ספור עצוב -בחיפה

ספור עצוב -בחיפה

החוג היפה והאיכותי ביותר לריקודי נוסטלגיה, שבנו משה אורון ויאיר בינו בעמל רב - התפרק.. כל שבוע התקבצו רקדנים (70-100) טובים, והריצו ריקודים ישנים איכותיים. יאיר בינו ממשיך להרקיד ביום שלישי בבית ההסתדרות, בקרית מוצקין ואילו משה אורון עבר להרקיד בקיבוץ אפק. גם כן ביום שלישי. משה אורון ויאיר בינו עבדו יחד, בהרמוניה מלאה. ההדרכה והאירגון היו למופת. הרוקדים עצובים.

יענקלה היקר.מדוע החוג נסגר. האם

מספר הרוקדים ירד ואולי בגלל המצב הכלכלי הקשה.האם נמאס לרודדים מריקודי הנוסטלגיה וזה יצא להם כבר מהאף .האם לדור הישן אין עוד מספיק כח לרקוד ואילו הדור החדש לא במעוניין בריקודים הישנים.

מדוע החוג נסגר

אני חושב שאין לזה קשר למצב הכלכלי, או שהריקודים הישנים חלילה נמאסו. אני חושב שכאשר אדם סביר מן היישוב, לצורך העניין נניח שאני אחד כזה, רוקד פעמיים בשבוע, הוא לא יכול "לבזבז" אחת מהפעמים על חוג שכולו נוסטלגיה. הסוד הוא שילוב של חדש וגם ישן. להקדיש מין פינה בחוג רגיל, גם ללימוד וריקוד של ריקודים ישנים. ככה יהיו הרבה יותר רוקדים שייחשפו לריקודים הישנים, ואם זה נעשה במידה הנכונה, כולם ייהנו מכך.

לעזרא וראפ ,החוג היה בשיאו -

החוג נסגר בגלל סיכסוך אישי - בין יאיר בינו ובין משה אורון. לכן, הרוקדים עצובים. שני החברים היקרים, בנו את החוג בעמל רב. במיקצועיות רבה. הוא נהרס - כהרף עין

שלום לך פרח הלילך

כמדומני את כותבת חדשה בפורום וברצוני לברכך: ברוכה הבאה! נשמח לקרוא את דעותייך גם בהמשך.

כיצד מברכים את פרח הלילך ?

שותקים נאהב כי לי ולך די בלי מילים שהן לאלה, אשר אינם יודעים לאמר אחרת כמה יפה פורח הלילך. ריקוד זוגות מקסים של שלמה ממן משנת 79. ברוכה הבאה לפורום. דבל'ה.

../images/Emo51.gif לירון ולדב על הברכות

כבר היה שווה, לתפוס אומץ ולהיכנס לגוב האריות. פרח הלילך מילים: אורי אסף לחן: נורית הירש ביצוע: חוה אלברשטיין יוצר: שלמה ממן היום אולי נדחה את בוא הלילה ולא נשאף לאור כוכב הן לי ולך יש כל אשר נשאלה מבלי מילים נדע זאת, כי נאהב. היום אולי נדחה את קץ דרכנו ולא נזכור כי סוף לכל. זה המשעול שבו דורכות רגלינו, בשני קצותיו הדשא לא יבול. שותקים נאהב כי לי ולך די בלי מילים שהן לאלה, אשר אינם יודעים לאמר אחרת כמה יפה פורח הלילך. היום אולי נדחה את העצבת אם יד ביד באור, נלך, כי רוח כפור בחשכה נושבת רק במקום בו לא שמעו את שמך. שותקים נאהב... היום אולי נדחה בוא השלכת ולא יוכל לבוא הסתיו. דרכים רבות הן לאביב ממלכת – אם רק אותן אור חיוכך יאהב. שותקים נאהב...

סיכסוכים ????

היחסים בין מדריכים לפעמים עולים על שירטון ולא קשורים למה שקורה בארגון , אף דבר שמסתיים לא טוב ובכל תחום אינו מפאר ולכן צריך תמיד לחשוב על מנת למזער את הנזק .

