ספחת ואלטרנטיבי

דליההה9

New member
ספחת ואלטרנטיבי

אני מחפשת פתרונות אלטרנטיביים לטיפול במחלת הפסוריאזיס שממנה אני סובלת. אשמח לדעת אם מישהו פה מכיר דרכים כאלו להתמודדות עם המחלה.

טיפול בפסוריאזיס

דליה שלום, פסוריאזיס היא אחת המחלות שיכולות להשתפר מאוד בעזרת הומיאופתיה קלאסית ואפילו עד להחלמה מלאה. מנסיוני, ההומיאופתיה עוזרת להפחתת תחושת הגרד, הפחתה בכמות הנגעים בעור, מניעת התפתחות נגעים חדשים והרגשה כללית טובה יותר. ההומיאופתיה מטפלת בפסוריאזיס לפי המאפיינים הספציפיים של המחלה במצב בו נמצא האדם, למשל: האם ישנם מצבים שמקלים על ההרגשה או מצבים אחרים שמחמירים אותה? מצבים אלו יכולים להיות זמן מסוים במהלך היום, מים קרים או חמים, תקופה בשנה ועוד. ההתיחסות היא גם למישור הפיזי וגם למישור הרגשי. מקווה שקצת עזרתי לך ואם יש עוד שאלות בנוגע לטיפול ההומיאופתי אשמח לענות. כל טוב, אורלי לב.

hal767

New member
דרכה של הטבעונות ההייג'יניסטית

היא לראות את המחלה הנ"ל כתוצאה של בעיה פנימית, ולא כבעיית עור, וזאת על אף שהיא מתבטאת בעור. העור מזיע החוצה חומרי פסולת ורעלים, וכשאלה נמצאים בכמות גדולה ולאורך זמן בתוך הגוף, והעור "עובד קשה" כדי לסלקם, אפשר שתיווצר "מחלת עור" כזאת או אחרת. בדרך כלל הבעיה קשורה גם למחסורים תזונתיים. גם מצב נפשי שלילי, תרופות למינייהן, חוסר במנוחה ושינה המתישים את הגוף, קשורים להיווצרות הבעיה בנוסף לגורם הבסיסי. כימיקלים הנמצאים במזוננו הם מהגורמים העיקריים לבעיה. מדובר בכימיקלים הנמצאים בשימוש בחקלאות (דשנים כימיים, חומרי הדברה ועוד), בכימיקלים הנמצאים במזון תעשייתי ואפילו באלה הנמצאים בתכשירים קוסמטיים מסויימים. גם מזונות הבאים מהחי הם גורמי מחלה משמעותיים. דרך הריפוי הטבעוני קשורה לשינוי בתזונה לכיוון הצמחוני האורגני, בסילוק גורמי הבעיה בהתאמה למקרה ובקיום אורח חיים נכון. אלה יאפשרו לגוף לרפא את עצמו.

דליההה9

New member
תגובה ל- hal767

עד כמה שיידוע לי המחלה תורשתית, עוברת בגנים וההתפרצות שלה קשורה למצבים נפשיים בין היתר. לכן לא נראה לי שתזונה, כימיקליים וכדומה הם הבעיה במקרה זה.. (למרות שאני כן מאמינה בשימוש במזון אורגני ובמוצרים טבעיים וכו'..) בכל מקרה אני מצטערת אם לא הבהרתי את עצמי טוב מהתחלה, אני מחפשת לשלב טיפול הומאופתי יחד עם טיפול תרופתי מבוקר של רופא כי הבנתי שזה מאוד יעיל. :)

ינוקא1

New member
שלום

אני אומנם לא מטפל בתזונה , אבל לדעתי הטיפול בתזונה הוא נהדר למקרים של בעיות עור. גם אם יש משהו "תורשתי" , זאת אומרת שיש לנו נטיה לבעיה מסוימת , אבל זה לא אומר שהיא חייבת להתפרץ. הרבה פעמים יש מזונות מסוימים שמחלישים או מחזקים את הבעיה. יש לי חבר טוב שהיתה לו בעית עור רצינית , היא היתה מוקלת רק בעזרת סטרואידים , וגם בצבא הוא קיבל פטור ממדים כי זה היה גורם לו להתקפים של הבעיה. לאחר 4 חודשים של שינוי תזונתי , הבעיה נעלמה ללא זכר ! הפסוריאזיס לדעתי זו דרך של הגוף להוציא דרך העור חומרים שהוא לא יכול להתמודד איתם. ואני ממליץ בחום על טיפול בתזונה לכל בעיות העור. כולל לפסוריאזיס. לפעמים אפילו הורדה של מוצר אחד או שניים מהתפריט מובילה לשינוי. ספציפית לגבי פסוריאזיס : בעבר הקלתי פסוריאזיס בצורה משמעותית באמצעות פורמולות צמחים סיניות שהכנתי. כמעט בכל שיטה אפשר לעזור - הומאופתיה , רפואה סינית , רפלקסולוגיה , הילינג ועוד. מה שחשוב זה למצוא מטפל טוב.

hal767

New member
אני חולק על דעתך, אבל רצונך, כבודך.

יש לנו ניסיון שונה מהידוע לך בנושא המדובר. נכון, מצב נפשי גם הוא קשור לבעיה, אך אינו מהווה גורם בפני עצמו.

yigalby

New member
ממה שאני מכיר

זה בהחלט קשור לנפש וליכולת לשחרר . יכול מאוד להיות שהמחלה עצמה עושה לאנשים להרגיש רע, ואפשר להבין אותם. אני גם סבלתי למשך כמה שבועות מבעיית עור קשה ולא מוגדרת באצבע ,שרק עלה תאנה החביב עזר לו. ממה שאני ראיתי אצל חולי פסוריאזיס לא כולם מגיבים אותו הדבר לטיפול(בעיקר של צמחים) ולכן לכאורה אין טיפול לפסוריאזיס. אני ראיתי שהיו לאנשים הקלה אדירה וירידה רבה בסימטומים עד מצב שנשאר במרפק בלבד. בכל מקרה אני חושב שחולה צריך להאמין שהאדם שבא לרפאתו בא באמת לעזור לו וישים בו מבטחו ויאמין כי יש לכל בעיה פתרון (לא תמיד אנחנו מודעים לו).

ananta

New member
איורוודה - רפואה הודית עתיקה

היי דליה, טיפול איורוודי באמצעות צמחים + תזונה מתאימה לך יכולה לעזור ואפילו לרפות בעיות עור ופסוריאזיס קארין איורוודה http://haimbari.fav.co.il

שטויות במיץ!

שום טיפול הומאופתי לא עוזר לפסוריאזיס ואני מדבר בתור בחור נואש שניסה הכל!! אפילו הרופאים אומרים שזו שרלטנות לשמה.

למעלה