סערת נפש

sivani23

New member
סערת נפש

בת 25 בעלת תואר ראשון גרה עם ההורים עובדת במכירות ויש לי חבר תקופה ארוכה, אז ככה אני בסטרס כבר הרבה זמן , ההורים שלי לוחצים עליי או לעזוב את הבית או לעזוב את החבר(הסיבות כי עדיין לא התחתנו), בקיצור עובדת במקום שלא ממש מספק אותי.......ההורים משגעים אותי כל הזמן לוחצים עליי לעזוב ואין לי כרגע כסף, שונאים את חבר שלי אין ממש קשר הוא לא מגיע אליי ואני אליו, חבר שלי עסוק ואין לו ממש זמן אליי ולא נפגשים הרבה .....כל זה אני כל הזמן במתח מנסה להוריד לא יודעת מה לעשות מתה לגור לבד אך אין לי האמצעים.......עבודה בקטנה אני אמצא אחרת אבל המשפחה זה הבעיה האמיתית שלי, מה לעשות?אני רוצה שלווה ולשמוח ולא להיות במתח.....זה מרגיש לי כאילו אני בת 40 או משהו....מרגישה עול על כתפייי ההורים לא מקשיבים לי תייעצו לי בבקשה זקוקה לעזרה.

שמחה37

New member
רק ממה שאת מספרת

את מתארת מצב שכלום לא מסתדר עובדת במקום שלא מספק אותך גרה עם הורים שמשגעים אותך ובנוסף שונאים את החבר שלך חבר שאין לו ממש זמן אלייך ואתם לא נפגשים הרבה (אותו אחד שכועסים עלייך שאת לא מתחתנת איתו) עבודה "בקטנה אני אמצא אחרת". עד עתה ביצענו פירוק של סערת הרגשות שלך ועכשיו אחרי הפירוק מה את חושבת? מאיפה היית מתחילה למצוא את השלווה שאת כה מחפשת? איזו הרגשה את חשה כשאין זמן אלייך? יכול להיות שההורים משקפים את מה שאת מרגישה בתת מודע? תחשבי ונשמח לשמוע תשובות. שמחה

sivani23

New member
תגובה

נראה לי הייתי רוצה להתחיל בלגור במקום שנוח לי ואני מרגישה רצויה מה שאני לא מרגישה אצל הוריי , אני מרגישה שחבר שלי לא מבין אותי ומה שעובר עליי עסוק בענייניו וחסר סבלנות אליי לא מקשיב לי ואני חשה כאב בלב וחוסר סיפוק אני אוהבת אותו......ועם זאת לא ממש מסופקת מהקשר......יכול להיות שהוריי צודקים בחלק מהדברים אך הם עושים זאת בדרך לא נכונה, הם גורמים לי אנטי כליפיהם ומזמן הקשר שלי איתם לא על הפסים הנכונים........ובקשר לעבודה זה נכון שאני לא הכי מרוצה . האנשים הקרובים אליי(הכוונה למשפחה) כבר שנים לא יודעים המ עובר עליי כולל אחיותיי חוץ מחברה טובה שאני מספרת לה כל מה שעובר עליי.

שמחה37

New member
יקירתי

אומרים שביתו של אדם הוא מבצרו שם את אמורה לחוש הכי טוב שבעולם, רצויה את צריכה להרגיש בכל מקום שאת נמצאת בו כי אם לא זה כנראה יבוא לידי ביטוי בתחומים אחרים בחיים. חבר שלך - זה חשבון נפש שאת צריכה לעשות מול עצמך, רוצה? לא רוצה? איזה מחיר את משלמת בחיים מהיחס שלו אלייך? האם את יכולה לשפוט את ההורים שלך שעומדים מהצד ורואים שלבת שלהם לא טוב? האם כדאי לפחות להקשיב למה שהם אומרים לא ממקום של הם לא" עושים את זה נכון" אלא ממקום של "הם דואגים לי"?. עבודה - גם שם את לא הכי מרוצה, אבל למעשה החיים שלך עכשיו ב"אני לא מרוצה מכלום". בתהליך אימוני עוברים דרך ואחת המטרות החשובות היא להגיע מנקודה מצויה לנקודה רצויה בחיים. אבל בלי "עבודה" מצד המתאמן זה לא נעשה אין הוקוס פוקוס. קיבלת כאן פירוק לגורמים של החיים שלך (בקטנה ואך ורק ממה שסיפרת) כדי לשנות צריך לחשוב לנבור והכי חשוב לעשות. נסי לארגן לך את המחשבות על דף ולראות מאיפה את מתחילה ברגע שתתחילי לראות קצת שלווה בחייך היא תקרין לך על כל התחומים והתוצאה תהיה שתמצאי את עצמך בדירה משלך עם חבר שדואג ואוהב אותך ובעבודה שאת מרוצה ממנה. והרי לשם אנחנו שואפים לא?
בהצלחה מותק
שמחה

ordanco

New member
סטרס ועול

שלום, לחיות בסטרס ועול זה מיותר בכל גיל, איזה תחומי חיים את לא מרוצה? מגורים, משפחה, חבר, עבודה. ממה כן מרוצה? ....? אני ממליץ 2 דברים: 1. להחליט באיזה תחום להתחיל ולהעמיק בו ראשון (עבודה / מגורים / משפחה / חבר) אשלח לך במייל כלי שיעזור לך להחליט. 2. לרשום ממה כן את מרוצה ואני מאוד אשמח לשמוע על כך כאן בפורום ואני בטוח שיש דברים שכן. בהצלחה ביצירת החיים שאת רוצה, אורן

sivani23

New member
תגובה

האמת שאני עכשיו בלחץ לא הכל שחור, אני מתכוונת עוד חודש בערך לעבור לגור לבד, בקשר למשפחה אולי בעתיד היחסים יהיו תקינים כרגע לא יש יותר מדי מטען , בקשר לחבר אני מתלבטת מה לעשות לא יודעת ועבודה אני זורמת מה שיבוא ורוצה ללמוד שנה הבאה גישור פשוט השנה סיימתי תואר ראשון צריכה קצת הפסקה...... מה שטוב בחחיי לא עולה לי משהו כרגע.........

ordanco

New member
ארבע !?