משה אורון - מסיים יחסים בסכסוך

שמעתי שכך נפרד משה אורון, נבחר מקום 1 בצפון בבחירות האחרונות לארגון, מאבי אמסלם לאחר שהקימו לפני 6 או 7 שנים את חוג הנוסטלגיה המתקיים מדי מוצ"ש ראשון בכל חודש בקיבוץ מרחביה. וכך גם הפעם. כדי לדייק בעובדות: הן אבי אמסלם, והן יאיר בינו, נשארו באותו מקום בו הוקם החוג. משה אורון הוא זה שעזב ופירק את השותפות הזו. הסיבה/ות לא ידועה/ות.

השמצות שלא מפארות את הכותבת

על מנת לדייק בעובדות לפי הכרונולוגיה שלך ובכן. אני לא פירקתי כל שותפות עם אבי אמסלם היתה בינינו הרמוניה היגענו שלושתינו אבי, גיורא ז"ל ואנוכי , בו אני מסיים את תפקידי במשולש . עובדה חשובה שאני משתתף קבוע אחת לחודש בהרקדה במרחביה מבלי להחסיר ולו פעם אחת, מה שקרה עם יאיר בינו היתה מחלוקת כספית ובעיני האימון האישי בבן אדם חשובה מכסף, ואם תרצי פרטים יותר על מה שקרה אשמח לתת לך במסר אישי. מהשמצות לא בונים חוגים , רק לציין לפני שמשמיצים וכותבים מכל הבא ליד היה רצוי שתשאלי מה בדיוק קרה אולי הרבה ממה שכתבת לא היה נכתב "חכמים הזהרו בלשונכם".

יפה ענה לך משה!

ואת בונבונית בפתיח שלך כותבת: "שמעתי ש...". לדעתי הפתיח עצמה חמורה ואיו לנו עם שמועות הופכות לעובדות. ראוי לבדוק לפני שמעלים דברים כאלה לציבור!!! חוצמזה בונבונית 2003 נראה לי, אם אינני טועה, שאת כותבת חדשה בפורום ועל כך רמוני לברכך "ברוכה הבאה" והלווי ותתרמי מהידע וההומור שלך לפורום. בהצלחה!

החוג לא נסגר

ידידי המכובד לחוג נוסטלגיה יש מקום, בתוך הגונגל של הריקודים אשר יש היום, כנראה שאינך בקי ממה שקורה לכן כתבת מה שכתבת אילו היית מקדיש קצת יותר זמן לבדיקה היית מגלה שריקודי הנוסטלגיה לא נס ליחם

israelsze1

New member
ממש נכון גם לדעתי, שילוב נכון

של ישן וחדש כמו שניסו לעשות רק זוגות, שעתיים עם אותה בת-זוג נמאס

לכרמל עזרא

החוג לא נסגר אלא פשוט פירקנו שותפות נכון שבפיצול כוחות יש חלוקה של רוקדים שחלק מהם יבואו אלי וחלק ישארו היכן שהיה החוג הקודם וזה עניין של יחסי אנוש, התנהגות אישית, וחברות . לא המצב הכלכלי גרם לפירוק אלא יחסי אמון שהתערערו , הנני לציין שמספר הרוקדים בחוג עלה מידי שבוע , אני חייב לציין בכל מה שקשור לריקודי-עם נוסטלגיה אמר זאת יגאל אלון ז"ל אצטט " עם שאינו מכבד את עברו ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל" דבריו אלו של דור מקימי המדינה הם נר לרגלי .

