ספורט מוטורי?

Blue Fire Flame

New member
אבל אני רוצה לרכב על CRF-X

ברשות הרבים (שטח) אני מוכן לשלם מיסים אבל נראה לי שעד שלא ישנו את הקישקוש הזה שכל אופנוע חייב בתקינת כביש אנשים ימשיכו להביא אופנועים מחו"ל

TShavit

New member
אבל זה כבר לא קשור לספורט מוטורי,

אלא למשרד התחבורה. אחד הדברים שאנחנו מנסים לעשות - וזו משימה קשה מאד - זה להרחיב את השימוש המותר בכלים תחרותיים שנועדו לרכיבה בשטח אל מעבר לתחום של מסלולים מאושרים. לא פשוט. טל

Blue Fire Flame

New member
נכון וחבל

לכולנו היתה בהתחלה עוד אשלייה שיום יבוא ונוכל להיכנס לסוכנות ברח' השלום ולצאת רכובים על CRF-X אבל במצבו של ה$ כיום אולי עדיף ל
ולבקר את דוד סם

hananlv

New member
סליחה - אבל באיזה מקום בעולם אתה יכול לרכוש

CRF_X בלי תקינת כביש ולרכב איפה שבא לך?

Blue Fire Flame

New member
מי אמר CRF-X לכביש ../images/Emo12.gif

כמו שלטרקטורון יש מגבלות הייתי רוצה אותן מגבלות לאופנועי שטח ולקנות אותם פה + ביטוח, אני אפילו לא מזכיר את נושא המיסוי המופחת לטרקטורונים, זה שבכל העולם נמכרים אופנועי שטח ורק פה לא צריך להדליק נורה אדומה ואי אפשר להתחבא אחרי חוקים מנדטורים, אולי מישהו עם רקע מישפטי (כהצעתו של טל ש.)יוכל לבחון את הסוגייה. ואולי נגזר עלינו לנתח להביא לבד אופנועים מחו"ל .....

TTמאניה

New member
recreational license

60$ per year, and you can drive it in all the state forest or motocross rings around the country me like CRF250X me have one!

YAIRBZEE

New member
טל עזוב אותך, קנטרנים תמיד יהיו, ויעדיפו..

לרכב בצורה מחתרתית ולפגוע בכך בשאר ציבור רוכבי הדו"ג, רק בכדי לחסוך כמה ג'ובות, שלאחר מכן יצטערו שלא שילמו אותם כאשר יוחרם להם הכלי בשווי 50000 נגיד, שלא לדבר על השיפורים ,הזמן והאהבה שהשקיעו בו. או שהכלי ייגנב מהם מה הם יעשו? מי מבטח להם מוטוקרוסים היום? לאיזו תחנה הם יגשו להגיש תלונה? סתם שתדעו, יש לי חבר יסמ"ניק שהמכס לקח לו את ה YZF בפשיטה על המוסכים בת"א, ואפילו הוא לא הצליח להשיבו! תתחילו לחשוב קצת לטווח ארוך ולא רק על מה שמעבר לבאמפ הבא!

thegreengo

New member
tאתה חיי בסרט

החוק עבר (או יעבור) רק בגלל שהיבואנים רוצים לגזור קופון על שוק המוטוקרוסים (שרץ חזק). לא נראה לי שמשהו יכול/מתכוון לאכוף אותו באופן פעיל. אין למשטרת ישראל כח אדם להעמיד ניידת (4X4) בכל סינגל על תל חדיד/בן שמן . ככה שבגדול לא נראה שיהיה הבדל משמעותי. האם באמת זה ישנה את הרגליי הצריכה? כנראה שלא. נידנו להיות מיעוט של חוליגנים בתוך ים של משפחתומטיות, לא משנה כמה חוקיים נהיה. כנראה שגם אחרי שהחוק יעבור אני אצא לסיבוב סינגלים של שבת בבוקר בין שורות פיקניקים משפחתיים ... קל לחשוב על זה כספורט מוטורי אבל למעשה רובנו המכריע לא ספורטאים, כי אם חובבנים המנסים לברוח מהימצאות החוקים.יהיה תענוג גדול לגשת לשלום 9 ולרכוש CRF חדש בחמישים אלף שקל ,או לארח את סמטס וחבריו בסבב הראשון במדינת היהודים, רק שאא חלומות יפים שאולי הילדים שלנו יוכלו להתלות בהם.תמשיכו לרכב,תהנו מכל רגע. יש מירוצים באינדורו,סופרמוטו וקארט. תסתכלו על עם ישראל ונבחריו ,האם נראה לכם שזה מה שיושב בראש מעיניהם? i seriously doubt that

