ספונסרשיפ אנגליה

• פותח הנושא Omoj
  • פורסם בתאריך

Omoj

New member
ספונסרשיפ אנגליה

היי,
אני בת 30 ויש לי בן זוג אנגלי.
אנחנו ביחד מינואר השנה ומאוד היינו רוצים לבדוק אפשרות של מעבר שלי לשם.
בדקנו אפשרות של ויזת פרטנר- ולפי מידע שקיבלנו- ניתן לקבלה רק בהוכחת מגורים משותפים של לפחות שנתיים.. לכן החלטנו לבחון אפשרות של מציאת ספונסור באזור לונדון (אני עובדת בתחום הביטוח). האם מישהו התנסה בסיטואציה דומה..? של בדיקת מעבר בן/בת זוג לאנגליה? או בכלל- של מציאת ספונסר באנגליה?
אנחנו מאוד רציניים והיינו רוצים למסד את הקשר שלנו בשלב המשך, אך עוד מוקדם מדיי בשביל זה, לכן זו לא אופציה עבורנו כרגע.
אשמח לקבל תגובות..
תודה רבה

בקר12

New member
ה"ביחד" שאת מדברת עליו זה מגורים משותפים?

וניהול משק בית משותף שתוכלו להוכיח בהמשך? כי אם לא, זה לא כל כך נחשב להוכחת זוגיות לצורך ויזת פרטנר (במידה ולא תתחתנו).
לגבי "ספונסר" שזה בעצם מעבר על ויזת עבודה TIER 2 זה כבר סיפור אחר והרבה יותק קשה אלא אם כן יש לך התמחות וכישורים מיוחדים. לא ברור לי מדוע שמעסיק בריטי ייטרח להיכנס לכל המאמץ להיות ספונסר שלך.
אולי יש חברות ישראליאות שיהיה מעוניינו בשירותייך בלונדון?

יעלי9

New member
כרגע את לא יכולה להגיע כבת זוגו

אלא אם כן תתחתנו, אתם עדיין לא מספיק זמן ביחד כדי להחשב בני זוג מבחינת רשויות ההגירה.
אפשרויות אחרות לאישור מגורים בבריטניה הן לעבוד או להיות סטודנטית. כל אחד מהמסלולים האלו לא טריוויאלים אבל תמיד קיים סיכוי. תקראי על סוג האשרות האלו (TIER2 או TIER4) באתר של הUKBA ותראי אם יש על מה לדבר.
כמו שבקר אמר, על מנת לקבל אשרת עבודה צריך למצוא מעסיק שירצה אותך (ולא עובד מקומי או אזרח האיחוד האירופי).

Omoj

New member
הכל נכון..

אנחנו לא מספיק זמן ביחד וגם לא ניהלהו משק בית משותף לתקופה של לפחות שנתיים. מבינה שגם קיים קושי בסופנסרשיפ.. אבל בכל זאת- מהן האפשרויות העומדות לרשותינו....? לצערי זה רק ספונסרשיפ, בשלב זה לפחות. מכירים סיפורים דומים אולי...?

forglemmigej

New member
היות והסיכויים שלך נמוכים ביותר למציאת עבודה

הייתי ממליצה על נישואים זה לא חייב להיות רומנטי תמיד, אם בלאו הכי אתם רוצים לחיות ביחד אז זה למעשה משהו פרקטי .
השאלה הנשאלת האם החבר מעונין במעבר שלך לגור איתו, לפעמים זה די חד צדדי .
אפשרות אחרת היא לגור במדינה אחרת באיחוד ואז לא תצטרכו להתחתן כי חלים חוקי האיחוד ולא של בריטניה, האם זה אפשרי ככה תוכלו לבדוק אם בכלל מתאים לכם לחיות ביחד .
מעבר לא צריך לעשות בגלל התאהבות במישהו/י אלא כי רוצים לפתוח דף חדש בחיים ולנסות את המזל במקום אחר, אולי פתאום תראי שלא מתאים לך הריחוק מהמשפחה מהתרבות שאת רגילה, אליה משפה חדשה שצריך לדבר רק בה זוהי סאגה ארוכה ולא נגמרת.

Omoj

New member
הכל נכון..

אנחנו לא מספיק זמן ביחד וגם לא ניהלהו משק בית משותף לתקופה של לפחות שנתיים. מבינה שגם קיים קושי בסופנסרשיפ.. אבל בכל זאת- מהן האפשרויות העומדות לרשותינו....? לצערי זה רק ספונסרשיפ, בשלב זה לפחות. מכירים סיפורים דומים אולי...?