האם ספור עצוב

נכון השקעתי עמל רב להקמתו של החוג לריקודי נוסטלגיה, הלכתי כברת דרך ארוכה והשקעתי מזמני על מנת שחוג כזה יקום ויתן מנור לאוהבי ריקודי הנוסטלגיה אך לצערי עם מי שחלקתי את הקמת החוג מעל בדבר החשוב לי ביותר "אמון" וכשבקשתי הסברים התחמק בלשון חלקלקה אני נתתי לו די זמן לתקן את העניין אך לא עשה זאת (חודשיים) אני רציתי לסיים את הנושא בינינו בצורה מכובדת,אך לו זה לא נהיר איך מסיימים שותפות והשתמש בדו שיח איתי במילים שהדעת והכתב לא סובל לכן יענקלה אמרתי לך בשיחה בנינו שנהגת לא בהגינות כלפי עם כל הכבוד שאנוכי רוחש לך הבעת עמדה חד צדדית ורק כאשר הוכחתי אותך אתה מנסה לתקן את הרושם ע"מ שזה יראה יפה ככה לא בונים "חומה" אני מיצר על הכך שהרוקדים עצובים ואני גם עצוב "ברחל ביתי הקטנה" אני האחרון שרציתי בפרוק השותפות אך מי שתוקע סכין מאחור שלא יצפה שיתנהגו אליו בכפפות משי אני מוכן להסביר לכל אחד מה האמת לפרוק

משה אורון - למען ההגינות...

אם החלטת לתקוף אותי אישית, כשאני מיצר על מה ששניכם עשיתם, אני חייב לגלות לך את אשר על לבי. אתה מכיר אותי משנים. אינני מסתתר ומקשט את העינינים - רק האמת חשובה. יאיר בינו לא יכול לענות לך, תרשה לי לאזן את התמונה היפה שאתה מציג. ראשית אתחיל בזה שעשית דברים יפים, ומטרתך חיובית מאוד בעיני. אבל המעשה שלך רצוף בעשלונות. שאלה . מדוע הסתכסכת עם זאב מלוך? הרי גם אתו פתחת הרקדה בשער העמקים. הוא ממשיך בהצלחה ואתה ניסית אחר ניתוק היחסים ביניכם, להקים חוג באותו יום במקומות אחרים ונכשלת. התחלת בתרועה רמה, טיילת בין החוגים באיזור וחילקת פליירים. אתה סגרת בסוף את חוגיך והאחרים ממשיכים. גם היציאה שלך מקיבוץ מרחביה לוותה בניסיונות להקים משהו מתחרה , ונכשלת. לא ראינו אף חוג מצליח שלך, תמיד אתה מחפש שותף - עד שהחוג מקבל תנופה. מסתכבך על נושאים שונים, לרוב כספיים והכל חוזר חלילה. למה אתה משתמש במילים יפות, כמו"אני לא עושה את זה בשביל הכסף", כביכול, בהתנדבות, ובסוף מחסל שותפות בגלל - כסף. ועם יאיר בינו , מאחר ואני שמעתי את שניכם, בעיקר אחרי מה שכתבת בפורום - הסתכבכת על נושא מוזר. מספר המשתתפים באולם במסיבת פורים. צילמת את הרוקדים בוידיאו , כדי להצדיק את טענתך. אחרי שנתיים, אתה "נזכר" לספור את הרוקדים , עם וידיאו? הרי הייתם שותפים - מה דיווחת למס הכנסה בכל תקופת השותפות. אתה יכול לבדוק את זה בקלות. בנוכחותי - אמרת למרקידים, בהשתלמות בתל אביב, שיש לכם בין 70 ל - 100 איש . אז מה אתה מספר שרימו אותך. יכולת - כשותף להעמיד מישהו מטעמך לגבות בכניסה והכל היה מסתדר יפה. תמיד אפשר למצוא סיבות למעשה שטות, כמו הריסת חוג יפה. "אל יתהלל חוגר כמפתח" - - בפיקחותך , כדי להרוס את הפעולה של יאיר בינו, חילקת כרטיסי כניסה חינם, וטלפנת לכל רוקד הביתה. הרשית לחברי הקיבוץ (אפק) - להיכנס בחינם. מילאת אולם. אצל יאיר בינו עצוב. הוא עובד קשה, כדי לקיים את הפעולה. זכור ! לא לעולם חוסן.. למען באמת לא אחשה. מפני שאני חושב שטעית. ימים יגדו- מי צודק.