NORTH FORESTER

New member
בידיוק על זה אני מדבר

אני מצטט את thegreengo "לא משנה כמה חוקיים נהיה. כנראה שגם אחרי שהחוק יעבור אני אצא לסיבוב סינגלים של שבת בבוקר בין שורות פיקניקים משפחתיים ... " תחשוב שעוד הרבה כמוך רוכבים בין מטיילים בשבת-לא ייקח הרבה זמן והתלונות יגיעו לקק"ל ולשמורות הטבע ותראה שהשטחים יתחילו לאט לאט להסגר עלינו. יש להשקיע בתרבות הרכיבה-לא רוכבים לייד מטיילים,משתוללים בחופי היים בשעות השיא ונוסעים כמו טמבלים בכבישים ציבוריים עם אגזוזים מחרישי אוזניים. על עצמי אני יכול להעיד שאת קטעי הכביש שאני רוכב אני עושה בזהירות בטח ובטח בתוך יישובים,בחגים ובשבתות אני לא מתקרב לאזורים מטויילים ואם כבר נפגשתי בכאלה אני מוריד מהירות ומשחק אותה אופניים....

MexMex

New member
זה נכון, אבל

זה בכלל לא קשור לחוק הספורט המוטורי אלא לתרבות רכיבה, בדיוק כמו שאמרת. M.

פ ו כ י

New member
אחלה טיעון../images/Emo67.gifזה בדיוק הסיבה מדוע החוק טוב

אם טרם הפנמת, גם אם תקנה מוטוקרוס חוקי בשלום 9 ותרכב בתל חדיד- אתה צפוי לזימון למשפט על רכיבה ללא ביטוח חובה וטסט כשאל שני העבירות האלה יצטרף סעיף שלישי- נהיגה בכלי שאינו מורשה לתנועה בדרך ציבורית! ואיזה קופון בדיוק יגזרו היבואנים כשאתה אישית תוכל להביא מחו"ל אופנוע במזוודה ובמקום לשקשק את ביציך במסלול הירוק, פשוט תבחר להצהיר על הבאתו, לשלם מכס כדת וכדין ולהכשיר את הקרפר שהבאת? הרי לצאת ברכיבה משדה התעופה לא תוכל כי גם אז לא יהיה לך ביטוח ורישוי לכביש!! רוצה לחסוך בקניית אופנוע MX במקום אנדורו? סבבה לך. הנה בא המחוקק ומאפשר לך. לרכב בטוח במסלול סגור, בלי חשש ממשטרות והחרמות מכס בדרך אל/מהמסלול. רק מה, אסור לך לרכב בדרכים ציבוריות (כן, תל חדיד ומודיעין זה דרך ציבורית). לי, ששילמתי מיטב כספי על אופנוע אנדורו- יהיה מותר. למה? כי שילמתי על הזכות להשתמש בדרך הציבורית ע"י רישוי וביטוח חובה ומצידי שהטוחן יתאמן באנדורו וורטיקלי על קיר הטיפוס בגני התערוכה
אתה יודע מה? אפרוֹס לך מִשנתי; למה אני, שרכשתי אופנוע אנדורו במיטב כספי ושילמתי מיסים ומבוטח כחוק צריך לממן אותך? ומה במקרה של פגיעה חס וחלילה? הרי בצורה זו או אחרת המדינה מגלגלת את ימי האישפוז שלך אלי ע"י ייקור ביטוח החובה. מצטער אחשילו, מי שרוצה לרכב אנדורו בשטחים פתוחים- ש י ש ל ם צר לי לומר זאת, על עבריינים צריך לשלם ואני תקווה ששלטונות החוק במדינת ישראל ימצאו את המשאבים לאכוף את החוק הזה ולחומרה..