כתבת - מה שטוב בחיי לא עולה לי משהו כרגע..... מעניין אני קראתי 4 דברים טובים את רואה אותם?

sivani23

New member
השבה

כו נראה לי בקשר לעבודה, לימודים והעברת דירה המשפחה לא הייתי מגדירה כחיובי כי היחסים שלי איתם גרועים ואמרתי שאולי יהיו תקינים לא בטוח.......

ordanco

New member
במבט נוסף 5

אני ראיתי את הלימודים פעמיים: יש תואר שעשית ויש כיוון לדבר הבא - גישור. כל הכבוד! הדבר החמישי - נשמעת אדם נחמד. התחלה טובה - עם 5 דברים אלה להשיג את הדבר הבא, מה דעתך?

sivani23

New member
השבה

נכון יש עתיד אני עדיין צעירה ויכולה להגיע לשאיפות שלי.......תודה על המחמאה

בואי נסתכל על מה שיש

שלום לך, קראתי בעיון את ההמלצות של חבריי לפורום ואת התשובות שלך. אני רוצה לעשות בשבילך את הצעד הראשון. אפשר? תסתכלי על שש וחצי השורות שכתבת בהתחלה, התחלת אותם עם 3 פרטים חיוביים : 1. בת 25 בעלת תואר ראשון. 2. עובדת במכירות. 3. יש לי חבר תקופה ארוכה. עכשיו, ברשותך, בואי נעשה צעד אחד נוסף. כתבת ש"המשפחה זה הבעיה האמיתית שלי, מה לעשות?" אם זאת הבעיה האמיתית, הרי שפתרונות לה, יסייעו לך לראות את הדברים האחרים עם משקפיים ורודות יותר. אז בואי ננסה להתמקד בבעיה, כדי להתחיל תהליך שצפוי לפתור אותה. תסתכלי על מה שכתבת (שוב...) לדעתי הגדרת לפחות שלוש בעיות שהמשפחה מעורבת בהן : 1. גרה עם ההורים. 2. ההורים לוחצים לעזוב את הבית. 3. ההורים לוחצים לעזוב את החבר. מה לדעתך הבעיה האמיתית? אם תצליחי לשים את האצבע על הבעיה האמיתית, תוכלי למצוא לה פתרונות רבים, ואולי פתרון שיתאים לך. מוכנה לאתגר? שיהיה בהצלחה! נועם

isaacm

New member
אז מה לא סיפרת?

הרבה, נכון? על פניו נראה שאת מוצפת, שיש לך הרבה מה לומר - וקשה לך לשתף. וזה די ברור - את בְּמָקוֹם ציבורי וקשה לחשוף. די מובן. לי קשה לעזור לך להתמודד עם הצפה בכתיבה בפורום. יש הרבה דברים לומר אך גם כאן המקום הוא ציבורי וחשיפה יכולה לפגוע יותר משהיא יכולה להועיל. ובכל זאת. מעניין - מכל מה שכתבת, וקראתי את מה שכתבת מספר פעמים (גם את התשובות שלך למאמנים בפורום), קופץ לי דבר אחד ולא נותן לי לעבור הלאה. ברשותך, אשתף אותך - ואקווה שיהיה לך לעזר. אחרי שרשמת את הגיל שלך - הדבר הראשון שבחרת לשתף אותנו בו הוא שאת בעלת תואר ראשון. אני יכול לתאר לעצמי שאת מאד גאה בהישג הזה בחייך. אני גם מבין שבבסיס הדברים - זה אומר שיש לך יכולות מסויימות שלמדת כבר. כמעט שרציתי לומר שזה לא משנה באיזה תחום התואר - אבל בואי נדחה את זה לשלב אחר. אני רוצה להעניק לך הזמנה. הזמנה יחידה במינה, ואני מקווה שתיעני להזמנה. הנה: קראי שוב את כל השירשור הזה. קראי אותי כפי שקוראת אותו בעלת יכולות כפי שעומדים לרשותך, אך קראי אותו כאילו את זרה ולא את כתבת את חלקך. אומרים שהגדרה נכונה של הבעיה - זה חצי פתרון. האם את מזהה שיש בעיה? האם את יכולה לזהות אותה? גם אם התשובה חיובית - קראי שוב וחפשי יותר לעומק. יש לי הרגשה שכשתממשי את ההזמנה תגלי בתוכך דברים שלא האמנת שהם קיימים. משום מה זה תמיד קורה כך. אה, כן - תעשי את כל זה עם הרבה סקרנות, סקרנות לראות מה יעלה בחכתך (במילא זה רק תרגיל
) איציק

efrat dor on

New member
שלום סיווני

ניתנו לך כאן תשובות מאוד יפיות. אני רוצה להצטרף אליהן וגם למקד אותך קצת יותר. התחושה שעולה מפנייתך הינה כי חייה בסביבה מלחיצה מאוד - בית הורייך. בסביבה שאת תופסת אותה ככזו - קשה מאוד להישאר רגוע ונינוח. תנסי לחשוב - בהנחה ותחליטי שאת יוצאת מבית הורייך - כיצד ישפיע הדבר על תחושותייך ? האם סביבת מגורים חדשה יכולה להפחית מהלחץ ? בהצלחה!! אפרת

למעלה