ספורט ואינסולין

shugale

New member
ספורט ואינסולין

הי לכם,
עדיין עובדת על מציאת הבזאלי הנכון בשבילי, והחופש משבש במקצת את ההתנהלות - היפואים בבוקר בעיקר.
התחלתי לאחרונה לעשות הליכות במשך כשעה (בערב), ואני רואה שבמהלך ההליכה יש לי ירידת סוכר חדה, עד להיפו. אתמול ניסיתי להוריד את הבזאלי לפני ותוך כדי הפעילות, והגעתי ל-200, עם סיום ההליכה.
יש לכם הצעה כיצד להתאים את הבזאלי לזמן הזה או מה לאכול לפני הפעילות? אחת המטרות של הפעילות הגופנית היא ירידה במשקל.
תודה וחג שמח!

תנסי לעשות היום מה שעשית אתמול, נסיון חד פעמי

לא אומר כלום.
פעילות גופנית חשובה מאוד לכל בני האדם, במיוחד לסוכרתיים.
היא יכולה לעזור בירידה במשקל, בתנאי שגם הדיאטה תהיה מתאימה.
הליכה טובה של שעה יכולה "לצרוך" 300-400 ק"ק בלבד, בנוסף לגרום דברים טובים לגוף.

IrisPeleg

New member
שאלה

האם הבעיה היא רק בזמן הליכה?

אם כן, זה אחד מיתרונות המשאבה.
אפשר להוריד את האינסולין בזמן הפעילות.

מה אני עושה: אוכלת ארוחת ערב ולא לוקחת עליה אינסולין.
אפשרות אחרת היא לצרוך גלוקוז בזמן ההליכה.
כך אני נותנת לגוף רק את הגלוקוז שהוא צריך בלי כל הקלוריות האחרות.

מתאים לך?

תומרונתם

New member
מנהל
פעילות גופנית

משפיעה על כל אחד אחרת, ולכן את צריכה לנסות כל מיני דברים עד שתמצאי מה שעובד לך.
אצלי למשל - זה מה שאני עושה אם אני מתכננת שעה הליכה:
* מודדת לפני. אם יש באיזור 120-150 אני אוכלת משהו בערך בסדר גודל של 15 פחמימות (בדרך כלל פרוסת לחם עם קפה) בלי לקחת עליו אינסולין. אם יש פחות, אז אוכלת קצת יותר, לפעמים אפילו בננה שזה קצת מקפיץ יותר מהר.
* במהלך האימון מורידה את הבזאלי ל-20-30%
* אחרי כל 15-20 דקות שותה כמה לגימות מיץ תפוזים
* מודדת בסוף. אם באיזור 120-150 משנה את הבזאלי ל-200% לשעה. אם יותר, בנוסף לשינוי הבזאלי אני כבר לוקחת "מראש" על הארוחה שאוכל בערך עוד חצי שעה. אם פחות, לא משנה את הבזאלי ולא לוקחת כלום מראש, וכמובן שאם נמוך אז אוכלת/שותה משהו.

את כל השלבים האלו את יכולה לשנות תוך כדי שאת בודקת איך זה עובד עליך: מה לאכול לפני (לחם=נספג לאט או פרי=נספג מהר)? לאיזה אחוז להוריד את הבזאלי? לכמה זמן? אולי להוריד את הבזאלי חצי שעה לפני האימון (אגב, אם נמוך לי לפני, זה מה שאני עושה)? אולי להוסיף את ה-200% ליותר מזמן האימון? או פחות?
בקיצור, יש לך הרבה משתנים, תנסי כל פעם לשנות אחד עד שתגיעי ל"מרשם" שעובד לך הכי טוב.
והכי חשוב - לא להתייאש! גם אם יש לך 200 לשעה-שעתיים, היתרון מהפעילות הגופנית גדול מהנזק של שעתיים על גבוה.

בהצלחה!

(סתם דוגמא על עד כמה זה יכול להיות שונה אצל אחרים: מישהו שהכרתי אמר לי שלפני אימון הוא אוכל חטיף אנרגיה ולוקח עליו אינסולין בכמות המתאימה, ואז מוריד את הבזאלי ל-0 במהלך האימון. אם אני הייתי עושה את זה, 15 דקות לתוך האימון כבר הייתי בהיפו מטורף...)

shugale

New member
עושה ניסוי עכשיו..

מתחילה עם 194, אחרי אוכל, בלי המלצה של המשאבה לקחת אינסולין. גבוה, אני יודעת. לא אקח אינסולין כי לא רוצה היפו. נשבר לי מההיפואים!
אוריד ב-40% את הבאזלי ואם תתחיל מגמת ירידה (הסנסור ידווח למשאבת וויאו שתדווח לי..), אוריד עוד יותר, או אפסיק.
אני רואה שבסוף ההליכה, בערך אחרי שעה של הליכה, מתחיל לרדת הסוכר, כתוצאה מהאינסולין שהיה לי בזמן ההליכה או בשעה-שעתיים שלפני ההליכה.
מאמינה שבנוסף לשונות בין האנשים, ההבדלים גם נעוצים במזון שאוכלים לפני הפעילות הגופנית.
אצרך לבדוק מה אעשה אחרי ההליכה, וזה יהיה תלוי באוכל וברמות הסוכר.
תודה על התשובות!
יוצאת לדרך..

תומרונתם

New member
מנהל
כמובן! שכחתי להוסיף פרט חשוב זה...

כמה אינסולין יש לך "במערכת" ומה אכלת קודם מאוד חשובים לתכנון מה לעשות.
אם אפשר, אני משתדלת לצאת עם כמה שפחות אינסולין שנשאר מהבולוס האחרון. נכון, זה אומר שצריך לתכנן את האימון כמה שעות מראש ולפעמים זה pain in the butt, אבל זה עוזר מאוד עם ההיפואים.
אם אני יוצאת לאימון שאני יודעת שיש לי אינסולין פעיל, אני אוכלת יותר לפני, וגם שותה יותר מיץ תוך כדי.

הליכה נעימה!

למעלה