ספוטים 220V או 12V

HILBI

New member
ספוטים 220V או 12V

האם זה נכון שספוטים במתח 220 וולט נשרפים בתדירות גבוהה יותר מאשר 12V ? אם כן למי יש הסבר למה זה קורה ?

רז חשמל

New member
במתח גבוה יחסית

ישנה אפשרות לפריצה ולכן הנורות הללו נשרפות מהר יותר.

moco10

New member
לא סתם יותר מהר

הרבה יותר מהר. יש לי נורות 12 שכבר 4 שנים איני מחליף. כולם עברו שנתיים. ה220 זה כמה פעמים בשנה.

רשר

Well-known member
מנהל
ההסבר - עובי חוט הלהט

ככל שהמתח יותר גבוה לאותו הספק החוט יהיה יותר דק ולכן רגיש לרעידות, רעידות מגיעות משני מקומות: 1 חיצוני כל מגע בגוף התאורה או במקום עליו הוא יושב. 2 שינוי התדר של החשמל יוצרים רעידות מכניות בחוט. בנוסף המתח אליו מתוכנן הספוט גבוה מראש כדי לקבל ספקטרום אור טוב יותר דבר שמחמם את החוט ומקצר את חייו ושוב חוט עבה עמיד יותר בחום הנ"ל.

HILBI

New member
תשובות יפות אבל

עדיין לא ברור למה בספוטים 220 הנורות נשרפות מהר ובנורות ליבון למשל לא ?!

רשר

Well-known member
מנהל
הספק נמוך לאורך נתון

שזה אומר מתח נמוך מאריך את חיי הנורה. מכאן צבע האור גם צהוב ולא לבן כמו בהלוגן. יחס מתח/ עובי חוט / קירור / גזים אצילים קובע את אורך חיי הנורה ואת רמת הארה שלה. לכל יעוד בוחרים את הנורה המתאימה לפי יתרונותיה ומשלמים בחסרונותיה.

yehavi11

New member
האם יש יתרון נוסף ל-12V ע"פ 220V?

יש לי בבית ספוטים שקועים בתקרה והשנאים (מעל כל נורה יש שנאי) נשרפים מדי תקופה מהחום. לכן חשבתי לעבור לנורות של 220V. האם פרט לקצב השריפה המהיר יותר שלהן (כפי שמתואר כאן) יש להן חסרון נוסף? בעבר נאמר לי שהן פולטות קרינה להבדיל מאלו של 12V; לא הצלחתי לקבל כל הסבר לכך, מה עוד שהדבר נראה לי לא הגיוני... תודה! __יהבי:

למעלה