריו בטוח בכל מזג אויר יותר מרוב המעגנים שאני מכיר במרחב האגאי, ואני מכיר רבים מאוד במרחב הזה. המעגן בטילוס רדוד? מה זה רדוד, יש הגדרה? 3 מטר עומק מספיק? אבל, המעגן בטילוס למשל מסוכן מאוד בסערות דרומיות עד מזרחיות למרות שיש בו מקשרים. באשר לחילופי צוות. אין אי שאי אפשר להגיע אליו במעבורת השאלה היא כמה זמן הולך על הנגישות. לפיכך לעניות דעתי צריך ל"השקיע" בתיכנון נכון של נקודות החילוף. לפחות, זה מה שאני עושה כאשר יש לי צוותים לאמצע ההפלגה. מבחינה זו נקודות החילוף המתאימות בדודקנז הן רודוס, קוס (קרדמנה מצויין, אבל לא רק, מסטיקארי בצד הצפוני גם), לרוס וקלימנוס (שדה התעופה לא תמיד פעיל אבל יש שאטל כמה פעמים ביום ממסטיקארי). ובאשר לקרוסינג (זה ממש לא דליברי) מקובל לחשב את ההפלגה ביוון נטו מקסטלו עד קסטלו. לפיכך התייחסות של שבוע לקרוסינג הלוך ושוב מעשית בהחלט. אני בטוח ששואל השאלה במקור מכיר כל זאת. אגב, אני מתעתד להיות במרחב האגאי מסוף אוגוסט עד נובמבר. שתהיינה לכולנו הפלגות צלחות ובטוחות.

gb228

Active member
המסלול המסתמן

עבור כ 3 שבועות באזור (מכניסה בקסטלו ועד יציאה בחזרה מקסטלו):
קסטלו - טילוס - קוס - קלימנוס - לרוס - לפסוי - ארקוי - פאטמוס - לוויטה - קינרוס - אסטיפליה - ניסירוס - סימי - קסטלו.

ועכשיו לחלק הכי קשה בהפלגה כזו - להודיע בעבודה שאעדר למשך חודש.

zina71955

New member
אם קינרוס - אז כמה מילים להכוונה

יש באי הזה, לפי הסדר מצפון מזרח (כאשר אתה בא מלוויטה) גומחה אחת מצווקית ועמוקה מאוד לא לעגינה, אבל שווה להיכנס לצורך התרשמות וצילום. אחריה פיורד שאפשר להיכנס אליו כמעט עד סופו ולעגון עם חבל ירכתיים לחוף. אני נכנסתי אליו לסיור עד לעומק של 1.70 מטר. לאחריו הפיורד המרכזי שעומקו בקצהו הפנימי 3-4 מטר. שם יש מצוף קשירה אחד. יש רציף המשמש את הדייגים. לא נקשרתי אליו מטעמי נימוס והתחשבות בדייגים. אם המצוף תפוס אפשר לזרוק עוגן ולהשתמש בחבל ירכתיים לחוף. על יד הרציף יש ביקתות לרועים ולדייגים שנמצאים על האי באורח לא קבוע. אנסה להעלות צילום מביקורי שם לפני שנתיים.

למעלה