ספאם מ- twoo.com, האם ה- gmail נפרץ?

AmirGol

New member
ספאם מ- twoo.com, האם ה- gmail נפרץ?

שלום.

קיבלתי היום אימייל מהאתר twoo.com שכביכול נשלחה מהפרופיל של אבא שלי. מתברר שזה קרה לכל מי שהיה בספר הכתובות ב- gmail שלו. לאתר הזה יש מוניטין מאוד מפוקפק, ראו למשל כאן:
http://techthirsty.com/2012/08/04/twoo-sends-spam-messages-to-your-contacts-beware

לפי זה ואתרים אחרים, twoo נוהגים לשלוח אימיילים לכל מי שנמצא בספר הכתובות של מי שהתחבר אליהם בלי לשאול. אבל אבי מעולם לא נרשם לאתר הזה - הוא די טכנופוב, כשצריך להירשם למשהו, גם אם ההרשמה בעברית, הוא קורא לי. אז מה קורה פה?

בדקתי בתיבת הדואר שלו ויש בה רק שתי הודעות מ- twoo - הראשונה שמישהי שהוא לא מכיר רוצה שהוא יצטרף, השניה, מאוחרת יותר, שמישהו נכנס לפרופיל שלו. אין שום הודעה שמדברת על התחברות. ניגשתי לאתר, בחרתי ב- " Forgot your password", הקלדתי את האימייל שלו ו... כלום. חצי שעה מאוחר יותר ניסיתי פעם שניה ועדיין שום אימייל לא הגיע לתיבה, כולל לתיקיית הספאם.

בהרשאות הגישה של חשבון ה- gmail, אני רואה שהאתר קיבל גישה לחשבון היום. בדף הפעולות האחרונות, אני רואה שאף אחד לא התחבר לחשבון במשך כל השבוע, אז איך זה יכול להיות?

Piav

New member
כנראה מסר את שם המשתמש והסיסמה

לא מכיר את האתר הזה ספציפית, אבל אתרים מסוימים עלולים לשכנע את המשתמש למסור להם את שם המשתמש והסיסמה שלו לשירות הדוא"ל ולאחר מכן להיכנס אל התיבה ולהפיץ הודעות לרשימת הקשר, לכאורה בשמו. זו לא פריצה לרוב, אלא מתן הרשאה שלא מתוך מודעות מלאה להשלכות (וזו בדרך כלל אשמת המשתמש, לצד מדיניות מפוקפקת אך חוקית של אתר).

הפתרון המיידי במקרה זה הוא החלפת סיסמה לתיבת הדוא"ל. לאחר מכן ניתן להסביר לאבא שישים לב להיכן הוא מזין פרטים רגישים (במקרה הזה, אך ורק לgmail.com!).

AmirGol

New member
הוא כברר עם FF, לא מכיר את האתר הזה, לא נתן

את שם המשתמש והסיסמה של ג'ימייל לשום אתר, לא אישר חיבור לג'ימייל לשום אתר. לפי הלוגים של ג'ימייל, אף אחד לא התחבר לג'ימייל שלו באותו יום או ביום שלפניו ובשבוע באחרון, כל ההתחברויות לחשבון היו מהארץ ומספק האינטרנט שלו, כך שלא נראה לי שהן באו מ- twoo.com. אבל כן נוספה באותו יום הרשאה לאתר הזה לגשת לספר הכתובות שלו בג'ימייל (שביטלתי מיד), כך שמשהו כן קרה שם.

הוא לא התקין את האפליקציה שלהם על ה- iPhone שלו כי הוא לא זוכר את סיסמן ה- apple id שלו ואני לא רואה שום התקנה חדשה על המחשב שלו. האפשרות היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שהוא התחבר לג'ימייל שלו ממחשב של מישהו אחר שם כבר היה מותקן קליינט של twoo (בהנחה שיש להם קליינט ל- PC), אבל כאמור, לפי הלוגים של ג'ימייל לא היו התחברויות כאלו.

ואני הצלחתי לשמור את כתובת האימייל הפרטית שלו נטולת ספאם לחלוטין המשך כמעט שנתיים, אוף.

AmirGol

New member
נפתרה התעלומה.

הוא קיבל מהם עוד אימייל (נכנסו לפרופיל שלך, הידד!) ובו היה קישור מהיר לעדכון הפרופיל. נכנסתי דרכו, בלי סיסמה, וראיתי שחשבון ב- twoo מקושר לפייסבוק שלו. לחשבון הפייסבוק יש הרשאות בג'ימייל... ואז הוא נזכר שבמקום למחוק מיד את האימייל שקיבל מ- twoo לפני שבועיים (מישהו שבחיים לא שמעת עליו רוצה להיות חבר שלך, לחץ כאן), הוא נכנס לקישור, לא הבין מי נגד מי ורק אז מחק. כנראה שהוא נכנס לאתר דרך ה- SSO של פייסבוק ובטח לחץ על אישור במקום הלא-נכון.

מחקתי את החשבון הזה וביום שישי הוא יעבור "סדרת חינוך".

Piav

New member

למעלה