תגובה ליענקלה

יענקלה ובכן כל מה שכתבת בשקר גס וחוסר ידע משווע אני לא ארד לרמה שאתה רוצה לגרור אותי אבל אענה לך על האי דיוקים והם רבים 1)אילו אני לא הייתי מביא את האולם ואת הרעיון לא היה קיים מושג כזה שנקרא יאיר בינו . 2)את ההרקדה במרחביה לא היה שום רקע כספי ולא היה כל סיסוך עם אבי אחרת איך תסביר את זה לאנשים ולמשתתפי הפורום שאנוכי משה אורון מגיע מידי חודש באופן רצוף ומתמיד להרקדה במרחביה ומתקבל בחיבה רבה , איך תסביר לאנשים שהרקדה שפתחתי בקרית חיים הופיע שמו של יאיר בינו, אבי אמסלם סירב לפרסם את החוג בגלל ששמו של יאיר הופיע על הפלייר. ומדוע כשהתפרקה החבילה ורק שמי מתנוסס על הפלייר בהרקדה בקיבוץ "א פ ק " אבי אמסלם הודיע קבל עם ועדה , מדוע חברך שאתה כל כך מגן עליו אינו מגיע להרקדות של אבי אמסלם, חיים מילשטיין ועוד.... 3)את ההרקדה עם זאב מלוך נעשה מצידנו ניסיון לפתוח הרקדה פעם בשבועיים בשבוע הראשון הגיעה כמות אנשים לפתיחה , רוקדים ביקשו שנעשה זאת כל שבוע , אני היסכמתי מייד , חברי זאב היסס תחילה אבל לבסוף השתכנע ועשינו נסיון לחודש , וזה לא מילא את הצפיות של זאב מלוך , זאב אמר לי שההרקדה אינה כדאית לו והבנתי אותו ביקשתי ממנו להמשיך את החוג לבד זאב סירב מטמים השמורים עמו , וחיפשתי מקום זמן הלכתי לאילן בק"ח יאיר הראל סירב שאכנס לשם כל עוד הוא עובד שם , הלכתי לבית ההסתדרות איציק בן עמי עבד שם גם הוא סירב וביקש שלא אכנס לשם . כיבדתי את רצונם של החברים וירדתי מהעניין, לאחר מספר חודשים ניגש אלי איציק בן עמי והודיע לי שהוא עזב את האולם ואם ברצוני לקחת אין מניעה מצידו אמרתי תודה והלכתי לבית ההסתדרות וחתמתי חוזה לחוג ריקודי נוסטלגיה וקבעתי תאריך פתיחה לחודש יוני 2001/05 ואז כ 3 שבועות לפני הפתיחה פגש אותי יאיר בינו בהרקדה אצל חיים מילשטיין ושאל מה קורה עניתי לו שבעוד מספר שבועות החוג נפתח ביקש להצטרף ועניתי בחיוב , רצה לצרף את שמו וחתימתו לחוזה לא סירבתי כי לי אין ראש קרמינלי, והחוג יצא לדרך יענקלה זיקנתך מביישת את צעירותך אתה לא ישר כל מה שאמרת מצוץ מהאצבע לא שאלת את האנשים שהזכרת את שמם אילו היית שואל היית מגלה כמה אתה רחוק מהאמת , דיסאינפורמציה להכניס חברים/מדריכים כביכול שהיו איתי לרמה כזו של שקרים טול קורה מבין עיניך ועכשו. מפאת כבודך לא הלעיט את קוראי הפורום אך מי שירצה לדעת בהחלט יוכל לקבל ממני את כל האינפורמציה . אגב כל השמות של המדריכים שהזכרתי ברוך השם בריאים ושלמים ואנוכי מאחל להם הרבה בריאות וניתן לבדוק את רצף השקרים שלך איתם !!!

אורון ויענקלה, אני קורא אתכם לסדר

קראתי את דברי שניכם ואני מציע לכם להפסיק את ההתכתשות הזו, זה לא מכובד ולא מוסיף לאף אחד משניכם. אתם לא יכולים לכתוב "אני מאוד מכבד אותך" ושניה לאחר מכן להטיח האחד בשני סדרת האשמות פוגעת ומביישת. קצת כבוד אחד לשני. אני קורא את שניכם לסדר, רק מתוך העובדה שאני מעריך את שניכם וכצופה מהצד אתם גורמים עוול לעצמכם.

למעלה