הליכות וכמה דקות של מתיחות ...
למרות שמאוד קשה בהתחלה בחודש האחרון כבר ממש התמכרתי להליכות... ואני מרגישה את השיפור באופן משמעותי. הייתי מאוד פעילה בעבר ...אבל בשנה האחרונה , כמעט ולא זזתי ...הכאבים והעייפות היו משתקים. מקריאת מאמרים שונים, ראיתי כי שמים דגש על פעילות אירובית מתונה והדרגתית... בחלק מהמאמרים התייחסו הרופאים לכך שיש להגדירה כתרופה. ערכתי כאן גם מהן מיני סקר על פעילות גופנית...והבנתי שרובנו מוותרות לעצמנו. פישפשתי בזכרונותי לזמנים שהייתי פעילה גופנית וכמה טוב הרגשתי אז והחלטתי ... אם כבר תרופות... אז נלך על המומלצת ביותר בכל המחקים- פעילות גופנית. ההתחלה היתה מאוד קשה... הלכתי לי מס' רחובות וחזרתי...הרגשתי בדיחה שלא עשיתי כלום... אבל החלטתי לא לוותר. אפילו שגם מס' הרחובות האלה היו גומרים אותי לכל היום, כאבים בקרסולים ובשוקים כאילו מצליפים בי בשוט...למחרת לא הלכתי .. אבל הצבתי לעצמי שתי מטרות שאני ממליצה גם לכולם: א. להחזיק מעמד מינימום שבועים, גם עם כאבים.. בשיטת יום כן יום לא, ורק לאחר שבועים שלושה להחליט אם זה מתאים לנו. ב. הצבתי לי יעד... להגיע לים בהליכה... 15 דקות הליכה... בהדרגה. אז אחרי שבועים עוד היה לי קצת קשה,אבל הרגשתי יותר טוב בכללי ...כבר הלכתי כבר כמעט כל יום. לים הגעתי אבל את החזור עשיתי עם מונית. בהדרגה התחלתי לחזור ברגל... ובחצי הדרך לקחתי לי מונית...בהתחלה לכל המרחק ... שבהדרגה התקצר... עד שמצאתי את עצמי מתנצלת בפני נהגים שלקחו אותי שתי רחובות... אבל היום כחודש וחצי אחרי ... אני כבר חוזרת רגלית... ובימים טובים אפילו מוסיפה לי עוד הליכה על הטיילת. ככה קבוע כל יום בין חצי שעה ל40 דקות של הליכה. עכשו לאחר התחלה קשה... אני לא מסוגלת לוותר על ההליכות...או לפחות על נסיונות להליכה... לדוג' השבוע אני משופעת בשפעת... ובכל זאת גררתי את עצמי, להתלבש ויצאתי להליכה ...אמת שרדתי רק רחוב וחצי וחזרתי ...אבל זה נתן לי הרגשה טובה... שלא יורדת מהמסלול. במקביל ממליצה בחום על מתיחות וקצת יוגה.. אני מנצלת את חוסר השינה להשתתף בשיעורי הבוקר בטלוויזיה... מצליחה לבצע רק מס' תנוחות ובשאר אני זומבי על הריצפה.. אבל גם פה יש שיפור. סליחה שהארכתי...