בקר12

New member
כבר קיבלת תשובות די מלאות

מה עוד את רוצה לדעת?
לימודים - אפשרי - יעלה לך כסף רב.
זוגיות/חתונה- קיבלת תשובה
עבודה - בלי פרטים על ההתמחות שלך לא יוכלו אם בכלל לעזור לך הרבה

בקר12

New member
אגב, למה לא לבקר כתיירת אצלו?

תוכלי לחיות שם כמה חודשים (אולי עד 6 חודשים) כתיירת.

Omoj

New member
תודה רבה

קודם כל- תודה רבה על התגובות, מעריכה את העזרה.
נישואים כרגע הם לא אופציה, אבל זה בהחלט משהו שאנחנו מדברים עליו ואנחנו מאוד רציניים אחד כלפי השניה- אבל כמו שכבר נאמר.. לא מדובר רק ברצון שלי וגם בלי כל קשר- אני חושבת שכדאי לחכות קצת ולא להפעיל לחץ על הקשר, אלא לתת לו להתקדם בטבעיות...
אידיאל מבחינתי יהיה- למצוא מעסיק ולהתקדם הלאה עם הקשר שם. נורא נורא מבאס שאין דרך פשוטה יותר לעשות את המהלך הזה....
אני עובדת בתחום הביטוח הפנסיוני, אבל לא בטוחה האם המקצוע נדרש שם. מה שכן- בהחלט ננסה.
הייתי רוצה לשמוע- אם מכירים- איך ואם מאתרים עבודה בקונסוליה הישראלית..?
תודה מראש...

republik

New member
הבעיה עם המקצוע הזה

היא שכמו רבים אחרים זה מקצוע שצריך בשבילו תעודה, ושהידע בו מבוסס על חוקים ופרקטיקות במדינה מסויימת. כלומר, לא בטוח בכלל (הייתי אומר שרוב הסיכויים שלא) שהרשיון שלך (אם אני מבין נכון את מה שאמרת שאת עושה) יהיה מוכר בבריטניה, ורוב הסיכויים שתצטרכי להוציא את התעודה מחדש. אני רו"ח, ולמרות שהפרקטיקה בתחום הזה בישראל היא כמעט זהה לזו שבבריטניה, אין שום הכרה מקצועית בלימודים שעשיתי או בתקופה (3.5 שנים) שעבדתי במשרד רו"ח בינלאומי בארץ.
מה שכן, זה כן נתן לי יתרון בקבלה לעבודה כאן במה שנקרא מסלול בוגרים, שזו תכנית (בדר"כ בת שלוש שנים, בלי קשר לתחום) שבסופה מקבלים תעודה. אני לא מכיר את התחום של ביטוח פנסיוני בבריטניה, אבל אני בטוח שלכל החברות הגדולות שמתעסקות בזה יש תכנית כזו, קחי בחשבון שהשכר בתכניות האלה נמוך מאד בהתחלה (בעיקר אם חיים בלונדון, ואפילו אם עובדים בבית השקעות - ששם מקבלים את השכר הגבוה ביותר בפער משמעותי מהשאר - אין שום סיכוי שזה אפשרי כמשכורת יחידה לפי מה שאנשים אומרים פה על המשכורת הנדרשת בלונדון).
צריך גם להוסיף שלא תמיד מקבלים לתכניות האלה אנשים שצריכים ספונסר, אבל בואי נגיד ש-99% שהשכר שלך יהיה גבוה משמעותית מהשכר שדורשות רשויות ההגירה בקטע של הגירה כבת זוג של אזרח בריטי (למרות שאני לא יודע אם אפשר "להעביר" את דרישת השכר בין בני הזוג).
זה גם תהליך קבלה מאד ארוך. אבל אם תרצי לעבוד במקצוע שלך, זה (כנראה) מה שתצטרכי לעשות - שוב אני אדגיש שאני לא מכיר את התחום הזה בבריטניה.

יעלי9

New member
תחליפי את המילה ספונסור ב'מעסיק'

זה מה שאת מחפשת. חפשי עבודה באזור לונדון (ועדיף גם הרבה יותר רחוק)ק. העניין הוא, שעבור המעסיק הוצאת ויזה לעובד היא עניין מסובך ויקר כך שאת צריכה שיהיה לך משהו להציע שעדיף על פני העסקת כל אזרח אירופאי אחר.

לגבי חוויות מתחום הזוגיות - אולי תנסי לשאול בפורום זוגות מעורבים?

זה נורא נורא מתסכל, אבל ככה זה.

אם לונדון מתאים לך, אולי תחפשי חברות ישראליות או בקונסוליה הישראלית בלונדון שיעסיקו אותך.

למעלה