ספורט לבריאות

אושרי

New member
ספורט לבריאות

שאלה לי אליכם , היום כשהליכה ,ריצה וכל מיני סוגים של ספורט,נחשבים חשובים לשמירה על בריאות הלב ובכלל. עלה בדעתי שבמקומות כמו בני ברק,שבה אוכלוסיה שהספורט מוקצה שם. אין יותר בעיות לב ותוחלת חיים קצרה יותר,להפך,כל רב מפורסם,סוגר 90 בקלות לפני שמחזיר נשמתו. אפשר סופסוף לנוח בלי יסורי מצפון?

חזי147

New member
לא..

רבנים יחיו יותר מכיון שיש להם כוח רוחני משמים מכוונים להם לחיות ככה לא משנה כמה ספורט תעשה פתאום תלך ברחוב ואוטוו יתקע בך ותמות

ה"לא" שלי מגיעה מצד אחר של המטבע

אבל, הוא נשאר לא ! הסבא רבא שלי מעולם השתמש בגפרור או מצית - אחת ליממה בלבד, את יתר הסגריות הדליק האחת בשניה. אכל ק"ג בשר עם שעועית לבנה לארוחת בוקר. הפעילות הגופנית שעשה היתה לגזור בדים ולתפור (חייט גדול היה סבא רבא) ולדפדף בספר התפילה. מעולם לא הרכיב משקפיים, מעולם לא נזקק לתותבות ונפטר בשנתו בגיל 102.... לעומתו - סבי, לא עישן, לא שתה, הלך יומיום במצוות גמילות חסדים בכל בתי העיר העתיקה, התפלל לבוראו בדבקות שאין דומה לה - ובגיל 61 לאחר יסורים קשים - נפטר מהתקף לב. ההוכחה המדעית כי פעילות גופנית מפחיתה בשיעור ניכר מחלות הקשורות לכלי דם, מחלות אנדוקריניות, ובעיות של מצוקה נפשית לסוגיה - קיימת סאלפי מאמרים. פעילות גופנית היא סם חיים, מעיין נעורים.. ולכן התשובה החד משמעית היא: לא רק שאין להפסיק - יש להעלות את המינון אחחחחח הרבה בריאות.

אושרי

New member
מנוחה לשיפור הבריאות

ברור לי שפעילות ספורטיבית,משפרת הבריאות. אני שואל האם יש מחקר מדעי כל שהוא,בדומה למחקר שגילה מיעוט מקרי סרטן עור בעדה החרדית,עקב לבושם המחסה כל טפח, שיוצר קשר בין ,יותר בעיות לב באותה עדה,עקב חוסר פעילות גופנית?

בהחלט,../images/Emo22.gif

אולם איני סבורה שלעדתיות יש חלק במשוואה: יותר פעילות גופנית = פחות חולי קרדיוווסקולרי אם אתה זוכר, אושרי - לפני שנים דובר על כי העדה התימנית "סובלת" מפחות התקפי לב עקב מאכליהם המיוחדים, ואכן הוכח כי במאכלים מסויימים ישנם נוגדי חמצון טבעיים הגורמים לירידה משמעותית בחולי, ולירידה ברמות השומנים בדם. קיימים אין ספור מאמרים המדברים על הקורלציה בין פעילות גופנית מסודרת וקבועה לבין ירידה בבעיות לב, יתר לחץ דם, סוכרת, עליה במסת העצם ועוד ועוד ועוד. אמור בדיוק מה אתה מחפש ואנסה למצוא לך את המאמר המתאים. לא בהכרח בעברית כמובן. אגב, נפש בריאה בגוף בריא הוא פתגם בן כמה מאות שנים???

למעלה