סף תסכול נמוך

סף תסכול נמוך

שאלה נוספת לחברי הפורום: הבן שלי נמצא כבר שלושה חודשים בקבוצה לשיפור המיומנויות חברתיות. בתחילת הדרך היו בקבוצה שני בנים נוספים אבל אחד מהם פרש ונותר ילד אחד. לאחרונה שוחחתי עם המדריכה והיא סיפרה לי שבני במקרים רבים לא מוכן ליצור קשר עם הילד האחר ומעדיף לשחק לבד. הסיבה , לדעתה של המדריכה, שאינו מסוגל להתמודד עם התסכול כאשר לא מקבל את מה שהוא רוצה -למשל צריך להמתין לתורו או להתחלק בצעצוע (הוא גם בן יחיד).השאלה היא מה לדעתכם ניתן לעשות במצב כזה?|

בן כמה הילד?

מכירה את זה מהבן שלי שהוא בן 10 אני מנסה לחבר אליו כל פעם ילד אחד זה קשה אבל לאט לאט אני מתחילה איתו בקיץ טיפול פסיכולוגי של עיצוב התנהגותי שבו ילמד דרכי התנהגות בחברה וזה חלק מהעניין באדי

הילד בן-8

אפשר לתרגל מיומנויות חברתיות כאשר נוצר הקשר, אבל הוא נמנע מליצור הקשר

גם אצלי יש את הבעיה

אני מנסה לחבר לו לפעמים חבר הוא רוב הזמן אחה"צ לבד עכשיו יש לו ידידה טובה מהכיתה שמאוד אוהבת אותו אז אני מזמינה אותה פעמיים שלוש בשבוע וגם איתה הוא מתנהג לא מי יודע מה משתולל קופץ אבל היא אוהבת אותו לגבי חברים אני עכשיו בתהליך למצוא לו מידי פעם חבר אבל לא תמיד זה הולך לאט לאט ובהצלחה באדי

zivadina

New member
סף תיסכול נמוך

אני חושבת שבמקרה של הירתעות ממפגש חברתי, היה צריך להתחיל בעיצוב התנהגות פרטני, ורק אחר כך להמשיך, אם צריך, לסדנה עם עוד ילדים. אם הבעייה היא רגשית, כדאי לקחת אותו לטיפול פרטני בתרפייה במוסיקה, או טיפול בעזרת בעלי חיים, או דרמה תרפיה, או טיפול באמנות אחרת. מציעה לך לשקול אבחון של מקור הבעייה החברתית אצל פסיכולוג, ואז לקבל ממנו המלצה על סוג הטיפול המומלץ. כנראה שבמקרה שלו את "רתמת את הסוסים לפני העגלה". נשמח לדעת איך את מתקדמת מכאן ולהמליץ על מטפלים טובים בתחומים שימליצו לך.

כן אני יודעת

פנינו לאחד המכונים באזור הוא יתחיל בקרוב טיפול פסיכולוגי עם דגש על עיצוב התנהגותי ואם כבר העלית את הנושא האם יש קבלות לדבר הזה? האם עיצוב התנהגותי באמת יעיל ועוזר? באדי

zivadina

New member
עיצוב התנהגות

עיצוב התנהגות הוא טיפול בגישה התנהגותית-פסיכולוגית שהוכיחה את עצמה היטב בשיפור מגוון בעיות. את יכולה להכנס לאתר "איט"ה" של הפסיכולוגים העובדים בגישה זו ולקרוא על הגישה ומטרותיה.

למעלה