ספור מתאים

שריג

New member
ספור מתאים

שלום לכולכן, אני מחפשת ספור או ספר ילדים,שבא בו לידי בטוי עמות כלשהו שנפתר בדרך של הסבר ושיחה. מקרה שקרה,מריבה,שאחד הצדדים נותן ביטוי להרגשתו הלא נעימה,משתף ומסביר לצד השני,כלומר,מתקימת הידברות כלשהי. אם אתן מכירות ספור או יצירה אחרת שעוסקת בתחום, אודה לכן מאוד על היעוץ...

הספר "כועסים-מה עושים? שערכה

שולה מודן עוסק בסיטואציות שונות של אלימות, רוגז ותוקפנות ולדעתי אפשר דרך היצירות האלה לעבוד על הנושא ולאפשר לילדים להציע פתרונות מגוונים למצבים אלה. הספר הוא בעצם קובץ של שירים וסיפורים והנה קטע מתוך שיר של לאה נאור המופיע בספר: "בואו נעשה שלום קטן, לא נצעק, לא נריב, פשוט נשב ביחד,נדבר, או נקשיב". אולי זה לא שלום כל כך גדול הוא פשוט ורגיל. שלום צריך גם איכשהו להתחיל.

biel

New member
סיפור

לא נזכרת עכשיו בספר / סיפור ספציפי שדן במריבה שנפתרה בהתדברות אך הסיפור שמתאים לדעתי לנושא האלימות בכלל הוא הסיפור "חיפושית מחפשת חתן".

גן אלון

New member
הידברות וקבלה../images/Emo24.gif

הי, שריג זהו נושא שאני עוסקת בו הרבה. הספרים שאני משתמשת הם: הכי הכי מומלץ- בספר דיסק וקלטת מפתחות הקסם של דידי!- לסיפור הזה יש גם המון שירים שעוזרים ביום יום בגן להתגבר על מריבות וויכוחים. בצורה הכי מובנת יש את הספר של מירי צללזון "חוקי היער הירוק." משפחת ידחת של חגית בנזימן-מעולה אך קצת ארוך לצעירים. הילד הכי חזק בגן. אני חושבת שהוא של עדינה בראל. העכבר והנחש-על דעות קדומות והתגברות עליהן. איך עושים שלום- שוב מדבר על פתיחות לאחר השונה. בגן שלנו אני ואתם יש פרק שנקרא "ברוגז" שכועסים -מה עושים יש גם אוסף נהדר. ישנה חוברת אסופה של אדיר כהן שבנויה מרגשות שונים כעס, אהבה, עצבות, בדידות, ובכל פרק יש שירים וסיפורים שמתאימים לגן.אני אחפש את שמה בגן. ולסיום כלי שימושי -ציפור הנפש של מיכל סנונית. אז בהצלחה.

טלגל

New member
תודה לגן אלון על הפירוט, ואני אוסיף

את האנצ´ לרגשות, זו לא בדיוק אנצ´ אבל זה אוסף של 10 ספרים שהפסיכולוג עמירם (שכחתי) ערך וכל ספר עוסק ברגש אחר יש בהם המון סיפורים ושירים מאד מומלץ. אני עוסקת עכשיו ב: "אין לי עם מי לשחק" ויש שם יופי של סיפורים גם לגיל הצעיר. אני אתן פירוט לספרים כאשר אני אביא אחד הביתה....

למעלה