ספור חוויה לשבת.

יששכר4

New member
ספור חוויה לשבת.

בקיבוץ יש כל מני תורנויות, אחת מהן, שמירה. בדרך כלל אני מעדיף את השמירה ובכל פעם שאני שומר בשער גן האירועים שלנו יש לי חוויה. לילה אחד מופיע עיראקי ומספר לי בדיחות גסות בערבית עיראקית, שעה שלמה צחקתי עד דמעות. הבדיחות כל כך גסות שאינני מעלה בדעתי לכתוב אותן. ערב אחר, חתונה עיראקית-אשכנזית, שירים עיראקים ועבריים. וההמשך, הנה. האורח אשמורת ראשונה. באור כסוף מאירה הלבנה הנטועה בחלל האינסוף. רוח חרישית לוטפת אמירי אילנות הגן המוארים בכחול וירוק. מרבדי דשא משתפלים אל האולם הסמוך לבריכת השחייה. מנגינות עליזות פולחות בדממת הלילה הרוגע. עלם ועלמה באים בברית הנישואין, גילה והילולה. בראש הגבעה, סמוך לשער הפתוח לרווחה על משמרתו ניצב שומר, הוא מהלך כה וכה להפשיר את צינת הלילה שאחזה בו. זוג בא בימים עולה במדרכה המתעקלת אל שער היציאה, האיש מקדים בצעדים את רעייתו ופונה אל השומר במבטא פרסי כבד : תגיד, יש כאן בנק הפועלים ? שומר : לא, כאן קיבוץ, אין בנק. אורח : פה קיבוץ או מושב ? שומר : קיבוץ. אורח : איפה יש בסביבה בנק הפועלים ? שומר : ברהט, שני ק"מ מכאן. אורח : הבנק פתוח עכשיו ? שומר : השעה 22.30 הבנק סגור כעת, אתה יכול לשדוד אותו. אומר לו בבדיחות הדעת. אורח : עם האשה הזאת אפשר לשדוד בנק ? שומר : היא נראית גזעית. אורח : כן, אבל יותר הגונה מהאפיפיור ! שמעון דיין.

למעלה