ספורט

אלדדד

New member
ספורט

שלום. אני סובל לפעמים מבעיות של סחרוחורות ודופק מהיר אחרי איבחון מקצועי הגיעו למסקנה שזה נובע עקב לחץ נפשי השאלה שלי - האם ספורט יכול להועיל במקרה שלי כי אני לא עושה ספורט בכלל?

שמש א

New member
ספורט יעזור בכל מקרה

מכיוון שלחץ נפשי גורם למתח פיזי. פעילוטת גופנית גורמת להנעת השרירים, להזרמת הדם בצורה חלקה יותר בגוף, דבר שיתרום להקלה על המתח הנפשי. חשוב מאוד לבצע פעילות גופנית באופן קבוע ובצורה מתונה ונכונה, על מנת לשמור על גוף |תדגש| ונפש רגועים.

אלדדד

New member
ספורט

מה שקרה היא שבאמצע הריצה התחלתי לחשוב מחשבות טורדניות וזה גרם לי לרעד בגוף ועצרתי באמצע עד שנרגעתי, מאז אני מפחד לעשות ספורט...... ושוב, הבעיה היא לא גופנית . האם אתה ממליץ לי להמשיך בכל זאת ?

שמש א

New member
אז...

נראה שכדאי לטפל ראשית בנפש. ממליצה, לללא שום קשר לפעילות הגופנית, לספר על המחשבות הטורדניות והסימפטומים שלהם לרופא המשפחה, על מנת שיפנה אותך למטפל מתאים.

SideKick

New member
או...

למצוא פסיכולוג שמתמחה בריצה למרחקים ארוכים
אבל ברצינות - אפשר בהחלט (ורצוי עד מאוד) לשלב. בטיפול תנועתי עולים הגורמים הגופניים והרגשיים גם יחד. כי כשאתה עוסק בספורט אתה עדיין נשאר עם הלחץ והפחדים לבד (גם אם אתה רץ בקבוצה, התחושות הן שלך). בטיפול יש אדם שנמצא שם בשביל לתמוך בך כשקורים דברים, ואפילו לעודד את הדברים לקרות, כדי שתוכל להתמודד איתם.

למעלה