|ספויילר| כמה שאלות

|ספויילר| כמה שאלות

כן כן סיימתי את הספר סוף סוף. אחלה ספר:) אבל, 1. לא הצלחתי להבין מה מצוייר בכריכה של הספר.. חשבתי על הפרק לפני האחרון, באולם הגדול, ואז זה מסביר את זה שהכול כתום- זה היה מוקדם בבוקר, אבל זה לא מתחבר לי לכל שאר הפרטים בתמונה.. 2. בפרק לפני האחרון. הארי ווולדמורט שלחו קללות אחד על השני- אקפליארמוס ואת האבדה קדברה. מי שלח מה? ואיך בסוף יצא שלוולדמורט גם עף השרביט וגם הוא מת? 3. וכשהארי כאילו מת, מי היה הילד הקטן שהיה שם? 4. ולא הבנתי לגמרי את הקטע של איך הארי לא מת. הוא הקריב את עצמו, אוקי, בגלל זה אח"כ וולדמורט לא יכל לפגוע באף אחד. וגם וולדמורט הרס את החלקיק של הנשמה שלו שהיה בתוך הארי. אבל את העניין של הדם ולמה הארי יכל לחזור לחיים לא הבנתי בדיוק.. מישהו יכול להסביר?:)

Evil T

New member
הממ מנסה לענות ../images/Emo58.gif

1. כן, הסצנה שעל הכריכה היא באמת הסצנה באולם הגדול, וולדמורט והארי מסתכלים למעלה כדי לתפוס את השרביטים שלהם, ויש ברגע מלא אנשים. 2. הארי שלח את האקספליארמוס (כמה מפתיע) וולדמורט את האבדה קדברה. 3. זה לא היה ילד, זה היה חלקיק הנשמה של וולדמורט שהיה בתוך הארי.

YaYa07

New member
../images/Emo58.gif אז ככה:

1. זה אכן הסצינה באולם הגדול (התקרה הרי משקפת את השמים) ברגע שהשרביטים עפים, ושנים מנסים לתפוס אותם. 2.אקספליארמוס- הארי, אבדה קדברה- וולדמורט (לא באמת ציפית למשהו אחר, נכון?) 3. חלקיק הנשמה של וולדמורט 4. כשוולדמורט קם מחדש, הוא לקח מהארי דם, כך שהוא בעצם הבטיח שההגנה של לילי תשאר- הדם שלה זורם עכשיו בורידים של וולדמורט, משמע- וולדמורט לא יכול להרוג את הארי.

yoavj1

New member
../images/Emo58.gif

"הדם שלה זורם עכשיו בורידים של וולדמורט" כבר לא...
ובקשר ל 1 - רק השרביט של וולדמורט עף. השרביט של הארי נשאר ביד שלו. לעומת זאת, בכריכה שתי הידיים של הארי חופשיות. איך זה?

YaYa07

New member
LOL

בהחלט נכון
ואמ.. אין לי פה את הספר אז אני לא ממש יכולה לבדוק, סורי...

DarkMagic18

New member
איזה כיף זה כששואלים שאלות../images/Emo58.gif../images/Emo28.gif

וכל אחד עונה לך בדיוק את אותן תשובות שכולם ענו לך קודם
אוקיי, אני אנסה לפרט קצת יותר... 2. כולם ענו לך כבר מי שלח מה. המשך השאלה- ככה: האקספליארמוס של הארי הגיע לוולדמורט. ולכן השרביט של וולדמורט עף. מלבד זאת, קללת ההרג של וולדמורט חזרה בחזרה אליו (באנגלית יש לזה ביטוי : bounced back). ולכן הוא מת. כלומר שתי הקללות בסופו של דבר הגיעו לוולדמורט ולכן ההשפעה הכפולה. 3. כמו שענו, זה לא היה ילד קטן, זה היה ההורקרוקס, חלק הנשמה של וולדמורט שהיה בתוך הארי. 4. היו כאלה שדיברו על העניין של הדם אבל אם אני לא טועה הסיבה שהארי לא מת היא בגלל שהאלדר וואנד כעת היה שלו, ולכן האלדר וואנד לא יכול להרוג את הבעלים שלו, ואם מישהו אחר (קרי, וולדמורט) מנסה להרוג את הבעלים של האלדר וואנד באמצעות האלדר וואנד, הקללה חוזרת אליו. אז בעצם מהלך העניינים: וולדי משגר קללת הרג להארי באמצעות האלדר וואנד, מה שמחסל את ההורקרוקס של וולדמורט שנמצא בהארי, אבל לא פוגע בנשמה של הארי, כי הוואנד נאמן להארי. לאחר מכן, וולדמורט החכם שלנו, משגר עוד קללת הרג להארי (כבר הרביעית במספר שלא עובדת- אחת כשהארי היה תינוק, אחת בספר החמישי, אחת שאחריה הארי זייף את מותו, ועכשיו הרביעית) והפעם הקללה לא עובדת, ובכלל אין לה שום דבר להרוג בהארי כי עכשיו נשארה בהארי רק הנשמה ההאריית הטהורה, והשרביט, שנאמן להארי, לא יכול לפגוע בנשמה של הארי, ולכן הקללה מוחזרת בעצם לוולדמורט והורגת אותו. מקווה שעכשיו יותר ברור. אם טעיתי במשו כולם מוזמנים מן הסתם לתקן, אני אשמח..

yoavj1

New member
../images/Emo58.gif

הארי לא מת בפעם הראשונה [ביער] בגלל שוולמורט שימר את ההגנה של לילי בדם שלו. בפעם השניה בגלל האלדר וונד. אגב, "וכל אחד עונה לך בדיוק את אותן תשובות שכולם ענו לך קודם" זה רק שני אנשים ענו...

DarkMagic18

New member
דיברתי באופן כללי../images/Emo13.gif../images/Emo58.gif../images/Emo28.gif

נדמה לי שבשש שנותיי בפורום יצא לי לראות כבר יותר משני אנשים שחוזרים על עצמם בתשובה לשאלה...
בכל אופן, בשני המקרים וולדי השתמש באלדר וואנד, אז למה אתה מחליט שבפעם הראשונה שהארי לא מת זה היה לא בגלל זה
ואגב2, אם כבר בסמנטיקה עסקינן, גם על שני אנשים אפשר להגיד כל אחד
טכנית גם על איש אחד אפשר להגיד כל אחד

yoavj1

New member
../images/Emo58.gif

אפשר להגיד מה שרוצים, אבל כשאומרים "כל אחד" זה נשמע הרבה... בקשר לאלדר וואנד - דבר ראשון, הארי אמר את זה לעצמו [בשיחה בראש שלו], שזה בגלל הדם. בד"כ בדברים כאלה לא טועים, כמו שאף אחד לא חשב שדמבלדור טעה בקשר לזהות ההורקרוקסים. ודבר שני, הארי רצה למות. האלדר וואנד היה הורג אותו. ככה אני רואה את זה לפחות.

למעלה