ספוילר - מהו? תודה

Superdror

New member
ספויילר הוא "כנף "

שמותקנת על הבגאז' של חלק מהמכוניות בדר"כ, ניתן להתקינו על כל רכב, גם על רכבי 5 דלתות ללא בגאז'(האצבק). מה הוא מוסיף לרכב פשוט - סביר להניח ששום דבר, מוסיף למראה, למשקל הרכב, להריסת האווירודינמיות של האוטו - וכמובן, מושך אנשים שיבואו לגנוב אותו ולהשאיר חורים ושריטות על מכסה הבגאז'.

Superdror

New member
ובקישור המצורף תוכל לראות תמונה

של סובארו אימפרזה עם ספוילר.

Krishi

New member
אאא...

ספויילרים, אם לשים במכוניות ובמקומות ובצורה הנכונים יוסיפו או לפחות לא יזיקו לאווירודינמיקה של האוטו... וחוץ מזה זה יפה

yotyot65

New member
ספוילר..

במכוניות מרוץ ספוילר אמור להשאיר את המכונית על הקרקע ולתת לה יציבות וזה גם יפה...

Mr MAG

New member
ספוילרים

כנף שמותקנת בחלק האחרוי של האוטו ואמורה להשתמש בניתוב נכון של זרם האוויר כדי לשפר את אחיזת הכביש והשליטה ברכב. כל זה תקף רק כאשר הספוילר מתוכנן ומותאם בהתאם למבנה הרכב ופםרמטרים אחרים רבים, במהירויות מאוד גבוהות... וזה יורגש רק אם באמת גם שאר הפרמטרים באוטו מכווננים לצרכים ספורטיביים. אם תשים ספוילר על עגלה זה לא ישנה כלום. במכוניות רגילות.. זה לא משנה כלום. סתם ליופי \ פוזה.

adidas88

New member
חחח ממש לא

מסיבה כלשהי לנו יש ספויילר על האוטו וזה לא מונע שום חדירת גשם (איפה שמעת על זה??) כפי שכתבו פה זה בהחלט מיותר ובעיקר נהגי מירוצים משתמשים בזה

Superdror

New member
יש הבדל בין כנף לבין ספויילר מבחינת

המבנה, אם זה ממש משנה אני אמצא לך את ההסבר, אני פשוט לא בקיא בעניין, ספויילרים רחוקים שנות אור מלעניין אותי. בכל מקרה, ספויילר שלא מותאם לרכב כמו שצריך ולמבנה שלו והותקן בצורה רעה כן ירע לאוטו, יפגע באווירודינמיות ואף יגדיל את צריכת הדלק. אם כי, לרוב זה זניח. בכל מקרה, ספויילר, לא בביתי.

Mr MAG

New member
אכן

ספוילר הוא מן "משטח" שצמוד לרכב, כלומר אין מרווח אויר בינו לבין המשטח עליו הוא נמצא. כנף היא כזו עם מרווח, כלומר שמחוברת לגוף, כמו מדף כזה. השימושים שלהם שונים, אופן הפעולה שונה ובשניהם, כמ ושגם אני וגם אתה אמרנו, אם זה לא ייעודי ומתוכנן למטרה, זה חסר טעם. כמובן שספוילר לגמרי במקום הלא מתאים, במיוחד אחד גדול וכבד וחסר כל משמעות פוגעים ברכב כי הם רק מוסיפים משקל מיותר, ושטח חיכוך עם הוויר שלא תוכנן לרכב.

פרטנר

New member
SPOILER- אכן "מקלקל".

כשמו כן הוא. מקלקל או הורס את הצורה האוירודינמית של הרכב על מנת ליצור הצמדה של חלק קדמי או אחורי או ניתוב האויר למטרות קירור \נשימה של המנוע וכד'.

למעלה