ספטים וחורשי אלים

ספטים וחורשי אלים

חשבתם פעם למה בעצם יש ספט בווינטרפל (ובטח בעוד מקומות בצפון), ולמה יש חורש אלים בכל טירה בדרום? אני יכול יותר להבין למה יש ספטים בצפון, כי הוא חלק מממלכה שהאמונה ה"רשמית" שלה היא בשבעה. אבל חורשי אלים בדרום? במיוחד כשלפי עדותה של קייטלין הם משמשים רק לטיולים וכאלה. אז מה הטעם בזה?

Vrock

New member
כדי שלורדים ממקומות אחרים יוכלו להת

פלל. אולי יש לורדים שלא יחתמו על הסכמים וכאלה לפני שיתפללו.

The West Star

New member
לפי דעתי

זה שאדארד סטארק מאמין באלים הישנים, זה לא אומר ששאר יושבי הטירה לא. וגם, בצפון, אומנם לסגוד לאלים הקדומים יותר נהוג, אך ישנם אנשים שאימצו את דת השבעה. בדרום, העובדה אותו דבר רק הפוכה: אומנם רובם מאינים בשבעה, אך הם שומרים מקום (כמו במעלה מלך למשל) לאנשים שסוגדים לאלים הישנים.

lord snow

New member
זה לא קשור

ראשוני האדם ששלטו בכל ווסטרוז חיו בשלום עם ילדי היער ואף האמינו באליהם של ילדי היער ולכן בכל ווסטרוז יש חורשי אלים. כאשר האנדאלים הגיעו עם אלי השבעה שלהם הם שלטו על כל הדרום אך לא כבשו את הצפון , ולכן שם נותרה האמונה באלים העתיקים ואילו האנדאלים השפיעו על הדרום ונבנו שם ספטים... ד"א אם אני לא טועה האנדאלים גם הרסו המון חורשי אלים בדרום.

לכן לא נראה לי הגיוני

שיש חורשי אלים בטירות בדרום, ואפילו במעלה מלך, אם האנדאלים הרסו אותם.

The West Star

New member
אם כך, למה רק את רובם?

אני מניח שמעלה מלך הייתה מקום חשוב אם הוקמה שם עיר, אז למה הם לא הרסו גם שם את החורש? אולי יש להם כבוד מסויים?

ואולי הם הרסו ואחר ננטע שם

העיר לא בהכרח הייתה חשובה עד אאיגון. האנדאלים הרסו את החורשות בזמן הכיבושים שלהם, אחר כך אין הרבה טעם (מקום לטיולים זה לא דבר כל כך טריוויאלי בערים הומות אדם).

למיטב זכרוני

עצי הלב בדרום נכרתו על ידי האנדלים כשאלה כבשו את ווסטרוז

למעלה