ספורים חדשים

ספורים חדשים

שמעתי בשמו, לענין המפרסמים בעלי מופת ספר מעשה,שמלך אחד היו לו שני בנים; אחד היה חכם, ואחד היה שוטה,ועשה את השוטה ממנה על האוצרות, והחכם לא היה לא שום התמנות, רק ישב אצל המלך תמיד. והיה קשה לעולם מאד, שזה שאינו חכם יש לו כל ההתמנות, והכל באים ונכנסים אצלו להכניס או להוציא מן האוצרות, וזה החכם אין לו שום התמנות כלל. והשיב להם המלך: וכי זה הוא מעלה מה שהוא לוקח אוצרות מוכנים וחולקם לעולם ,כי זה החכם יושב אצלי וחושב מחשבות ובא על עצות חדשות, שאיני יכול לבא עליהם, ועל ידי אלו העצות אני כובש מדינות שלא הייתי יודע מהם כלל אשר מאלו המדינות נמשכים ובאין כל האוצרות שלי, אבל זה הממנה לוקח אוצרות מוכנים ומחלקם לעולם , על כן בודאי גדלה ושגבה מאד מעלת החכם על הממנה אף על פי שנראה שאין לו שום התמנות, כי ממנו נמשכים כל האוצרות הנ"ל:(חיי מוהר"ן סיפורים חדשים) ודרך אגב החלפתי שם BOZI לשעבר

פראזניק

New member
אח, אייזיק זה שם:))

רבינו כשנסע והסתיר עצמו, בחר בשם הזה ככינוי. בהצלחה, אייזיק ידידינו:)))

יופי ! כמו חדש ......../images/Emo77.gif

שתזכה להתחדש בדרך רבינו ובעיקר בעבודתך , הפצת דעתו וספריו של רבינו הקדוש . זיין מצליח ! (אמרתי טוב ...?)

ממש אוהב סיפורים כאלה ../images/Emo151.gif../images/Emo77.gif

אני יודע שזה קצת ילדותי אבל בכל זאת יש בזה הרבה חכמה אז אם יש לך עוד כאלו סיפורים חמודים וחכמים כאחד אנא ממך שתפנו. אגב השם bozi היה נחמד אבל אייזיק זה כבר משהו רציני. סתם העיקר שנמשיך להעביר פה חיזוקים ולא חשוב השמות.
אז תתחדש בכל בע"ה

למעלה