ספורל/צפורל

the magic

New member
ספורל/צפורל

לא יודע בדיוק איך להגות את השם. בכל אופן, אני לוקח 3 כדורים ביום של 500 מ"ג, בגלל זיהום בעור הפנים. רציתי לדעת האם יש צורך להיזהר מחשיפה לשמש בזמן נטילת התרופה? אני צריך תשובה די דחוף, אשמח אם תוכלו לעזור לי במהירות האפשרית.

the magic

New member
יש לציין...

שקראתי את האזהות וכל מה שניתן בתוך התרופה, ולא רשום שם משהו על חשיפה לשמש, בניגוד לתרופות אחרות שכן מזהירות על חשיפה מוגברת לשמש (כלומר שהיא לא כדאית).

the magic

New member
ועוד משהו קטן (מצטער...)

יכול להיות שאני לא אראה תוצאות ב4 ימים הראשונים? כלומר, נגיד ואני מסיים לטפל, יכול להיות שיראו תוצאות רק אחרי כמה ימים? בינתיים אני לוקח את הכדורים כבר 3 ימים, ואין הבדל. ועוד משהו אחרון באמת. מצטער, אני פשוט קצת מודאג. האם הכדורים האנטיביוטיים שלוקחים כנגד אקנה עושים אותה פעולה פשוט ברמת כוח שונה? כאילו, כל החיידקים הם אותו הדבר וההבדל היחיד בין ספורל למינוצין ורקואטן הוא במידת ההשפעה? תודה רבה מראש על התשובות!

קובי כ

New member
להקסם שלום

אין בעייה עם חשיפה לשמש וספורל. בהחלט ייתכן שלא תראה תוצאות ב-4 ימים הראשונים, אלא רק בהמשך. מינוצין מיועד כנגד החיידק של האקנה. ספורל מיועד כנגד חיידקים אחרים. כנראה שהרופא שבדק אותך התרשם מזיהום מעורב בעור או מזיהום ע"י חיידק אחר. רואקוטן איננו אנטיביוטיקה. בברכה,

the magic

New member
אבל הזיהום שלי הוא של אקנה...

נראה לי, אחרת למה לתת לי ספורל בשביל הפצעים? יש לי שם זיהום. ופעם אחת לפני זה, הוא נתן מינוצין, לא עזר. אז באתי שוב, והוא נתן ספורל, אז חשבתי.. אולי זה יותר חזק פשוט? ושאולי זה גם משמש כנגד חיידקים זיהומיים.. ועכשיו שוב - ספורל. מה זה אומר?

קובי כ

New member
לצפורל יש כיסוי רחב יותר של חיידקים

יכול להיות שזאת הסיבה שהוא נתן את התרופה הזאת.

למעלה