ספורט והמצב

tristan79

New member
ספורט והמצב

את ההודעה הזו התחלתי לכתוב לפני 20 דקות ואז היא הפכה ללא ממש רלוונטית כשנשמעו קולות הסירנה גם בגוש דן, אבל עדיין:
מה דעתכם על קיום משחקי כדורסל (או ספורט בכלל) במצב העניינים הנוכחי בארץ?
היום הודיעו שבליגת הכדורגל משחקיהן הביתיים של באר שבע ואשדוד ידחו, ואני מניח שגם משחק הבית של אשקלון בליגת העל בכדורסל ביום א' ידחה אבל זה נעשה מסיבות בטחוניות טכניות (האיסור על התקהלויות גדולות במקום אחד). השאלה שלי היא לגבי שאר הליגה והמשחקים המרוחקים מאזור הסכנה - האם צריך להפגין סולידיריות ולבטל את כל משחקי המחזור? האם הערך הספורטיבי לא נפגע כשמקיימים משחקים במצב כזה (איפה נמצא הראש של הזרים שלא ממש מורגלים בחיי "שגרת חירום" שכזו)? או שדווקא חשוב לשמור על הנורמליות ולאפשר סוג של אסקפיזם (למי שרוצה בכך) בדמות הספורט?
מה דעתכם?

Roy M

New member
לדעתי, כל יציאה מהשגרה (בכפוף לאזור הסכנה),

היא תבוסתנות, כישלון וניצחון למחבלים.

אבל אין מה לעשות

המדינה יצאה מהשגרה וזה כבר לא ישתנה. בראש אנחנו לא בשגרה ולכן אין סיבה לעטות פנים אמיצות ולהמשיך הלאה. ספורט הוא בידור ואם הראש לא בבידור, אפשר לדחות את זה.

tristan79

New member
את האמת - לא מעניין אותי מה חושבים

המחבלים (ואני לא בטוח שביטול מחזור ספורט שלם לעומת "רק" ביטול חלקי יחשב בעינהם לכזה ניצחון).
מבחינתי מה שחשוב זה מה קורנו בתוכנו כמדינה וכעם ופה מצב שבו בחלק מהמדינה מתקיימים אירועי ספורט ובידור כרגיל בעוד שחלק אחר של המדינה נמצא במצב חירום נראה לי ממש חסר סולידריות על סף הפוגע באוכלוסיה שנמצאת תחת אש. אולי באמת לא צריך לשבור את השגרה ולקיים את משחקי הספורט שאפשר (מחוץ לאזור הסכנה) אבל אני מאוד שמח לראות שיש כבר התארגנויות להביא את תושבי הדרום ולאפשר להם כניסה בחינם לאירועים כאלו (באופן ספציפי אני יודע שמכבי נתניה בכדורגל מביאה למשחקה מחר 500 בני נוער מאזור הדרום ותאפשר לתושבי הדרום להרשם ולקבל כניסה בחינם למשחק), זו הדרך הנכונה והראויה להצדיק את קיום את שגרת הספורט בארץ במצב הנוכחי.

Puskas

New member
צריך לבטל

מעבר לקבוצות שבתוך קו האש שמובן מאילו שיש לבטל את משחקיהן,
יש גם את הקבוצות משאר אזורי הארץ שאולי יש להם משפחות קרובות בשטח האש,
למי יש ראש לשחק בכלל? הרי כבר יומיים שאני רואה רק חדשות ולא עוצר לרגע בשביל לצפות במשהו אחר..
אז ספורט? למי אכפת..

סלים וארזה

New member
מנהל
יש שתי נקודות נוספות יש אנשים שזו העבודה שלהם לשחק כדורסל. הם לא עושים משהו אחר. האם אתה תהיה מוכן לא לעבוד כדי להפגין סולידריות? עזוב לרגע שמדובר בבידור, זו עדיין עבודה לגיטימית שמשפחות תלויות בה.

הנקודה השניה היא דמגוגית אבל תסביר למה אני מתכוון: אפשר באותה מידה לדבר גם על חינוך. הרי יש בתי ספר סגורים בדרום, אז מדוע בשאר המדינה הילדים הולכים לבית ספר? למי יש ראש ללמוד על תנ"ך, גיאוגרפיה וחשבון כשכל החדשות הן על המצב הבטחוני?

באמת אני לא יודע מה התשובה. אין צודק ולא צודק בקיום אירועי ספורט. יש טיעונים טובים לשני הצדדים.

tristan79

New member
לגבי הנקודות שלך

דבר ראשון - כל עוד לא מדובר על תקופה ארוכה (אינשללה) או ביטול משחקים, אלא רק דחייה ספציפית של מחזור משחקים אחד או שניים אין שום סיבה שזה יפגע בפרנסה של השחקנים. בהיבט הזה הרבה יותר בעייתי זה מה קורה עם אנשים שמועסקים על בסיס משמרות, לצורך העניין אלו שעובדים באבטחה של המשחקים האלו וכו' ובאמת יכולים להפגע כלכלית, מאשר השחקנים שמקבלים משכורת על בסיס עונתי ולא פר משחק.

לגבי הנקודה השנייה זה באמת העניין הזה של בידור לעומת החיים הרגילים. אני מאוד מקווה שבבתי הספר משנים את מערכת הלימודים וכן מתייחסים למה שקורה אבל בכל מקרה יש הבדל בין מהלך החיים היומיומי של האנשים (לימודים, עבודה) לעומת דברים כמו ספורט ובילויים שקיום שלהם יכול להתפס כחוסר סולידיריות בין חלקי המדינה השונים.

Puskas

New member
לא מסכים

גם זמר ושחקן אלו מקצועות לכל דבר ועניין אבל אף אחד לא יקיים הופעה עכשיו באמפי באשדוד או בכל מקום אחר באזור..
כל מקצוע והסיפור שלו, הרי המון בתי עסק נותרו סגורים בדרום בימים האחרונים כי מסוכן לבוא..
אז כן, אותם אנשים לא הלכו לעבודה בגלל המצב.
זה לא צריך להיות שונה כשמדובר בשחקני כדורסל/רגל שאמורים לשחק באשקלון, אשדוד, ב"ש, יבנה והסביבה..
בנוסף, לקיים מחזור של 2 משחקים בקושי זה מגוחך.. עדיף לדחות וזהו.

Puskas

New member
לא צריך להיות

לאות סולידריות ראוי לבטל אירועים המוניים וחשובים.
הצגות בקמרי שימשיכו להיות כל זמן שהירי על ת"א הוא מינימלי.
אבל כל מה שבטווח של עד 40 ק"מ יש להשבית לחלוטין.

צ י נ י

New member
אם לא היה קבוצות ישראליות שמשחקות באירופה

היו מבטלים מיד את המחזור

למעלה