Blue Fire Flame

New member
אתה יורה לכיוון הלא נכון../images/Emo70.gif

מה שרצוי זה רישיון כמו שיש לטרקטורון וביטוח דומה. גם טרקטורון לא יכול לצאת מנתב"ג בנסיעה. אנו מוכנים לשלם את כל המיסים + ביטוח לעלות על עגלה אם צריך להגיע לשטח לרכב להנהתנו (לא כולם רוצים להתחרות) ולחזור הביתה בשלום. זה שהמדינה המיוחדת שלנו לא מאפשרת בכלל להביא אופנועי שטח זה אבסורד שזועק לשמיים.

פ ו כ י

New member
ולכן, קנה מורשה לכביש ושלם מחיר מלא כמוני

ולכשתרצה לרכב במסלול- אף אחד לא ימנע ממך זאת וגם לא תזדקק לעגלה כדי להגיע למסלול או לשטח
רק שכמובן שתצטרך לבטח את עצמך בביטוח סיכוני ספורט כדי לא להפיל על רוכבי הקטנועים ואופנועי הכביש את עלויות הכיף שלך
וכמובן לא לשכוח לשלם לבעל המסלול דמי שימוש
שבת שלום

Blue Fire Flame

New member
לאחד מאיתנו יש בעיית הבנה... וזה לא אני...

תפסיק כבר להתבכיין כמה שילמת.... על מורשה כביש... ואם עוד לא הבנתה מה רציתי לומר אז כנראה שגם לא תבין... שבת שלום.

לא דומה

טרקטורונים הם כלי עבודה - ככה הם נכנסו לארץ ועל פי ההגדרה הזאת, ובסיוע הלובי החזק של החקלאים, גם זכו לתנאי הרשיון היחודיים שלהם ואתה יודע מה - גם היום, רוב רובם, זה מה שהם עושים. בהמשך, ותחת אותה מטרייה, גם התחילו להגיע טרקטורוני ספורט ופנאי למיניהם אבל הם נראים מספיק דומה כדי ליפול תחת אותה הגדרה אז אלה שקנו אותם הרוויחו. אתה רוצה שמוטוקרוסרים יהנו ממעמד דומה? בבקשה - תשכנע מספיק חקלאים לגרור מיכלים, לחרוש, לקצור או לעשות כל שימוש חקלאי אחר עם הכלים האלה ותקבל רשיון באותם תנאים.

פ ו כ י

New member
בוא תזביר לדיסלקט כמוני למה התכוונת

הזכרת טרקטורונים? הם משלמים ביטוח חובה יותר מאופנוע ולא מורשים יותר לנוע אלא רק בדרך חקלאית. זהו, סגרו את הפירצה הזאת.. אז איפוא פה החיסכון? מחפש אופנוע זול שמורשה לתנועה? קנה KTM 125 חדש דנדש ב-50 אלף ותן בגז. המדינה צ'יפרה אותך והורידה את המכס לכל המאה עשרים וחמשים. ושלא תבין אותי לא נכון, לכשיגיע CRF X לתצוגה של מאיר או, יותר עדיף הוסקוורנה CR250 לע. אבניר סביר שגם אהיה בין עשרת הראשונים שיקנו אחד מהם. רק שעד שזה יקרה יש מצב שאני, הטוחן,DAN TAL וירחמיאל נתחרה במחלקת תשושים על כסאות גלגלים והשופט יהיה הטל"ש .. עד אז נשאר לי רק לחלום

DAN TAL

New member
פוכי,אני כבר עכשיו תשוש.אבל לא בגלל זה...../images/Emo3.gif

Blue Fire Flame

New member
בואו נחדד את הסוגייה

לא מעניין אותי חוק הספורט המוטורי
רוב האנשים לא רוצים להתחרות. כל מי שרוצה מרוץ אני מניח שהחוק עונה פחות או יותר על צרכיו. צריך לפעול במישור אחר/נוסף/שונה מול מי שצריך כדי לרשום אופנועי שטח כמו טרקטורונים. בלי שום קשר לתחרויות. כמו שרוכב פולריס משלם מיסים + ביטוח ומורשה שטח בלבד מדוע לא אופנועי שטח

למעלה